شناسه : 6314805
یادداشت/ کارشناس ارشد روابط بین الملل:

آمریکا جز سازش، گزینه ای پیش رو دارد؟


هرچه قدر مسیر مذاکرات هسته ای تداوم یابد تصمیمات برای طرفین بسیار سخت تر و فاصله میان خواسته های آنان بیشتر مشهود می شود و به وضوح خواهیم دید که آمریکا بعد از حضور حماسی مردم در راهپیمایی 22 بهمن در گزینه های روی میزش باید تجدید نظر کند...

به گزارش یزد آوا، ایران و گروه 1+5 در حالی برای رسیدن به یک توافق جامع گام بر می دارند که امیدی به یک رفتاری منطقی با رویکردی منصفانه از طرف مقامات گروه 1+5 مشاهد نمی شود.

به نظر می رسد نقشه ی راه در این مسیر دشوار در راستای دوری کردن از اتخاذ مواضع سرسختانه طرفین در تداوم توافقنامه ژنو و و چانه زدن در جزئیات برنامه های اجرایی، برای 6 ماه آینده طی سه روز ترسیم و در دستور کار قرارمی گیرد و قطعاً در ادامه بده بستان های جدید از دو طرف در قالب توافقنامه جامع به تصویر کشیده خواهد شد.

وزیر امور خارجه ایران برخلاف اظهارت اخیرمقامات آمریکایی مسیر رسیدن به توافق جامع هسته ای میان طرفین را صعب العبور می داند و صراحتاً از حسن نیت دم می زند در حالی که طرف مقابل همواره سوء ظن هایی را عنوان می کنند که این سوء ظن دلالت بر این موضوع است که سیاست آمریکا با منافع دولتمردان رژیم صهیونیستی همسو است در واقع آنان خواهان این هستند که ایران را کشوری معرفی کنند که در حال بر هم زدن نظم منطقه ی خاورمیانه ای است چرا که در باورشان در منافع آمریکایی- صهیونیستی در منطقه خطر محسوب می شود و سفرهای اخیر جان کری در منطقه دلالت بر این موضوع دارد.

امروزه سیاست های متناقض دولت واشنگتن و تندروی های کابینه اش بر همگان مشهود است و افکار عمومی ایران و جهانیان در برابر خواسته های پراکنده و دور ازواقعیت آنان را با چالش و نوعی بدبینی مواجه کرده است، البته اینگونه رفتارها رخداد جدیدی نیست بلکه مدت هاست بی اعتمادی از آمریکایی ها در قلب و اذهان مردم جهان رسوخ کرده است.

رهبر ایران هوشمندانه در صحبت های اخیر خود از رفتار دوگانه وعدم شفافیت آمریکایی ها در مذاکرات پرده برداری می کنند و با تجربه ی تاریخی، صراحتاً حرف دل مردم را در عدم خوشبینی به این مذاکرات به زبان می آورند.

ایشان از اهداف شوم آمریکایی ها که با سیاست های دوگانه فشار و تحریم همخوانی دارد به درستی ارزیابی می کنند که غرب آینده مذاکرات را در تضعیف نقش بازیگری ایران در منطقه محدود می کند چرا که دشمنان با اهدافی همچون به چالش کشیدن صلح آمیز بودن برنامه ی هسته ای ایران، توقف فعالیت موشکی ایران و زیر سئوال بردن مسئله حقوق بشر پا به میدان گذاشته و درصدد است تا علاوه بر تضعیف نظامی ایران در منطقه ، مردم ایران را به تدریج از آرمان ها، مبانی فکری و فرهنگ اسلامی دور کنند و با تحریم های اعمالی سیاست خود را به کرسی بنشاند.

شایان ذکر است دولت های اقتدارگرا و توتالیتر همواره از تهدید و گزینه های نظامی برای اعمال سیاستشان بهره می برند که در این جریان آمریکا از گزینه های روی میزش صحبت می کند.در حالی که نمی دانند مردم ایران هیچگاه تسلیم زور گویی نمی شوند و در برابر دشمن احساس ضعف نمی کنند چرا که حضور شکوهمند مردم در راهپیمایی 22 بهمن گویای این واقعیت است که گزینه نظامی آمریکا عملاً امروز سوخته و دیگر خریداری ندارد.

بازهم مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی و خودکافی در امر تولید ملی را مطرح و توصیه می کنند تا ازحربه ها و سیاست های خبیثانه آنان در اعمال تحریم که از بن بست سیاسی در نیات شومشان نشات می گیرد خودداری کنند.

نکته ای که در صحبت های اخیررهبری مبنی بر اینکه ایشان به مذاکره کنندگان اختیار می دهند و سپس آن ها را بچه های انقلاب می خواند، در حالیکه عدم اعتماد خود و نظام به طرف‌های غربی را گوشزد می نماید. حاکی از این واقعیت است که وحدت میان دسته جات حزبی در داخل ایران حفظ شود تا مبادا توطئه ی دشمنان بتواند وحدت را میان مردم ایران سلب کند و به حادثه ناگواری بیانجامد و ازطرف دیگر در عرصه ی خارجی تداوم مذاکرات چهره ی خبیث و مکارانه آمریکایی ها را بیش از پیش برای افکار عمومی جهان و کسانی که ادعا به برقرای رابطه با آمریکا را دارند نمایان کند.

باید به این نکته توجه داشت هرچه قدر این مسیر مذاکرات هسته ای تداوم یابد تصمیمات برای طرفین بسیار سخت تر و فاصله میان خواسته های آنان بیشتر مشهود می شود و به وضوح خواهیم دید که آمریکا در گزینه های روی میزش چاره ای جز انتخاب گزینه ی سازش را ندارد و گرنه هیچ گزینه ای برایش باقی نمی ماند.

به هر حال می توان گفت ایران در این برهه از زمان اقدامی در خور انجام داد که هر سوی آن یعنی چه توافقات به انجام رسد و چه از سوی غربی ها – "ایران هیچگاه مخالف مذاکرات اقدامی نکرده است "_ به سرانجام نرسد، برد با ایران است.

سید احمد رضا مجد



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.