ID : 39535088

سنوات و عیدی کارگران مشمول مالیات می‌شود؟


یکی از دغدغه های کارگران بحث کسر مالیات از عیدی و سنوات است که نماینده کارگران می گوید سنوات تحت هیچ شرایطی مشمول مالیات نمی شود.

به گزارش یزدرسا، یکی از مشکلات کارگران در محاسبه حقوق و دستمزد میزان مالیاتی است که هر ماه از حقوق آنها کم می شود, با توجه به اینکه دستمزد کارگران رقم چشمگیری نیست و همواره هزینه ها بر دستمزد پیشی دارد, کسر مالیات باعث ناراحتی بسیاری از کارگران است.

 قانون هایی هم که برای معافیت مالیاتی از حقوق تعیین می شود معمولاً‌مشمول حال کارگران نمی شود. کسر مالیات از سنوات و عیدی نیز مسئله ای است که مورد سوال بسیاری از کارگران است.

*کسرمالیات از عیدی و سنوات؟

سمیه عبدالوند، کارشناس روابط کار در این باره می گوید: حق مسکن، بن کارگری و حق اولاد مشمول مالیات نمی‌شوند و در نامه وزارت کار خطاب به سازمان امور مالیاتی کشور گفته شده است که این مبالغ حداقل هستند و کارفرما می‌تواند بیشتر پرداخت نماید و سقفی برای آن تعیین نشده است.

در این شرایط این احتمال وجود دارد که چون کارگران می‌خواهند مالیات کمتری پرداخت کنند و کارفرماها هم می خواهند مبنای محاسبه سنوات، اضافه کار، عیدی، پاداش، نوبتکاری و شبکاری کمتر شود، به نفعشان است که این مبلغ را افزایش دهند.  لذا این نگرانی وجود دارد که سنوات و عیدی کارگران با این نامه کاهش یابد. البته هنوز واکنش سازمان امور مالیاتی به نامه وزارت کار مشخص نیست.

*سنوات تحت هیچ شرایطی مشمول مالیات نمی شود

هادی ابوی، دبیر کل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران کشور درباره پرداخت مالیات از سنوات وعیدی گفت: سنوات تحت هیچ عنوانی مشمول مالیات نمی شود. عیدی کارگران نیز در صورتی که با مجموع حقوق بیشتر از 4میلیون تومان شود مشمول مالیات است.چرا که طبق مصوبه دولت  حقوق بگیران با دریافتی تا مرز 4 میلیون تومان در ماه، مالیاتی به دولت پرداخت نخواهند کرد.

 وی با بیان اینکه با شرایطی که کارگران در دشواری زندگی می‌کنند آیا مستحق پرداخت مالیات هستند؟ گفت: کارگران با هزار بدبختی و مشکلات کار می‌کنند تا بتوانند از پس هزینه‌های درمان، پوشاک، مسکن و خوراک بربیایند.

دبیر کل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران کشوربا اشاره بر اینکه با رونق تولید قدرت خرید کارگران افزایش می یابد گفت: سالهای سال است که بر لزوم تقویت و حمایت از تولید و استفاده از ظرفیت تولیدکنندگان داخلی تاکید می کنیم چون تقویت تولید به منزله حفظ امنیت شغلی کارگران، جلوگیری از واردات بی رویه کالا و دوام و بقای کارخانه ها است.

ابوی گفت: اگر از تولید کنندگان حمایت شود می توانند کالای با کیفیت تولید کنند و محصول خود را در بازار بفروشند در نتیجه مصرف کننده هم تشویق می شود و کالای ایرانی می خرد و سراغ کالای خارجی مشابه تولید داخل نمی رود.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.