شناسه : 23177820
رئیس امور بیابان زدایی اداره منابع طبیعی یزد:

36 درصد اراضی یزد بیابانی هستند/ ایجاد 60هزار هکتار پوشش گیاهی در مناطق طوفان خیز استان


رئیس اداره امور بیابان زدایی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد گفت: 36 درصد از سطح اراضی استان یزد مناطق بیابانی تلقی می شود.

به گزارش یزد آوا، رئیس اداره امور بیابان زدایی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزدرسا، با بیان اینکه فرسایش بادی و هجوم ماسه های روان و ریزگردها به تاسیسات اقتصادی و منابع زیستی، یکی از مهمترین مصادیق بیابانزایی محسوب می شود، اظهار کرد: بیابان زایی به مرور با تغییرات منفی زیست محیطی آشکار می شود و از این رو پیوندی بین تغییرات زیست محیطی و مشکلات اجتماعی و اقتصادی وجود دارد.

محمود فتاحی افزود: این پدیده به عنوان یه مقوله ملی، فرابخشی و حتی بین المللی که مهار آن در ظرف وظایف یک سازمان یا وزارتخانه نمی گنجد و به برخی مفاهیم امنیتی همچون امنیت غدایی، امنیت معیشت، امنیت سلامت، امنیت ملی و اجتماعی و بین المللی گره خورده است.

وی تصریح کرد: امروزه بیابان زدایی بعد از دو چالش تغییر اقلیم و کمبود آب شیرین به عنوان سومین چالش مهم جهانی در قرن 21 عنوان می شود.

فتاحی در ادامه با بیان اینکه 36 درصد از سطح اراضی استان یزد (بیش از دو میلیون 628 هزار هکتار) اراضی بیابانی تلقی می شود، گفت: از این مقدار 46 در آن تحت تاثیر فرسایش بادی است که سطحی بالغ بر 532 هزار هکتار آن به عنوان کانون های بحرانی فرسایش بادی (مناطق تحت تهدید وخسارت زا) در 13 منطقه از استان شناسایی شده و بر اساس شدت حساسیت و الویت اجرا به سه دسته تقسیم بندی شده اند.

وی اذعان کرد: شروع فعالیت های کنترل فرسایش بادی در عرصه های حساس مجاور مراکز زیستی و اقتصادی استان تحت عنوان تثبیت شن و بیابان زدایی به سال 1349 بر می گردد. عمده ماحصل این اقدامات استقرار پوشش گیاهی در سطحی بالغ بر 60 هزار هکتار به صورت جنگل های دست کاشت بیابانی در مناطق بحرانی و طوفان خیز استان است.

رئیس اداره امور بیابان زدایی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد بیان کرد: بهبود شرایط زیست محیطی و کاهش خسارت ناشی از طوفان های شن به منابع زیستی و اقتصادی مهمترین کانون های جمعیتی استان بویژه منطقه دشت یزد- اردکان و فراهم زمینه استقرار صنایع در این دشت از مهمترین دستاورد ها می باشد.

وی خاطرنشان کرد: بجز طرح شناسایی کانون های بحرانی فرسایش بادی استان، تا کنون 20 فقره طرح های مختلف بیابان در فازهای شناسایی، توجیهی و اجرایی در سطح بیش از 736 هزار هکتار تهیه شده است و هر سال به تناسب اعتبارات مصوب و تخصیص این بخش یک سلسله اقدامات و پروژه های مدیریتی و احیایی در چارچوب طرح های اجرایی مصوب به اجرا در می آید و تثبت بیولوژیکی سطحی بالغ بر 60 هزار هکتار مناطق بحرانی فرسایش بادی از شاخص ترین نتایج این اقدامات است.

فتاحی گفت: ادامه اجرای این فعالیت ها با توجه به وجود عرصه های وسیع حساس به فرسایش و متعاهد بودن کشورمان به مفاد کنوانسیون بین المللی مقابله با بیابان زدایی اجتناب ناپذیر است.

وی افزود: به عبارت دیگر شناسایی و کنترل کانون های بحرانی فرسایش بادی بطور اخص جزء وظایف حکومتی وظایف حکومتی است که با توجه به تعهدات بین المللی و خط مشی های کنوانسیون جهانی مقابله با بیابان زدایی (UNCCD) و برنامه های راهبردی آن در سند توسعه افق استان پیش بینی شده الزامی است و زمینه اجرای بهتر این فعالیت ها تنها با رعایت اصول جامع نگری، توسعه پایدار و مشارکت پذیری در تهیه و اجرای طرح ها امکان پذیر می باشد.

انتهای پیام/ه

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.