شناسه : 26984250
تولیدکنندگان به ستوه آمدند؛

«خوب ریس» دیگر خوب نیست/ صنعتگر یزدی: حمایت نمی‌خواهیم، رهایمان کنند!


مدیر عامل یکی از شرکت‌های ریسندگی و بافندگی یزد وضعیت این شرکت را نیمه تعطیل اعلام کرد و گفت: حجم تولیدی این واحد، 90 درصد کاهش یافته است.

به گزارش یزد آوا، سابقه صنعت نساجی در کشور  به بیش از یک‌صد سال می‌رسد و از اولین صنایعی است که پس از انقلاب صنعتی در اروپا به کشور وارد شد، این صنعت در استان یزد نیز سابقه‌ای کهن داشته و در ادوار مختلف تاریخ، نساجان یزدی به‌خوبی درخشیده و آثار نفیس و با ارزشی را از خود بجای گذارده‎اند.

در این دو دهه اخیر صنعت نساجی یزد از نظر کمی و تا حدودی کیفی رشد داشته که متأسفانه این وضعیت تداوم نیافته و در سال‌های اخیر می‌توان شاهد رکود قابل توجه این صنعت نه تنها در استان که در کل کشور بود که چرخ بسیاری از کارخانه‌ها را از حرکت بازداشته و کارگران بسیاری را از کار بیکار کرده است.

مدیر عامل شرکت ریسندگی و بافندگی «خوب ریس» یزد در مصاحبه با یزد آوا، وضعیت این شرکت را نیمه تعطیل اعلام کرد و گفت: این شرکت در سال 1369 شروع به کار کرده است  و در حالی که 40 نفر در این شرکت مشغول به کار بودند فشار مشکلات تعداد کارگران را به 4 نفر رسانده است.

حمید اولیا ادامه داد: این واحد برای زنده و به‌روز بودن تکنولوژی، چندین خط تولید عوض کرده و در زمینه تولید انواع نخ، بافندگی، بافت پتو، پارچه‌بافی و ... فعالیت داشته است.

وی کم لطفی مسئولان، شرایط بد فضای کسب و کار، قوانین حاکم بر سیستم بانکی، قوانین صنایع، چند برابر شدن مالیات، بهره بالای تسهیلات بانکی و بهره‌مندی عده‌ای خاص از آنها و.... را از مشکلات صنعت نساجی عنوان کرد و ادامه داد:  «خوب ریس» در چند سال اخیر برای حفظ آبرو به کار خود ادامه می‌دهد وگرنه این ادامه کار این واحد تولیدی هیچ توجیه اقتصادی ندارد.

این صنعتگر یزدی با بیان اینکه مسئولان مدام حرف از حمایت از تولید می‌زنند اما عمل نمی‌کنند، تصریح کرد: دیگر تولیدکنندگان بریده‌اند و طاقتشان به سر آمده است اگر با وجود حمایت مسئولان به این وضعیت رسیدیم اصلاً حمایت نمی‌خواهیم؛ رهایمان کنند.

اولیا با اشاره به مشکلاتی که واحدهای تولیدی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، اذعان کرد: اکنون یک کودک 10 ساله نیز در مورد وضعیت فضای کسب و کار خبر دارد و می‌داند رونقی در تولید وجود ندارد و رکود بر آن سایه افکنده است، اما مسئولانی که دائم دم از حمایت از تولید می‌زنند در این شرایط که کارد به استخوان رسیده، مالیات‌ها را چندین برابر کرده‌اند.

این تولیدکننده یزدی با اشاره به کاهش 90 درصدی تولیدات این واحد، ادامه داد: فشارهایی که از سوی اداره کار، دارایی، بیمه، بهداشت و غیره  به تولیدکنندگان وارد شده توان مدیریتی را از آنها گرفته است و تمام توان و انرژی آنها به جای آن که در تولید و مسائل آن صرف شود، در رفت و آمد بین این ادارات تلف می‌شود.

اولیا با اذعان به اینکه تاکنون صدای اعتراض و گله‌های ما به جایی نرسیده و دیگر از این شرایط خسته شده‌ایم، تصریح کرد: امیدواریم مسئولان در عمل از تولیدکنندگان حمایت کنند چرا که تنها راهی که یک مملکت بتواند از نظر اقتصادی روی پای خود بایستند چرخیدن چرخ تولید است که موجب اشتغالزایی و کسب درآمد بسیاری از مردم است.

وی گفت: با وجود اینکه تمام توان خود را به کار بردیم که کارگران را در جایی به کار بگیریم و از کار بیکار نشوند اما به مرور زمان مجبور به تعدیل نیرو شدیم و تعداد افراد مشغول به کار به 4 نفر کاهش یافت، در حالی که اگر بازار رونق داشت و حمایت صورت می‌گرفت این شرکت می‌توانست با راه‌اندازی خط ماشین‌آلات تعداد کارگران را حتی به 140 نفر برساند.

این فعال اقتصادی با اشاره به مشکلاتی که در زمینه صادرات کالا وجود دارد، افزود: تولیدکنندگان زمانی که بازار صادرات را مشاهده می‌کنند از تولید دلسرد می‌شوند و با وجود اینکه اکنون نیز صادراتی به کشورهای همسایه وجود دارد اما باید با حمایت مسئولان این صادرات به کشورهای تراز اول نیز انجام شود.

اولیا ادامه داد: وضعیت تولید در کشور به جایی رسیده است که افراد سرمایه خود را به جای سرمایه‌گذاری در زمینه تولید در بانک‌ها قرار می‌دهند و سود آن دریافت کنند در حالی که باید با بهبود فضای کسب و کار، تشویق  برای سرمایه‌گذاری در این زمینه تولید انجام شود تا شرایط اقتصادی کشور بهبود یابد.

انتهای پیام/ف




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.