شناسه : 40675296
معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال‌احمر استان یزد مطرح کرد؛

توصیه‌ها و هشدارهای مهم درباره انفجار مواد محترقه و بالن آرزوها


معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال‌احمر استان یزد درباره آسیب‌های پنهان انفجار مواد محترقه در آستانه چهارشنبه‌ پایان سال توضیحاتی داد و گفت: مراقب بالن آرزوها باشید.

به گزارش یزدآوا به نقل از روابط عمومی جمعیت هلال‌احمر استان یزد؛ سید محمد دریایی در آستانه چهارشنبه‌سوری توصیه‌ها و هشدارهایی را به مردم و خصوصاً جوانان، نوجوانان و خانواده‌های آنان ارائه کرد.

دریایی با اشاره به نزدیک بودن چهارشنبه‌سوری گفت:‌ متأسفانه در سال‌های اخیر شاهد آن بودیم که حوادث چهارشنبه‌سوری موجب مرگ برخی از افراد شده و چندین برابر این افراد را با آسیب‌های همیشگی نظیر نابینایی، ناشنوایی، قطع عضو و ... درگیر می‌کند. این در حالی است که با رعایت نکات ایمنی و پرهیز از انجام برخی از اقدامات می‌توان از حوادث این شب جلوگیری کرد.

وی با بیان اینکه باید به فرهنگ‌های اصیل چهارشنبه‌سوری توجه داشته باشیم، گفت:‌آنچه با انفجار ترقه و بمب دست‌ساز و روشن کردن آتش‌های حجیم و ... رخ می‌دهد، ارتباطی با فرهنگ و آئین کهن چهارشنبه‌سوری ندارد و تنها موجب آسیب دیدن مردم می‌شود. بدتر آنکه برخی از این بمب‌ها و ترقه‌های دست‌ساز حتی موجب آسیب رسیدن به افرادی می‌شود که ممکن است هیچ نقشی هم در این میان نداشته باشند، سالمندان، بیماران، کودکان و زنان باردار ازجمله این گروه‌های حساس هستند که انفجارهای چهارشنبه‌سوری می‌تواند آسیب‌هایی را به آنان وارد کند.

معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال‌احمر استان یزد با بیان اینکه بمب‌ها و ترقه‌های دست‌ساز همه‌ساله بیشترین آسیب را به چشم و دست‌ها وارد می‌کند، گفت:‌ آمارها نشان می‌دهد که نوجوانان و کودکان بیشترین آسیب را از حوادث چهارشنبه‌سوری دیده‌اند، این موضوع نشان می‌دهد که خانواده‌ها نقش بسیار مهمی در کاهش این حوادث و آسیب‌ها بر عهده دارند و لازم است در این ایام نظارت بیشتری بر فرزندان خود داشته باشند.

آسیب‌های پنهان انفجار مواد محترقه و چهارشنبه‌سوری

دریایی ادامه داد:‌ همچنین متأسفانه بسیاری از عابران پیاده که هیچ تقصیری نداشته و بمب‌های دست‌ساز به سمت آن‌ها پرتاب‌شده نیز از جمله دیگر افراد متأثر از حوادث چهارشنبه‌سوری هستند که بدون آنکه بخواهند دچار نقص عضو، نابینایی و ... شده‌اند. انفجار مواد محترقه می‌تواند سبب ایست قلبی سالمندان و بیماران شده و موجب زایمان پیش از موعد زنان باردار نیز بشود که همه این‌ها جزو آسیب‌های دیده نشده چهارشنبه‌سوری است که آمار دقیقی هم نمی‌توان از آن به دست آورد.

وی نگهداری از مواد محترقه در جیب و کوله‌پشتی را هم عامل بسیار خطرناکی برشمرد و گفت:‌ برخی افراد مواد محترقه را در جیب نگه‌داری می‌کنند درصورتی‌که احتمال انفجار این مواد بر اثر گرما چندین برابر می‌شود و می‌تواند منجر به قطع عضو در افراد یا حتی مرگ آنان شود.

دریایی با بیان اینکه برخی از نوجوانان و جوانان مواد محترقه دست‌ساز را در پارکینگ‌ها، صندوق‌عقب خودروها و ... نگهداری می‌کنند، گفت: قدرت انفجار برخی از این مواد به‌قدری است که می‌تواند ساختمانی را تخریب کند.

مراقب بالن آرزوها باشید

معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال‌احمر استان یزد درباره بالن آرزوها نیز گفت:‌ این بالن‌ها چند سالی است که رواج یافته اما درجای درستی باید از آن استفاده شود، استفاده از بالن آرزوها در مناطق پردرخت، مجاور ساختمان‌های بلند و حتی مناطق دارای باد زیاد، می‌تواند منجر به آتش‌سوزی‌ منازل، خودروهای سواری و حتی منابع طبیعی شود. پس استفاده از آن در محیط‌های شهری چندان توصیه نمی‌شود.

وی همچنین درباره آسیب‌های چهارشنبه‌سوری به محیط‌زیست نیز گفت: آتش گرفتن گیاهان و درختان از جمله مواردی است که به محیط‌زیست خسارت وارد می‌کند، همچنین انفجار مواد محترقه می‌تواند سبب ترس حیوانات نظیر گربه‌ها، پرندگان و ... شده و به مرگ آنان منجر شود.

دریایی با تأکید بر اینکه نباید از روی آتش‌های حجیم پرید، گفت: این یک رسم نمادین است و نباید برای پریدن از روی آتش جان خود را خطر بیندازیم. همچنین شهروندان توجه کنند که نباید از روی آتش‌هایی خود روشن نکرده‌اند بپرند، چراکه ممکن است از قبل مواد قابل‌انفجاری در آتش انداخته‌شده باشد که از وجود آن بی‌خبرند.

معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال‌احمر استان یزد در پایان به مردم توصیه کرد که چهارشنبه‌سوری را با حضور در اعضای خانواده و جمع‌های دوستانه سپری کرده و از انجام اقداماتی که شروع سال جدید را برای آنان و دیگر شهروندان با سختی و چالش مواجه کند، پرهیز کنند.

انتهای پیام/ش

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.