ورزش نابینایان، نیازمند توجه بیشتری است
به گزارش یزد رسا به نقل از یزدبانو، بازی شطرنج نیازمند بهره هوشی خوب و قدرت تمرکز بالا و طولانی مدت است.بازیکنان این رشته ورزشی باید قادر باشند که حرکات مختلف ممکن در صفحه را در زمانی محدود بررسی و پیش بینی کنند و طرح و نقشه بریزند تا کیش و مات نشوند.
اما این رشته ورزشی هم مانند سایر رشته ها منحصر به افراد سالم نیست و معلولان زیادی از جمله نابینایان به این رشته ورزشی علاقه زیادی دارند.از این رو همه فوایدی از جمله افزایش توان ذهنی، تقویت تمرکز و قدرت تجزیه تحلیل و طراحی و نقشه ریزی برای پیروزی و از همه مهمتر لذت بردن از یک بازی فکری که در بازی شطرنج برای افراد بینا متصور است، برای نابینایان هم وجود دارد.
اشاره:
فهیمه رضایی پور متولد سال 1373 در شهر یزد و دانشجوی رشته روانشناسی است و در حال حاضر مسؤول کمیته شطرنج نابینایان و کم بینایان استان یزد است.
این ورزشکار حائز مدال طلا و دو دوره مدال نقره قهرمانی کشور است. او که شش سال است در زمینه شطرنج فعالیت دارد، در گفتوگویی با یزدبانو به چند و چون وضعیت نابینایان در این رشته ورزشی می پردازد که در ادامه می خوانیم.
چندباشگاه ورزشی برای رشته شطرنج نابینایان در استان فعالیت دارد؟
رشته شطرنج در استان یزد باشگاهی ندارد البته فقط باشگاه سوم خرداد در منطقه آزادشهر در زمینه برگزاری کلاسهای شطرنج اقدام می کند.
آیا نابینایان برای شرکت در این رشته ورزشی و یا سایر رشته ها محدودیتی ندارند؟
خیر، نابینایان قادرند ورزش هایی از جمله شنا، شطرنج، گلبال و دومیدانی را در بخش آقایان و بانوان دنبال کنند.
شرایط بازی شطرنج نابینایان با افراد عادی چه تفاوتی دارد؟
شرایط بازی یکسان است اما صفحه شطرنج نابینایان با افراد بینا متفاوت است، در صفحه نابینایان، خانههای سیاه برآمده و خانههای سفید فرو رفته است که به این ترتیب نابینایان می توانند این خانه ها را از هم تشخیص دهند.
همچنین بر روی مهرههای سیاه شطرنج، کلاهکی قراردارد که آنها را از مهره های سفید متمایز می کندو این تفاوت، تشخیص مهره ها را از یکدیگر ممکن می سازد.
درضمن همه مهره ها دارای پایه هایی هستند که در سوراخ های تعبیه شده در خانههای شطرنج قرار می گیرند و برخلاف انسانهای سالم، افراد نابینا می توانند مهره ها را قبل از حرکت لمس کنند.
ارزیابی شما از موفقیت نابینایان استان در این رشته ورزشی چیست؟
موفقیت افراد نابینا هم مانند سایر افراد جامعه نیاز به پشتکار و تمرین دارد، آنها هم می توانند در تمامی رشته ها و عرصه های ورزشی و میادین بین المللی و جهانی، مدال های خوش رنگی را کسب کنند.
از سویی با توجه به خصیصه بارز نابینایان که پشتکار و علاقه به ورزش است، امید است که با همکاری و توجه بیشتر مسئولان شاهد موفقیت های روز افزون آنها باشیم.
نقش حمایت خانوادهها را در موفقیت نابینایان در ورزش چگونه می بینید؟
اولین شرط موفقیت این افراد علاوه بر پشتکار، برخورداری از حمایت خانواده است و این مهم یکی از اصلی ترین علل موفقیت نابینایان استان یزد تاکنون بوده است.
تأثیر ورزش را در زندگی نابینایان بیان کنید.
ورزش کردن در زندگی این افراد یک ضرورت است و علاوه بر فراهم کردن فرصت های قهرمانی، سلامتی و نشاط جسم در ازای ورزش کردن، روحیه آنها را ارتقاء می دهد.
چه کمبودها و مشکلاتی را در ورزش نابینایان می بینید؟
نبود امکانات ورزشی در سالن های ورزشی استان از مهمترین این کمبود ها است چرا که نابینایان باید درمحلی که وسایل مورد نیازآنها وجود داردورزش کنند.
مشکل ایاب وذهاب برای نابینایان و کم بینایان استان، عدم فضاسازی مناسب شهری برای تردد نابینایان در شهر، عدم تخصیص اعتبارات کافی برای تأمین نیازهای ورزشی این ورزشکاران و نبود باشگاه کافی در شهر برای نابینایان از مشکلاتی است که در این حوزه می بینیم.
حرف آخر؟
از مسؤولین می خواهم که توجه بیشتری به رشته های ورزشی نابینایان وکم بینایان داشته باشندو به مشکلات این قشررسیدگی کنند.
Related Assets:
- شطرنجباز 3ساله ایرانیجهانی شد+عکس
- ثبت نام مسابقات شطرنج قهرماني رده هاي سني استان يزد
- روز عصای سفید در میبد گرامی داشته شد +تصاویر
- تجلیل از کتابدار نابینای یزدی
- روشندل مهریزی که با لمس پول مبلغ آن را تشخیص میدهد! /رفتن به مکه تنها آرزوی دایی حسین
- نابینایی هم سد راه همت و پشتکار این خانم با اراده نشد
- گلایهمندی روشندلان ازمسئولان ورزش استان یزد/باوجود اینکه مقام آوردیم اماهیچ کس سراغی از مانگرفت!
- فیلم/ مادر نابینایی که برای اولین بار فرزندش را می بیند