58 درصد اسب عرب کشور در استان یزد/ ظرفیت بالای صنعت اسب یزد در تحقق اقتصاد مقاومتی
به گزارش یزدرسا به نقل از نسیم صادق، در سالهای گذشته و با شدت یافتن تحریمهای ظالمانه دول غربی علیه کشورمان با هدف متوقف کردن برنامههای صلحآمیز هستهای ایران، واژه «اقتصاد مقاومتی» به ادبیات اقتصادی کشور اضافه و به فراخور حال و روز اقتصاد کشورمان مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت.
این واژه برای نخستین بار هم در دیدار کارآفرینان با رهبر انقلاب در شهریور سال 1389 مطرح شد؛ در این دیدار، مقام معظم رهبری «اقتصاد مقاومتی» را معنا و مفهومی از کارآفرینی معرفی و برای نیاز اساسی کشور به کارآفرینی نیز دو دلیل «فشار اقتصادی دشمنان» و «آمادگی کشور برایی جهش» را معرفی کردند.
رهبر فرزانه انقلاب در تعریف جامع و کامل از اقتصاد مقاومتی فرمودند: «اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که در شرایط فشار، در شرایط تحریم، در شرایط دشمنیها و خصومتهای شدید میتواند تعیین کننده رشد و شکوفایی کشور باشد.»
به هر حال در سالهای اخیر موضوع اقتصاد مقاومتی از زوایای گوناگون مورد بررسی مسئولان و کارشناسان امر قرار گرفته و هر یک به بررسی ابعاد مختلف آن پرداختهاند، در این میان تثبیت قیمت ارز هم از جمله موضوعاتی است که کارشناسان اقتصادی بر این باورند که ثبات آن میتواند کمک شایانی به تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور کند.
بحث اقتصاد مقاومتی در شهرستان اشکذر یکی از مباحثی است که در سرفصل های سندچشم انداز شهرستان آورده شده است. توجه به صنایع پاک با عنایت به این موضوع که صنایع آلاینده دیگر جایگاهی برای ایجاد و توسعه در شهرستان ندارند، در سند چشم انداز از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.
صنعت پرورش اسب در شهرستان اشکذر اما، موضوع اصلی این گزارش است. صنعت اسب به عنوان یک صنعت پاک و سودآور شناخته شده و همچنین در سند چشم انداز شهرستان اشکذر نیز آورده شده است. برگزاری مسابقات سالانه زیبایی اسب «ایکاهو» در اشکذر خود به خوبی نشان دهنده ظرفیت بالای شهرستان در این حوزه است.
«احمد زارع پور اشکذری» رئیس هیئت سوارکاری استان یزد با اعلام اینکه در مسابقات ایکاهو بالغ بر 236 راس اسب از سراسر کشور حضور دارند، گفت: متقاضیان شرکت کننده در این مسابقات بیش از ظرفیت موجود بود که به دلیل عدم فضای مناسب در شهرستان امکان افزایش تعداد شرکت کنندگان میسر نبود.
زارع پور افزود: استان یزد با دارا بودن 130 باشگاه اسب، یک سوم باشگاه های اسب کشور را در خود جای داده است که این موقعیت مناسبی را برای شهرستان اشکذر در برگزاری مسابقات ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه 58 درصد اسب عرب کشور در استان یزد وجود دارد، تصریح کرد: معتبرترین جشنواره های زیبایی با توجه به آمار شرکت کنندگان در این مسابقات به اشکذر یزد تعلق دارد.
ظرفیت بالای شهرستان در پرورش اسب با دارا بودن بیش از هزار و 800 راس اسب در این شهرستان خود سندی بر این ماجرا است. حضور 70 درصد از باشگاه های اسب استان در اشکذر نیز مزیت دیگری است که توانسته اشکذر را به قطب سوارکاری استان یزد تبدیل کند.
در دور دوم سفر ریاست جمهوری دهم بود که طرح احداث بیست سوارکاری بین المللی اشکذر با بودجه به بالغ بر 10 میلیارد ریال تصویب شد. خبری که برای ورزش دوستان به خصوص فعالان صنعت اسب خوشایند و دلچسب بود. در آن زمان مقرر شد تا این پیست سوارکاری در زمینی به مساحت 2 میلیون متر مربع ایجاد شود. زمینی که در کنار پیست سوارکاری آن، کمپینگ استقامت، جشنواره های زیبایی، سالن های شو و مسابقات سوارکاری نیز دیده شده است.
ایجاد چنین محیطی می تواند بزرگ ترین تحول اقتصادی درون زا را برای شهرستان اشکذر فراهم کند. ظرفیتی که اگر به درستی دیده و پرداخته شود، رشد بزرگی را در صنعت اسب استان یزد رقم خواهد زد.
انتهای پیام/