کفگیر منابع آبی استان یزد به ته دیگ رسیده است/سودجویی از آب گل آلود!
به گزارش یزد رسا، بحث آب میتواند سرمنشأ مسئله امنیتی باشد که سیری از هشدار، خطر، تهدید و بحران را به همراه دارد. در حال حاضر، این چالش در مناطق مختلف ایران بهشدت خودنمایی میکند.
خشک شدن دریاچه ارومیه، رود کارون، دریاچه هامون و اخیراً نشست زمین در شیراز وایجاد فروچاله ها در ابرکوه نمونههایی از این چالشها در مناطق مختلف هستند که منجر به آسیب رساندن بهسلامتی و سطح بهرهمندی و رفاه مردم کشور میشود. یکی از این خسارات از بین رفتن منبع درآمد مردم و بیکاری و فقر است.
**ای.سی 80 درصد آب استان یزد بالای 4درصد است
این در حالی است مدیر مرکز ملی تحقیقات شوری استان در گفتگو با روزنامه همشهری معتقد است که ای.سی 80 درصد از آبهای استان از 4 بالاتر است و شوری آب در انتهای دشتهای استان حتی از آب دریای خلیج فارس هم بیشتر است.
بر اساس اظهارات وی ای.سی آب خلیج فارس بین 45 تا 50 و ای.سی آب دریای خزر نیز بین 25 تا 30 است حال آنکه ای.سی آب در انتهای دشتهای استان یزد به 100 تا 120 میرسد! بهترین ای.سی برای آب شرب، 4 صدم است اما ای.سی آب شرب میتوان تا 1/2 نیز باشد و بعد از آن آب مزه شوری پیدا میکند.
علاوه بر اظهارات مدیر مرکز ملی تحقیقات شوری استان چندی پیش کارشناس منابع آب وزارت نیرو در خصوص شور شدن آب های کویر مرکزی ایران و به ویژه استان یزد و کرمان هشدار داد.
**کفگیر منابع آبی استان یزد به ته دیگ رسیده است/شوری آب ابرکوه در وضعیت خطرناک
دکتر محمدمهدی جوادیان زاده مدیرعامل شرکت آب منطقه استان یزد در بیست و سومین جلسه شورای حفاظت منابع آب ابرکوه با اشاره به کاهش میزان بارندگی در سالهای اخیر، گفت: متأسفانه کفگیر به ته دیگ رسیده است و وضعیت منابع آب استان بهشدت وخیم است. در ابرکوه و خاتم قطبهای کشاورزی استان نیز وضعیت شدیدتر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه استان یزد تأکید کرد: شور شدن آبهای منطقه ابرکوه نشانههایی است که زمین هشدار میدهد که وضعیت به مرحله خطرناکی رسیده است.
جوادیان زاده تصریح کرد: علت این مشکلات، برداشت بیرویه آبهای زیرزمینی است که نصب آبشیرینکن (که باعث ایجاد ریزگردها و شوری آب ( EC=50) میشود) راه درمان آن نیست، بلکه همچون مُسکنی است که جلو بروز علائم بیماری را میگیرد و درمان را به تأخیر میاندازد.
**کارشناس آب و فاضلاب شهری استان یزد:آب یزد فاصله ی زیادی با آب شور دارد!
اما علیرغم هشدار ها و واکنش های مسئولین و کارشناسان مربوطه در خصوص شور شدن آب یزد، علیدوست، کارشناس آب و فاضلاب شهری استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا در خصوص کیفیت آب یزد، شور شدن آب یزد را رد کرد و بیان کرد: Ec آب یزد هم اکنون فاصله ی زیادی با Ec آب شور دارد.
وی عنوان کرد: کاهش کیفیت آب یزد به دلیل برداشت بی رویه آب های سطحی و خشکسالی های چندین سال گذشته می باشد.
**کارشناس آب و خاک: شوری و کیفیت آب دو بحث مجزا
اکبر شیریزدانی کارشناس آب و خاک در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا در خصوص اطلاعات کلی در مورد کیفیت آب یزد، بیان نمود: بحث شوری و کیفیت دو بحث مجزا و درخور توجه بوده و عواملی همچون خشکسالی های پیاپی و برداشت های بی رویه باعث شوری آب شده است که به همراه شوری آب آلاینده هایی مانند؛ آلاینده های صنعتی، با کتری ها، انگل ها،املاح مضر در مسیر آب که به طور طبیعی وارد آب می شوند همچون گچ وآهک باعث بی کیفیتی آب می شود.
**فرهنگ سازی بین مردم و سازمانها، آسان ترین راه جلوگیری از افت کیفیت آب
شیریزدانی در خصوص راهکار های جلوگیری از بیش از بیش شدن از بین رفتن کیفیت آب تصریح کرد: تنها راه و آسان ترین راه برای جلوگیری از پیشرفت وضع موجود با توجه به خشکسالی های اخیر، فرهنگ سازی عمومی هم در میان مردم و هم سازمان های عمومی و دولتی می باشد.
کارشناس آب و خاک در استان یزد ابراز کرد: مردم یزد با خصیصه مذهبی قوی که دارند، با یک تلنگر و آگاه سازی بیش از بیش در مصرف آب صرفه جویی خواهند کرد که این امر نیازمند اطلاع رسانی و ارائه راهکارهای مناسب جهت جایگزینی برای صرفه جویی در این نعمت خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: سازمان ها و ارگان های عمومی و دولتی نیز بارعایت اصول علمی و فنی به ویژه در سطح فضای سبز شهر می توانند در بخش قابل توجه ای از مصرف آب صرفه جویی کنند مانند کاشت پوشش گیاه مناسب با اقلیم استان که نیازمند اینهمه آب یاری نباشد.
**عملاٌ نمی توان برای سفره های زیرزمینی کاری کرد
این کارشناس با اشاره به خشکسالی های متداول در استان اظهار کرد: سطح سفره های زیر زمینی به طور چشمگیری کاهش یافته است و عملاً نمی توان کار خاصی انجام داد مگر اینکه با تغییر الگوی مصرف بتوان تا حدودی جلو پیشرفت این وضع را گرفت.
**سودجویی از آب گل آلود!
بی کیفیتی آب در استان یزد به ویژه در سال های اخیر باعث شده تا زمینه سودجویی برای افراد فرصت طلب ایجاد شود تا با داغ کردن فروش و نصب دستگاه های بی کیفیت تصفیه، از آب گل آلود! ماهی بگیرند.
یکی از فروشندگان مجاز دستگاه های تصفیه آب در یزد در خصوص کیفیت این دستگاه ها و کارآیی آن بیان کرد: دستگاه های تصفیه آب با توجه به فیلترینگ های تعبیه شده در دستگاه و تصفیه آب در چندین مرحله بسیار مفید و موثر در بهبود کیفیت آب می باشند و دستگاه های موجود در بازار حدود نود درصد مونتاژ ایران و با کیفیت مطلوب هستند.
این فروشنده با اشاره به ورود افراد سود جو و نابلد در حوزه فروش و نصب دستگاههای تصفیه آب گفت: عده ای سود جو از استقبال مردم برای تهیه دستگاه تصویه آب سوء استفاده می کنند و با دستگاه های بعضا نامرغوب یا نصب ناقص و نادرست باعث نگرش منفی به این دستگاه ها در میان مردم شده اند.
وی افزود: دستگاه تصفیه آب یک اختراع علمی است که جدا از کیفیت دستگاه مهمترین عامل نصب و تنظیم دستگاه توسط افراد متخصص می باشد که اگر دستگاه درست تنظیم شود املاح مفید آب به همراه آب تصفیه شده قابل استفاده می باشد.
فروشنده دستگاه تصفیه آب در پایان تأکید کرد: مردم برای خرید دستگاه های تصفیه آب تنها به فروشگاه هایی که تخصصی کار فروش این دستگاه را انجام می دهند مراجعه کنند و در هنگام نصب حتما درخواست نصب دستگاه توسط متخصص مربوطه را داشته باشند.
با این تفاسیر و اظهارات جدی و هشدار گونه برخی مسئولان در خصوص وضعیت آب یزد، نمی توان از این فاجعه چشم پوشید هرچند که اظهارات در این خصوص متفاوت است اما آنچه مسلم و قطع به یقین است اینکه آب به عنوان حیاتی ترین منشأ زندگی هر روز به بحران نزدیک تر می شود و نیاز است تا برای نجات آن اندیشه و ندبیر درست اتخاذ کرد.
انتهای پیام/س*
Related Assets:
- چادرملو اردکان با 2 طرح پرآبخواه گسترده تر می شود!/گسترش صنایع فولادی با چه بهانه ای؟!
- افت بیش از ۱۶۰ سانتی برخی سفرههای آب زیرزمینی یزد
- آب و خاک را صادر کرده و آلودگی را به جان می خریم
- با هرگونه توسعه کشت در استان یزد مخالفیم/ ضرورت حرکت مجتمعهای کشاورزی در راستای کاهش مصرف آب
- 83 درصد از آب موجود در یزد در بخش کشاورزی مصرف می شود
- تهدید جدی استان یزد با افت یک متری آبهای زیرزمینی و نشست زمین
- بروز بحران سفره های آب زیر زمینی در کشور
- بحران بی آبی یزد نزدیک به فاجعه! «تدبیر» کجاست؟
- 20درصد صرفهجویی در مصرف آب، 5 سال بحران آب یزد را عقب میاندازد
- آب آشامیدنی یزدی ها تلخ و شور شده است