به نفع کسی کنار نمیروم
به گزارش یزدرسا، رستم قاسمی وزیر سابق نفت و نامزد یزدهمبن دوره انتخابات ریاست جمهوری طی نشست خبری در باشگاه خبرنگاران جوان، درباره حضورش در لیست اصولگرایان، اظهار داشت: در همان جلسه ای که متکی صحبت کرد، فراموش کرد اعلام کند و سپس تصحیح کرد و نام من از ابتدا در لیست بود.
وی با بیان اینکه من یک برنامه و کارنامه دارم، افزود: دوران دفاع مقدس کارنامه من است. پس از جنگ بازسازی جزو کارهای من بود و سازندگی نیز جزو آن بود. من جز موسسین قرارگاه خاتم الانبیاء بودم و کارهای زیادی انجام دادیم. کارهای زیادی برای سازندگی کشور انجام دادیم و طلسم اینکه ما نمی توانیم را شکستیم.
قاسمی ادامه داد: زمانیکه سد کرخه را ساختیم صدها سد دیگر ساخته شد و حرف اینکه ما نمی توانیم را شکستیم. آبرسانی به شهر تهران را انجام دادیم و در همان زمان خیلیها معتقد بودند ما توان این کار را نداریم اما این کار را انجام دادیم. تونلهای زیادی زدیم و مسئله آب تهران را حل کردیم.
وی ادامه داد: ۲۰۰ متر زیر زمین نیروگاه ساختیم و برای غرب تهران هم تونلی زدیم که مشکل غرب تهران هم حل شود. در آن زمان تجهیزات کمی داشتیم اما خدا را شکر اتفاق خوبی رخ داد.
وزیر نفت دولت دهم خاطرنشان کرد: بنادر زیادی ساخته شد که چند منظوره بودند و در کنار آنها طرح های دیگری هم ساخته شد. در داخل کشور امکانات و توان وجود دارد و از لحاظ منابع انسانی هم جزو کشورهایی هستیم که در دنیا خوب هستند.
قاسمی ادامه داد: «ما می توانیم» به توانستن تبدیل شده است. زمانیکه تحریم های فلج کننده علیه ایران شروع شد ۳ تحریم همزمان داشتیم و گفتند اگر نفت ایران را تحریم کنیم قطعا اقتصاد ایران فلج می شود و در همان زمان احمدی نژاد به من گفت به وزارت نفت بروم. نامه ای به رهبر نوشتم و از دلایل مخالفتم گفتم اما سرانجام به وزارت نفت رفتم و روزهای سختی را پشت سر گذاشتم.
وی ادامه داد: شرایط سختی داشتیم و بیشتر شرکت های خارجی در همان زمان ایران را ترک کردند. وابستگی زیادی داشتیم و بنزین زیادی به کشور وارد می شد؛ خط قرمز را عبور کرده بودیم.
وی تصریح کرد: در آن روزها خیلی ها نگران وضعیت درآمد کشور بودند، بسیاری از تجهیزاتی که از عسلویه گاز را پمپاژ می کردند شرایط خاصی داشت، روزهای بسیار سختی بود و روزهای اول تحریم نفت ایران بود و تجربه نداشتیم؛دو اتفاق افتاد، توسعه در صنعت نفت کشور رخ داد و در این خصوص بدون هیچ ادعایی توضیح خواهم داد که در اوج تحریم ها به شدت صنعت نفت ایران توسعه یافت، بیش از ۳۰ درصد بنزین کشور را وارد می کردیم اما طرح توسعه پالایشگاه های کشور، اجرا شد و تولید بنزین را افزایش دادند، همچین تغییر سبد بنزین کشور در دستور کار قرار گرفت. طرح ستاره خلیج و ابر طرح پارس جنوبی اتفاقات مهمی بود که در دوره وزارت نفت بنده رخ داد و باعث شد در زمینه تولید بنزین پیشرفت خوبی داشته باشیم.
قاسمی گفت: بالاترین پیشرفت را در سال های تحریم داشتیم، این توسعه هم به تجهیزات بوده و هم به لحاظ ساخت بوده است امروز هیچ نیازی به خارج برای ساخت نداریم و بیشترین فروش نفت را در همان زمان داشتیم.
وی افزود: آقای اوباما ابتدا گفت تحریمها ایران را فلج می کند اما بعد از آن گفت تحریم ها هیچ اثری بر ایران ندارد، این دو جمله را اوباما گفته بود.
قاسمی ادامه داد: تنها وزیر ایرانی بودم که رئیس اوپک شدم، اوپک میتواند بخشی از دستورالعملها را وتو کند و هنگامی که رئیس اوپک با وزرا جلسه می گذارد، اگر وزرای اوپک با دستور رئیس اوپک موافقت کنند با کلاه سفید از جلسه خارج می شوند، این اجماع را در تمام دستورهای جلسات اوپک ایجاد کردم و تمام وزرا با کلاه سفید از جلسه خارج می شدند.
وی افزود: قبل از شهادت حاج قاسم سلیمانی به عنوان معاون اقتصادی ایشان در کنارشان کار کردم، در تمام زمینههای اقتصادی کار اجرایی و عملیاتی داشته ام و کشور و ظرفیت های کشور را به خوبی می شناسم، دنیا را به خوبی می شناسم و بیشترین سفرهای خارجی بعد از وزیر امور خارجه داشته ام و با سران کشورهای زیادی ملاقات کرده ام.
قاسمی اضافه کرد: تامین نیازهای اساسی کشور در همان زمان که وزیر نفت بودم، برعهده بنده بود و در حوزه بین المللی و اقتصادی و... نسبت به سایر افرادی که در معرض کاندیداتوری هستند، شناخت دارم، امروز کشور ما نیاز به دولت عمل گرا دارد و با این دولت می توانیم از موقعیتی که هستیم جلو برویم و برنامه ای هم برای آن دارم.
قاسمی درباره امکان برون رفت از شرایط اقتصادی بحرانی موجود گفت: واقعیت این است که امروز در ایستگاه خطرناک اقتصادی قرار داریم و شرایط موجود مطلوب نیست و به فقر رسیده ایم. این شرایط اصلا مطلوب کشور ما نیست. ما جزو کشورهای ثروتمند دنیا هستیم و نباید مردم در رنج باشند. کار سختی است که شرایط را بهبود داد اما این کار شدنی است و کشورهایی هستند که از ما خیلی بدتر بودند و شرایط رفاهی مردم آنها هم اکنون خیلی بهبود یافته است.
وزیر نفت احمدی نژاد ادامه داد: دو کشور ترکیه چین هم اکنون موفق شده اند و اگر مکتب عمل کردن را جایگزین حرف زدن کنیم مشکلات حل می شود.
این داوطلب نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ توضیح داد: هنوز اعلام کاندیداتوری نکرده ام ولی اگر قرار باشد اعلام کاندیداتوری کنم به نفع کسی کنار نمی روم.
قاسمی ادامه داد: یک برنامه دارم که حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون نفر که شرایط سختی دارند از این شرایط عبور می کنند. برنامه اصلی من تغییر ریلگذاری کشور است. برخی از زمینهها در کشور اصلا قابل اصلاح نیست. مثلا جمعیت بسیار زیاد بازنشسته با شرایط معیشتی بد داریم در حالی که دولت ۹۸ درصد حقوق افراد کشوری و لشکری را پرداخت می کند تا کی این کار امکان پذیر است؟ تا کی دولت می تواند حقوق بازنشستگان را پرداخت کند؟ این در حالی است که کارکنان دولت هر ماه بابت بازنشستگی از حقوقشان کم می شود و دولت از جیب خودش در نهایت حقوق بازنشستگان را پرداخت می کند. این میزان برداشت ۳۰ ساله از حقوق کارمندان معلوم نیست کجا رفته است. ادامه این کار دیگر امکان پذیر نیست و شرایط این تغییر رویه وجود دارد.
وزیر نفت احمدی نژاد توضیح داد: در خیلی از حوزه ها به این نقطه رسیده ایم و نیازمند تغییر ریل هستیم. برنامه هایی در بسیاری از زمینه ها تدوین کرده ایم که مبتنی بر تجربه جهانی است.
قاسمی درباره ادامه دادن مسیر برجام توضیح داد: وقتی کشور و حاکمیت پذیرفت که نرمش قهرمانانه داشته باشیم زمانی رخ داد که خیلی ها در کشور و خارج از کشور به دنبال مذاکره بودند و رهبری این نرمش را اعلام و کشور وارد مذاکره و کشور وارد برجامشد.
وی گفت: اشکالاتی در برجام وجود دارد و بد امضا شده، الان زمان پرداختن به آن نیست اما برجام امضا شده را آمریکا قبول و تصویب کرد و بالاخره سازمان ملل تصویب کرد و ایران به همه تعهدات برجام خود عمل کرد و آمریکا بدون هیچ بهانه ای از برجام خارج شد. الان هم برداشتن تحریم ها اولویت اول و بی اثر کردن تحریم ها اولویت دوم ما است تا اقتصاد کشور مقتدر شود. من اقتدار اقتصاد کشور را احیا می کنم و معتقدم باید با اقتدار مذاکره کرد نه با التماس.
وزیر نفت دولت احمدی نژاد گفت: همه شایسته هستند و بستگی دارد مردم چه کسی را انتخاب کنند.
او درباره استخراج رمز ارز گفت: اگر در کشور رمز ارز به عنوان شریان مالی وجود داشته باشد نیازمند قوانین خاصی است و باید اول بستر آن ایجاد شود و بعد اجرایی شود چرا که نبود بستر شرایطی شبیه بورس را ایجاد می کند.
قاسمی درباره تحرکات احمدی نژاد گفت: احمدی نژاد همیشه متحرک و فعال بوده است. برداشت خیلی ها این است که اقدامات اخیر ایشان برای حضور است ولی چون اخیرا تماسی نداشته ام نمی دانم برای انتخابات می آیند یا خیر. درباره سیاست خارجی به عنوان کسی که کشورهای حوزه خاورمیانه را می شناسم در دوره مسئولیتم در کنار سردار سلیمانی ملاقات های بسیار مهمی داشته ام، اعتقاد دارم که می توانیم با همسایگان ارتباط خوبی داشته باشیم و دوم اینکه با تمام دنیا می توانیم ارتباط داشته باشیم. اگر هم تمام تولید داخل را تامین کنیم می توانیم در زمینه صادرات با کشورهای دیگر وارد ارتباط شویم. اما اول باید مسئله معیشت و اقتصاد مردم را حل کنیم.
قاسمی در خصوص مهمترین رقیبش در انتخابات خاطرنشان کرد: انتخابات پیش بینی نشده ای در پیش داریم و آرایش سیاسی شکل نگرفته است. در جبهه اصلاحات مشخص نیست و در اصول گرایان هم همینطور است. می توان این پیش بینی را برای پس از شورای نگهبان اعلام کرد.
وی در مورد اینکه آیا می خواهد به شهرداری برود یا خیر بیان کرد: من نقشه دومی ندارم و در وزارت نفت هم با اصرار رفتم و امروز هم برنامه ای برای حضور در شهرداری ندارم. کسی می تواند رئیس جمهور شود که دیوار کشی را حذف کند و بهتر است مردم را تقسیم بندی نکنیم. من شاگرد سردار سلیمانی بودم و او خط قرمز داشت اما دیوار کشی نمی کرد.
او در مورد اینکه برنامه هایش برای آینده چیست؟ من غیر از تجربه در وزارت نفت، تجربیات دیگری هم داشتم. من پالایشگاه ساختم و سپس به وزارت نفت آمدم. میدان نفتی را در جنوب ایران بازسازی کردم و تجربه زیادی دارم. من در حوزه معدن و صمت تجربه دارم و می توان رکود را به رونق تبدیل کرد.
قاسمی خاطرنشان کرد: کشور درحال رکود است و این اتفاقات به خانواده ها هم ضرر می رساند. بازار ۸۰ میلیونی داریم که می تواند به اقتصاد کمک کند؛کشور را می توان فعال کرد البته هنوز به صورت خاص اعلام کاندیداتوری نمی کنم.
وزیر نفت دولت احمدی نژاد گفت: پالایشگاه کشور را توسعه دادم و کارهای زیادی انجام دادم. هر کاری که می گویم انجام می دهم،آدرس های آن هم موجود است.
قاسمی در مورد اینکه آیا با آمدن حجت الاسلام رئیسی کنار می رود یا خیر گفت: در مورد فرضی که هنوز اتفاق نیفتاده صحبت نمی کنم.
وی خاطرنشان کرد: کشور نیازمند دو مولفه است، یکی اقتدار و دیگری ساز و کار. بارها سوال می شود چرا وضع بازار اینطور است، چرا فساد زیاد است و... که پاسخ این سوالات ساز و کار است.
وزیر سابق نفت ادامه داد: بازار امروز با ساز و کار مشکلش حل می شود و در کنار آن باید اقتدار هم وجود داشته باشد.
قاسمی گفت: آخر دولت که می شود رئیس جمهور ها می گویند نگذاشتند کار کنیم و اختیارات رئیس جمهور کم بود مگر قبل از اینکه رئیس جمهور شوند قانون اساسی را مطالعه نکردند؟ مشکل امروز کشور با ساز و کار و اقتدار حل می شود.
Related Assets:
- حمله روسیه به اوکراین چگونه واقعیتهای غرب و اروپا را نمایان کرد
- محدودکردن برنامه هستهای ایران فوریت دارد
- تلاش دشمن برای کاهش مشارکت در انتخابات و بیاعتمادی مردم نسبت بهنظام
- انتخابات و برجام نباید به یکدیگر گره بخورند/ فضای دارالعباده رمضانی شود
- راه نجات کشور از وضعیت کنونی، حضور پای صندوقهای رأی و انتخاب درست است
- درخواست انتخاباتی یکی از سران فتنه از ابتکار و ابطحی
- تا رسیدن به قله پیک چهارم فاصله داریم
- ادعای دستکاری در جداول بودجه ۱۴۰۰ خلاف واقع است
- حقوق سربازان افزایش یافت