مصرف بیش از اندازه برنج و ماکارونی زمينه ساز بروز ديابت
یزد رسا، يوسف نقيايي با بيان اين مطلب كه دیابت یک بیماری متابولیک بوده و به دلیل اختلال در سوخت و ساز داخل سلولی به خصوص کربوهیدرات ها اتفاق می افتد، در صورتی که به هر دلیل میزان ترشح انسولین کاهش یا متوقف شود، سوخت مورد نیاز سلول ها تامین نشده و در فقر غذایی قرار می گیرند و از طرفی، قند اضافی افزایش یافته که به این حالت دیابت گفته می شود.
وی اصلی ترین عامل دیابت را ژنتيك، استرس، چاقی و تغذیه نادرست عنوان كرد و افزود: در بین عوامل تغذیه ای مهمترین عامل، مصرف بی رویه قندها، شیرینی ها و یا مواد غذایی است که به سهولت به قند خون تبدیل می شوند.
وي ضمن اشاره به شيوع بالاي ديابت در استان يزد در خصوص عوامل موثر در بروز بيماري ديابت گفت: از آنجايي كه تا كنون بررسي دقيقي مبني بر اين كه مصرف شيريني يزدي در بروز بيماري ديابت نقش داشته باشد صورت نگرفته است ولي اين در حالي است كه مصرف شيريني يكي از عوامل خطر و عوامل موثر در بروز ديابت است و اين مهم منجر به افزايش شيوع بيماري ديابت مي شود.
اين كارشناس تغذيه در ادامه تغيير شيوه زندگي، كم تحركي، عدم انجام فعاليت ورزشي مناسب و مصرف زياد فست فودها را از عوال مستعد كننده بيماري ديابت عنوان كرد و افزود: مجموعه اين عوامل دست به دست همه مي دهند و موجبات بروز ديابت را در جوامع فراهم مي آورند.
نقيايي ضمن تاكيد بر پيشگيري از بروز بيماري ديابت در افراد بيان كرد: همه افراد جامعه به ويژه افراد مستعد ديابت مواد قندي ساده از جمله قند، شكر، انواع شيريني جات و محصولات مشتقات آن را كاهش دهند.
اين كارشناس ارشد تغذيه در ادامه كنترل وزن را اصلي ترين راهكار پيشگيري از بروز ديابت دانست و تصريح كرد: پيشگيري از چاقي و اضافه وزن از ديگر راهكارهاي اساسي به منظور پيشگيري از بروز بيماري هاي غيرواگير همچون بيماري ديابت يا بيماري قلبي و عروقي و فشارخون است.
نقيايي خاطرنشان كرد: افزايش مصرف و دريافت فيبرغذايي از ديگر روش هاي پيشگيري از بروز ديابت است به اين صورت كه افراد مصرف ميوه و سبزيجات را در سبد غذايي خود قرار دهند، اين در حالي است كه افراد بايد دقت لازم را داشته باشند كه در مصرف بيش ازاندازه ميوه نيز زياده روي نكنند.
این کارشناس تغذیه در ادامه به مصرف شیرینی و قندهای سنتی اشاره کرد و گفت: در تولید قندهای سنتی از ماده ای به نام بلانكيت يا جوهر قند جهت سفید شدن بیشتر قند استفاده می شود که مصرف این ماده می تواند به تخریب بافت های انسولین ساز بدن کمک کند و بتدریج زمینه ساز بروز دیابت باشد.
کارشناس مسوول تغذیه استان یزد در پايان گفت: همچنين مصرف بیش از حد برخی مواد غذایی مانند نان، برنج، ماکارونی و سیب زمینی زمینه بروز دیابت را فراهم می کند.
Related Assets:
- تمام امکانات در جهت ارتقاء کیفیت نان به کار گرفته شود
- قیمت نان در آینده ای نزدیک افزایش می یابد/تغییر قیمت نان بر اساس قیمت گندم دولتی
- شناسایی عوامل مؤثر بر توليد نان بی كيفيت در استان/ شيوع برخی سرطانها بر اثر عدم توجه به بهداشت توليد نان
- آیا دیابتی ها هم می توانند روزه داری کنند؟
- مخالفت کمیسیون کشاورزی با افزایش قیمت نان
- نان رادریخچال نگذارید
- کسب مقام دوم سازه های ماکارونی؛ توسط دانشجوی دانشگاه آزاد اشکذر