شناسه : 6259172

290 نفر طی یکسال به کلیوی‌های یزد اضافه شد


درد، دیالیز، پیوند و ... واژه‌هایی است که بیماران کلیوی مدتهاست به آن خو کرده‌اند اما اینها تنها مشکلاتی نیست که بیماران کلیوی با آنها دست و پنجه نرم می کنند و کمبود و گرانی داروها، دردی مضاعف بر درد اصلی آنها شده است.

درد، دیالیز، پیوند و ... واژه‌هایی است که بیماران کلیوی مدتهاست به آن خو کرده‌اند اما اینها تنها مشکلاتی نیست که بیماران کلیوی با آنها دست و پنجه نرم می کنند و کمبود و گرانی داروها، دردی مضاعف بر درد اصلی آنها شده است.

به گزارش خبرنگاریزد آوا به نقل از مهر، بیماران کلیوی که متاسفانه آمار آنها کم هم نیست، با بیماری خود مرحله به مرحله دست و پنجه نرم کرده اند و از مرحله دردهای کشنده به دیالیز و پس از آن به پیوند رسیده اند.

گرچه پیوند کلیه مشکل بسیاری از بیماران کلیوی را حل کرده اما داروهایی که بیماران پیوندی و کلیوی باید مصرف کنند، با کمبود و گرانی مواجه شده است.

همه بیماریها از زمانی که در بدن انسان جا خوش می کنند، سبب درد و رنج و محنت هستند و آنچه بیماران را در دست و پنجه نرم کردن با آنها مصمم می کند، امید و دلگرمی است.

این روزها مصاحبه با چند بیمار کلیوی به کلی ما را دگرگون کرد زیرا کمبود و گرانی دارو، بر آلام آنها افزوده و برخی از آنها بابت این مسئله از خانواده های خود شرمسارند و درد زحمت خانواده هایشان را سخت تر از بیماری می دانند.

این گونه است که امید از دل برخی بیماران کلیوی رخت بربسته و به انتظار پایان راه نشسته اند.

یکی از بیماران دیالیزی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: درد و دیالیز از یک سو، از این در به آن برای یافتن کلیه پیوندی از سوی دیگر و اضافه شدن کمبود و گرانی دارو به مشکلات ما، حکایت "گل بود به سبزه نیز آراسته شد" است.

احمد زارع افزود: طی چند سال گذشته همه هم و غم خانواده ام، وقت دیالیز من و پیدا کردن کلیه برای پیوند بوده اما اکنون که می بینم همسرم با چه سختی و مشقتی داروهایم را تهیه می کند، خجالت زده خانواده ام می شوم و از خدا می خواهم شفایم را در رهایی ام قرار دهد.

وی افزود: توان انجام کار سنگین ندارم به همین دلیل از کار افتاده شده ام و اکنون با کار همسرم امور زندگی را می گذرانم. از اینکه می بینم بیماری من هزینه های سنگینی به خانواده ام تحمیل می کند، غصه می خورم.

گرانی دارو بزرگترین مشکل بیماران کلیوی است

مسئول انجمن حمایت از بیماران کلیوی یزد نیز در این باره به خبرنگار مهر گفت: کمبود و گرانی دارو بزرگترین مشکلی است که بیماران کلیوی با آن دست و پنجه نرم می کنند.

عزت یادگار اظهار داشت: لزوم استفاده از داروهای خارجی بنا به تجویز و توصیه پزشکان برای بیمارانی که دو تا سه مرتبه عمل جراحی شده اند از دیگر مشکلات این بیماران است که با توجه به فقر معیشتی و کمبود داروها، بیماران قادر به تهیه آن نیستند.

یادگار همچنین عدم پرداخت فرانشیز توسط بیماران را از دیگر مشکلات و چالش های پیشرو در بیماران کلیوی عنوان کرد.

آمار بیماران کلیوی در یزد رو به افزایش است/ وجود 950 بیمار مبتلا به نارسایی کلیه در یزد

وی با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به بیماری های کلیوی در استان یزد بیان داشت: آمار مبتلایان به بیماری کلیوی در یزد به شدت رو به افزایش است به طوری که از آغاز سال 90 تاکنون حدود 290 نفر به مبتلایان به بیماران کلیوی در یزد افزوده شده است.

یادگار با اشاره به 314 بیمار پیوند کلیه و 610 بیمار دیالیزی در استان یزد اظهار داشت: در مجموع 950 بیمار مبتلا به نارسایی کلیوی در یزد وجود دارد که بعضا پس از انجام عمل پیوند کلیه به دلیل فقر و مشکلات اقتصادی کلیه پس می زند و مشکلات جدی برای بیمار به ارمغان می آورد.

لزوم تقویت انجمن های حمایت از بیماران کلیوی

مسئول انجمن حمایت از بیماران کلیوی یزد از دولت خواستار حمایت و تقویت بیشتر انجمن های حمایت از بیماران کلیوی شد و افزود: ما به عنوان انجمن خیریه هیچ گونه بودجه دولتی دریافت نمی کنیم و این در حالی است که حتی انجمن بعضا به خانواده های افراد زیر پوشش خود کمک های معیشتی و دارویی می کند.

وی با بیان اینکه این انجمن با هدف پیشگیری از بروز بیماری های کلیوی فعالیت خود را آغاز کرده است، عنوان کرد: این انجمن از سال گذشته به صورت جدی تر در راستای پیشگیری از بروز بیماری های کلیوی اقدامات خوبی انجام داده است به عبارتی برگزاری کارگاه‌های آموزشی و آموزش چهره به چهره در مورد تغذیه سالم، کاهش وزن، انجام فعالیت ورزشی، کنترل دقیق و به موقع دیابت و فشارخون از مهمترین اقدامات انجام شده به وسیله این انجمن به منظور پیشگیری از بروز بیماریهای کلیوی در یزد است.

مسئولان از بار روانی بیماران کلیوی بکاهند

یادگار با تاکید بر اینکه پیشگیری از بروز بیماریهای کلیوی عزم جمعی مسئولان ذی ربط را می طلبد، خواستار بها دادن به این انجمن در راستای کاهش مبتلایان به بیماری کلیوی در یزد شد.

گرچه پیشگیری همواره مقدم بر درمان بوده اما اکنون که عده ای از مردم با بیماریهای کوچک و بزرگ دست و پنجه نرم می کنند، یکی از وظایف دولت قرار دادن آنها زیر چتری حمایتی است.

به نظر می رسد بار روانی بسیاری از مشکلات آنقدر بالا هست که خانواده های بیماران دیگر توان تحمل درد و رنجی جدید نداشته باشند بنابراین لازم است با ورود دولت و خیران، باری از دوش بیماران و خانواده های آنها برداشته شود تا آنها به راستی طعم شیرین حمایت را نه در قالب واژه ها و نامگذاری هفته ها بلکه در عمل مسئولان ببینند.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.