شناسه : 6309630

تصاویر زیبا و دیده نشده از جاذبه های زیست محیطی و حیات وحش خاتم


شهرستان خاتم با وسعت 8 هزار کیلومتر مربع در جنوب استان یزد به عنوان محدوده کوچکی از فلات مرکزی ایران و آیینه‌ای تمام نما و شگفت‌انگیز از گستره متنوع و غنی از تنوع زیستی و زیستگاه مرکزی کشور و حیات وحش می باشد.

به گزارش یزد آوا به نقل از یزد رسا، شهرستان خاتم با وسعت ۸ هزار کیلومتر مربع در جنوب استان یزد به عنوان محدوده کوچکی از فلات مرکزی ایران و آیینه‌ای تمام نما و شگفت‌انگیز از گستره متنوع و غنی از تنوع زیستی و زیستگاه مرکزی کشور است.

منطقه‌ حفاظت شده‌ جنگل باغ‌شادی

این محدوده‌ جنگلی با مساحت ۱۲۰۰۰ هکتار به‌عنوان گزیده‌ای ازمنطقه‌ جنگلی باغ شادی وجنگل‌های پیوسته به آن در سال ۱۳۸۴ به‌عنوان منطقه‌ حفاظت شده اعلام شد.

اکوسیستمی متنوع که در بردارنده‌ اشکال مختلف زیستگاهی بوده و این تنوع زیستگاهی، تنوع حیات جانوری و گیاهی را در این منطقه رقم زده است.

منطقه‌ جنگل باغ‌شادی از لحاظ پوشش گیاهی بسیارغنی و متنوع بوده و وجود تیپ‌های مختلف گیاهی در اشکوب‌های درختی، درختچه‌ای،‌ بوته‌ای و علفی شامل جوامع مخلوط و خالص بنه، کیکم، بادام کوهی، ارژن، انواع گون، قیچ، درمنه، چوبک و گیاهانعلفی خانواده‌ گرامینه، شقایق و جاشیر با توپوگرافی مناسب و منابع آب کافی شامل چشمه‌ها و قنوات به همراه حیات وحش متنوع، مناظر کم‌نظیری به وجود آورده است که دارای ارزش‌های بالقوه در بخش اکوتوریست، تفرج و گردشگری است.

همجواری این منطقه‌ جنگلی با اکوسیستم دریاچه بختگان و همچنین پناهگاه حیات وحش بوروئیه و تأثیرات متقابل اکولوژیکی این زیستگاه‌ها بر هم و شاخص‌های زیستگاهی باغ شادی، سبب تنوع مناسب حیات وحش دراین منطقه شده است.

وجود گونه‌های مختلف حیات وحش دربخش‌های مختلف جنگل باغ شادی و مناطق دشتی مشرف به آن گواه بر این مدعاست.

وجود گونه‌هایی نادر مانند خرس قهوه‌ای، رودک عسل‌خوار و پرندگانی نظیر زاغ بور و هوبره بر غنای زیستی منطقه افزوده است.

پناهگاه حیات وحش بوروئیه

محدوده‌ای با وسعتی بالغ بر۷۶ هزار هکتار واقع در شهرستان خاتم به لحاظ دارا بودن شاخص‌های حفاظتی و حیات وحشی نظیر کل و بز و قوچ و میش در سال ۱۳۸۱ به عنوان پناهگاه حیات وحش انتخاب شد.

از جمله گیاهان این منطقه می‌توان به بنه، بادام کوهی،‌ تنگرس، گون، اسکنبیل، قیچ، درمنه، فرفیو، جوبک، ‌آنغوزه، کاکوتی، خاکشیر، ‌آویشن و بومادران اشاره کرد.

جانورانی نظیر پلنگ، خرس قهوه‌ای، گرگ، گراز، کفتار، شغال، روباه معمولی،‌ بزوپازن، قوچ و میش، آهو و جبیر، رودک عسل‌خوار، هوبره، زاغ بور، کبک و تیهو، دارکوب، عقاب طلایی، دلیجه وافعی شاخدار نیز در این پناهگاه زیست می‌کنند.

منطقه شکار ممنوع قره تپه هرات

قره تپه با ۸۰ هزار هکتار مساحت، از جنوب به شهر هرات می‌رسد و شاخص‌ترین زیستگاه «هوبره» در ایران است.

این پرنده از نظر ملی گونه‌ای حفاظت شده و از نظر جهانی در فهرست سرخ اتحادیه بین‌المللی حفاظت از محیط زیست قرار دارد.

قره تپه زیستگاه گونه‌های منحصر به فرد دیگری از جانوران کمیاب و نادر مثل آهو، گورخر ایرانی، زاغ بور و گوزن زرد نیز است.

3

13978

13979

13983

139761

borooiye-2

Copy-2-of-Picture-006

DSC_0225-2

DSC_7379-2

DSC_7400-4

DSC_8481-2

DSC03966

IMG_0942

IMG_0943

IMG_0944

IMG_1690




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.