با هرگونه توسعه کشت در استان یزد مخالفیم/ ضرورت حرکت مجتمعهای کشاورزی در راستای کاهش مصرف آب
به گزارش یزدرسا؛ بحران آب یزد، مسئولان استان را به تکاپو انداخته تا این بحران را به طرق مختلف مدیریت کنند .
کارشناسان چند عامل را به عنوان متهمان تشدید بحران کم آبی و خشکسالی های2 دهه اخیر معرفی می کنند که عواملی همچون افزایش جمعیت، رعایت نکردن مدیریت مصرف، حفر چاه های مجاز و غیرمجاز، توسعه کشاورزی و مصرف بالای آب در این بخش و بخش صنعت بخشی از آنهاست.
در این میان مصرف آب در بخش کشاورزی استان یزد 70 درصد است و این امر میطلبد در این بحران آب و عطش یزد فکر ویژهای برای مصرف آب در بخش کشاورزی برداشته شود.
چندی پیش مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدندا گفت: جهاد کشاورزی برای مدیریت مصرف آب در این بخش به فکر ایجاد شهرکهای کشاورزی افتاده است به نحوی که آب و زمینهای کشاورزی با حمایتها و تسهیلات دولت به سمت کاشتهای گلخانهای و گیاهان کمآبخواه هدایت شود.
محمد حسین ملانوری اظهار کرد: شهرکهای کشاورزی در زمینههای مختلف باغداری، گلخانهای، شیلات، دامداری به منظور افزایش بهرهوری و استفاده صحیح از منابع آبی ایجاد میشوند.
وی افزود: هماکنون در استان یزد 50 مجتمع کشاورزی که بیشتر آنها در زمینه دامداری هستند فعالیت میکند و فقط 6 مجتمع کشاورزی و 2 مجتمع شیلات در بخشهای غیر دامی داریم.
ملانوری گفت: 3مجتمع کشاورزی در شهرهای هرات، مروست و روستای ارنان مهریز در مساحت 20، 5 و 12 در حال احداث است که در این مجتمعها خیار سبز، گوجه، ملون، فلفل دلمهای، گوجه فرنگی و سبزیجات کاشت خواهد شد که به دلیل محدودیت منابع آبی امکان گسترش بیشتر گلخانهها در هکتار نبوده است و همچنین محصولات این گلخانهها مستقیما صادر خواهد شد.
وی اذعان کرد: این مجتمعها تا خرداد ماه سال آینده احداث و کار کشت در آنها آغاز میشود و تا پایان سال 98 به بهرهبرداری خواهند رسید.
به گفته مسئول شرکت شهرکهای کشاورزی به دلیل قابل توجیه نبودن پرورش دام در استان یزد راهاندازی و توسعه مجتمعهای قارچ در روستای فهرج یزد در دستور کار قرار گرفته است.
با هرگونه توسعه کشت در استان یزد مخالفیم
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد در خصوص میزان مصرف آب در مجتمعهای کشاورزی گفت: به منظور مدیریت منابع آبی با هر نوع توسعه کشت و برنامههایی در راستای توسعه کشت مخالف هستیم اما از طرحهایی که بهرهوری کشاورزی و کاهش مصرف آب را به دنبال دارد استقبال میکنیم.
محمد مهدي جواديان زاده اظهار کرد: باید سطح زیر کاشت محصولات کشاورزی استان به سمتی پیش برود که در هر متر مکعب محصول بیشتری برداشت و آب کمتری مصرف شود.
وی تاکید کرد: با هر گونه توسعه کشت در استان یزد مخالف هستیم زیرا استان با بحران آب مواجه است.
جواديان زاده افزود: آب مربوط به گلخانههای شهرهای هرات، مروست و مهریز قبلا از منابع آبی تامین شده است و مجوز لازم را دارد.
انتهای پیام/ز.ک
Related Assets:
- لزوم تغییر الگوی کشت متناسب با شرایط اقلیمی نقاط مختلف کشور
- تولیدکنندگان نمونه شهرستان میبد در بخش کشاورزی معرفی و تقدیر شدند
- افت بیش از ۱۶۰ سانتی برخی سفرههای آب زیرزمینی یزد
- آب و خاک را صادر کرده و آلودگی را به جان می خریم
- ابلاغیه آزاد شدن واردات برنج با کدام منطق؟
- نبود تجهیزات مدرن، مانع اصلی توسعه کشاورزی در شهرستان خاتم
- آب آشامیدنی یزدی ها تلخ و شور شده است
- کفگیر منابع آبی استان یزد به ته دیگ رسیده است/سودجویی از آب گل آلود!
- 83 درصد از آب موجود در یزد در بخش کشاورزی مصرف می شود