وقتی ورود کالای غیر مجاز قانونی می شود/وارداتی با طعم سرطان
به گزارش یزدرسا به نقل از عصر هامون، محصولات تراریخت، محصولات گیاهی یا حیوانیای هستند که در آنها تغییرات ژنتیک داده شده تا بتوانند در برابر بیماریهای گیاهی یا حیوانی مقاوم باشند یا ویژگی خاصی داشته باشند که به نفع انسان باشد.
با این وجود در حالی که بسیاری از کارشناسان مواد غذایی و کشور های دنیا تولید، مصرف و واردات این محصولات را ممنوع اعلام کردند، رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشور میگوید: سرطانزایی محصولات تراریخته یک ادعای بیاساس است و تاکنون در هیچ آزمایشگاهی اثبات نشده است، این تاکید رئیس پژوهشکده بیولوژیکی کشور مبنی بر سالم بودن این محصولات در حالی است که رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی عنوان کرده که هیچ پروژه تحقیقاتی مستندی جهت اثرات مثبت و منفی محصولات تراریخت در کشور انجام نشده است.
از سوی دیگر عیسی مالمیر رئیس مرکز تحقیقات بسیج جامعه پزشکی کشور نیز گفته بود که بحث محصولات تراریخت و تکنولوژی که برای تولید آنها بکار میرود و همچنین میزان کیفیت و مغذی بودن این نوع محصولات، موردی است که باید مورد سنجش و ارزیابی قرار گیرد.
تاکنون مقالات زیادی در باره سرطانزا بودن،مشکلات زیست محیطی، نازایی و اختلالات درونی و غیره در مورد محصولات تراریخته منتشر شده است و بسیاری کشورها استفاده از این نوع محصولات را ممنوع کرده اند.
ورود و توزیع بدون حساب محصولات تراریخت به کشور پذیرفته نیست
در تماسی که پایگاه خبری عصر هامون با حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس داشت، وی با بیان اینکه یک پروژه تحقیقاتی مستند جهت مضر یا مفید بودن این محصولات انجام نشده است، اظهار داشت: در خصوص محصولات تراریختی کارهای تحقیقاتی و مستندات علمی زیادی جهت اثرات مثبت و منفی انجام نشده است و در حال حاضر این موضوع در ایران در حال کار است.
وی ادامه داد: از آنجایی که در این محصولات تغییرات ژنتیکی داده می شود معلوم نیست این تغییرات ژنتیک روی انسان ها چه تاثیراتی می گذارد به همین دلیل یک کار تحقیقاتی طولانی مدتی باید روی این محصول انجام شود تا اثرات این محصولات ارزیابی شود.
شهریاری بیان کرد: قطعا ورود و توزیع این محصولات بی حساب و کتاب پذیرفته نیست و باید در این زمینه ملاحظات و مراقبت هایی در نظر گرفته شود.
بسیاری از محصولات گیاهی وارداتی به کشور تراریخته است
ایران یکی از کشورهای پیشتاز در تولید علم در زمینه محصولات تراریخت است با این وجود تولید این نوع محصولات در ایران با مشکلاتی مواجه است ولی نکته جالب اینجاست که بسیاری از محصولات گیاهی وارداتی به کشور تراریخته است. این تناقض در سیاستگذاری موضوعی است که مورد انتقاد محافل علمی بیوتکنولوژی ایران نیز قرار گرفته است.
با این وجود محصولات تراریختی در بسیاری از کشور های دنیا ممنوع و در برخی دیگر مسئولان با برچسبگذاری بر روی این محصولات مصرف یا عدم مصرف آن را به عهده خود مردم قرار می دهند.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- بازار یزد هم مقصد دسته بیلهای وارداتی شد!+سند
- واردات بی رویه نتیجه عدم پایش واردات از سوی دولت!
- پروانههای کاغذی و ۲ میلیون تن اختلاف آماری واردات در یک سال+تصویر
- ملاقات هنرمندان یزدی از کودکان سرطانی+تصاویر
- شاد کردن به جای خالکوبی کردن!/ستارههایی در قلب کودکان سرطانی
- مجوز واردات «پودر فلفل آلمانی» و «ذرت فریز شده نیوزلندی» صادر شد! + سند
- عکاس اشکذری؛ مبلغ حاصل از فروش اثر هنری خود را به بیماران سرطانی اهدا کرد
- آمار سرطان در استان بالاتر از میانگین کشوری است/شیوع نگران کننده دیابت در یزد