ID : 38141783
رئیس هیئت سوارکاری استان یزد خبر داد

فعالیت بیش از 300 باشگاه پرورش اسب در استان یزد


بیک گفت: بالغ بر 300 باشگاه پرورش اسب در سطح استان یزد وجود دارد و هر کسی در هر نقطه‌ای از استان می تواند از پتانسیل سوارکاری استفاده کند.

سعید بیک در گفتگو با خبرنگار یزد رسا صنعت اسب در چند دهه اخیر در استان یزد بسیار رشد کرده و به سطح قابل قبولی هم از نظر تعداد و هم از نظر کیفیت رسیده است و با با سرمایه‌گذاری‌هایی که بخش خصوصی در این صنعت انجام داده است استاان یزد به بزرگترین قطب اسب عرب در کشور تبدیل شده است.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط استان از هر لحاظ از جمله اقلیم خشک و محیط زیست، صنعت اسب با یزد سازگاری زیادی دارد و علاوه بر اینکه آلایندگی ندارد و کم آبخواه است می‌تواند موجب درآمدزایی و اشتغالزایی بالا در استان باشد و همچنین از نظر روحی و روانی نیز به افراد کمک می‌کند.

رئیس هیئت سوارکاری استان یزد با بیان اینکه در دو سال اخیر مسائل مختلفی صنعت اسب در استان را تحت الشعاع قرار داده است، افزود: همانگونه که اخیرا کرونا به ورزش استان ضربه زد سوارکاری نیز تحت تاثیر کرونا قرار گرف، علاوه بر این در سال‌های اخیر واردات بی رویه  و عدم سرمایه گذاری‌های دولتی در این بخش به این صنعت ضربه زده است.

یزد، نیازمند کلینیک تخصصی اسب 

بیک عنوان کرد: متاسفانه در استان یزد برای ایجاد کلینیک دامپزشکی که جوابگوی اسب‌داران استان باشد سرمایه‌گذاری نشده و در این زمینه از سوی دستگاه‌های ذیربط کوتاهی صورت گرفته است و به همین دلیل شاهد تلفات بالای اسب‌های خوب استان که ذخیره‌های ژنتیکی محسوب می‌شوند در اثر کوچکترین مسائل هستیم در حالی که این مسائل با وجود کلینیک تخصصی اسب و زیر نظر یک دامپزشک حل و فصل می‌شود که نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

وی با بیان اینکه زیرساخت‌های ورزشی استان در زمینه سوارکاری بسیار ضعیف است، با اشاره به مجتمع سوارکاری صفائیه یزد گفت: متاسفانه تمام وقت هیئت سوارکاری استان صرف مشکلات این مجتمع و مسائل اجاره و پرداخت اجاره بهای آن می‌شود و تاکنون سرمایه‌گذاری و هزینه‌ای برای بهبود زیرساخت این مجتمع انجام نشده است و زیرساخت‌ها در شان اسب داران استان نیست.

لزوم تشکیل کارگروه برای حل مشکلات صنعت اسب 

بیک گفت: علاوه بر اینکه با افزایش قیمت دلار، قیمت تمام شده آذوقه برای نگهداری و پرورش اسب بالا رفته است، متاسفانه اسب‌های زیادی از استان به خارج شده است و به صورت قاچاق از مرز خوزستان به کشورهایی مانند عراق وارد می‌شودو با اینکه صادرات می‌تواند موجب توسعه این صعت شود اما قاچاق و فروش اسب با قیمت ارزان مشکلات زیادی را برای این صنعت و تولیدکنندگان به وجود آورده است.

وی تصریح کرد: باید دراستان کارگروهی زیر نظر متخصصین امر و مسئولان استان برای ریشه یابی مشکلات صنعت اسب و ساماندهی آن صورت گیرد چرا که اگر این مهم صورت نگیرد با وجود رشد خوبی که در این صنعت داشتیم در آینده ای نزدیک شاهد زوال این رشته خوب و صنعتی خواهیم بود.

وجود 5 هزار رأس اسب در استان یزد

رئیس هیئت سوارکاری استان یزد گفت: پیش بینی می‌شد که 6 هزار رأس اسب از نژادهای مختلف که 90 درصد آنها از اسب عرب هستند در استان وجود داشته باشند اما با توجه به اینکه در سال‌های اخیر تعداد اسب زیادی به صورت قاچاق از استان خارج و به کشورهای همجوار فروخته شده است هم اکنون تقریبا 5 هزار رأس اسب در استان داریم.

بیک با اشاره به اشتغال‌زایی بالای صنعت اسب در استان گفت: هر 5 رأس اسب می‌تواند زمینه اشتغال چند نفر از جمله چند اسب‌دار، کارگر، نعل بند، دامپزشک و ... را فراهم کند علاوه بر اینکه این صنعت از هر لحاظ با شرایط استان سازگار است و علوفه اسب‌ها را نیز می‌توان از استان‌های همجوار مانند فارس تامین کرد.

فعالیت بیش از 300 باشگاه پرورش اسب در استان یزد

وی در خصوص باشگاه‌های پرورش اسب در استان ادامه داد: بالغ بر 300 باشگاه پرورش اسب در سطح استان یزد وجود دارد و هر کسی در هر نقطه‌ای از استان سکونت داشته باشد می‌تواند به باشگاه پرورش اسب دسترسی داشته باشد و از پتانسیل سوارکاری استفاده کند.

بیک با بیان اینکه صادرات اسب در استان نیاز به مدیریت دولتی دارد، افزود: با توجه به اینکه کشورهای همجوار خواهان اسب استان هستند باید در استان‌های مرزی نمایشگاه‌های اسب برپا شود و اسب‌ها با ارزش واقعی به حراج گذاشته شوند تا تولید کننده‌ها متضرر نشوند و واسطه ها نیز در این میان نتوانند سود هنگفت به جیب بزنند و با صادرات اسب به کشورهای دیگر از این طریق، اسب‌های ما به عنوان اسب ایرانی ثبت شوند و ما بتوانیم از آنها بهره تبلیغاتی کنیم.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.