شناسه : 6281873
دبیرکل حزب دموکرات الناصری یمن در گفت‌وگو با فارس:

حاکم واقعی بر یمن سفارت آمریکاست


دبیرکل حزب دموکرات الناصری یمن با اشاره به تحرکات سفیر آمریکا در یمن تاکید کرد که این تحرکات نشان می‌دهد، درحال حاضر سفارت آمریکا در یمن حاکم مطلق این کشور است.

 

«عبد القادر سلام» دبیرکل حزب دموکرات الناصری یمن که از جمله احزاب ائتلاف کننده با حزب کنگره ملی یمن و ریاست آن را «علی عبدالله صالح»، رئیس جمهوری برکنار شده یمن برعهده دارد، در گفت‌وگویی با خبرنگار خبرگزاری فارس در صنعا به سوالات مطرح شده درباره اوضاع سیاسی جاری در یمن پاسخ داد.به گزارش یزد آوا ،

وی درباره گفت‌وگو‌های ملی جاری در یمن براین باور است که اکثر شرکت‌کنندگان در این مذاکرات دو تابعیتی هستند و علاوه بر تابعیت یمنی دارای تابعیت‌های دیگری از جمله آمریکایی هستند.

از سوی دیگر وی با اشاره به تحرکات وسیع و گسترده سفیر آمریکا در یمن تاکید کرد که این تحرکات نشان  می‌دهد که درحال حاضر سفیر آمریکا در یمن و سفارت این کشور در صنعا حاکم اصلی و واقعی بر یمن است.

 

  ***آنچه در زیر می‌آید، مشروح این گفت‌وگو است***

فارس: لطفا درباره حقیقت اختلافی که میان «عبد ربه منصور هادی»، رئیس جمهوری یمن و «علی عبد الله الصالح»، دیکتاتور سابق یمن در خفا وجود دارد و گفته می‌شود، این دو با یکدیگر نزاع پنهانی برسر به دست گرفتن ریاست کنفرانس ملی دارند، توضیح دهید؟

سلام: اختلاف واقعی میان دیکتاتور سابق یمن و رئیس جمهوری کنونی یمن نیست، بلکه میان بهره برندگان از عبد الله صالح و بهره برندگان از عبدربه منصور هادی است و همان‌طور که می‌دانید، دیکتاتور سابق یمن در دوره‌ای که بر یمن حکومت می‌کرد، افراد و گروه‌های مختلفی اطراف او را فراگرفته بودند و اگرچه دیکتاتوری صالح پس از انقلاب 2011 این کشور سرنگون شد و مردم یمن از شمار زیادی از این افراد خلاصی یافتند، اما واقعیت امر این است که هنوز حدود یک سوم از این افراد و گروه‌ها در سایه برای منافع صالح و برخی از طرف‌های منطقه‌ای و بین المللی فعالیت می‌کنند و درباره هادی نیز باید گفت که او بیش از صالح بر حفظ منافع خود حرص می‌ورزد و بیش از صالح تلاش می‌کند، ریاست کنگره ملی یمن را به دست آورد.

فارس: اما گفته می‌شود که هادی می‌خواهد به جای صالح رئیس حزب کنگره ملی باشد؟

سلام: به نظر من هادی به ریاست نهادی که حزب کنگره ملی خوانده می‌شود، چون کنگره همان‌طور که متوجه خواهید شد، یک حزب سیاسی به معنای آنچه که در کشورهای دیگر و در احزاب سیاسی و سازمان‌های مدنی دیگر شاهد آن هستیم، رایج و متداول نیست، کنگره ملی در واقع چتری اجتماعی، سیاسی، قبیله‌ای، نظامی و تجاری است که تمام طیف‌های جامعه یمن در انواع و اقسام مختلف آن را در خود گرد‌آورده و در سال 1982 طی کنفرانس گفت‌وگوی ملی که در یمن برگزار شد، تشکیل شد تا تمام طیف‌های سیاسی سنتی فعال در یمن و یا گروه‌هایی که به رهبری جبهه ملی چشم داشتند و خواهان تحقق وحدت ملی در یمن بودند، در آن برهه زمانی را در خود گرد آورد.

فارس: لطفا ما را از دلایل اختلافات رئیس جمهوری یمن و دیکتاتور سابق یمن مطلع بفرمایید، چون آنگونه که گفته می‌شود، هادی اقدام به آزاد کردن افرادی نمود که متهم به بمبگذاری در دفتر ریاست جمهوری شده بودند؟

سلام: ریشه‌های این اختلاف به عبدربة منصور هادی، رئیس جمهوری یمن باز می‌گردد، چون او بود که دستور بازداشت این افراد را صادر کرد و موجب بروز اختلاف بین او و صالح شد. این در زمانی روی داد که صالح در ریاض درحال درمان به خاطر آسیب‌هایی بود که در جریان این حادثه دیده بود. همچنین این عبدربة منصور هادی بود که دستور آزادی آنها را صادر کرد، در حالی‌که بهتر آن بود، اندرزهای کارشناسان امور حقوقی را به جان می‌خرید و پرونده این افراد را به دادگاه یمن ارجاع می‌داد و تنها به بیان نظر و دیدگاه‌های خود درباره این قضیه اکتفا می‌کرد، اما او به طور مستقیم در این امر دخالت کرد و دستور به آزادی آنها داد، بدون اینکه دستوری جانبی درباره تشکیل گروه حقیقت یاب دهد تا در حقیقت امر تحقیق و تفحص کند، با توجه به اینکه این افراد اصلا ارتباطی به انقلاب نداشتند، اما به اتهام اینکه در حمله به دفتر ریاست جمهوری دست داشتند، بازداشت شدند و در واقع آنها اصلا از میدان‌ها که انقلابیون واقعی در آن حضور داشتند، بازداشت و دستگیر نشدند.

فارس: گفته می‌شود، اقدام رئیس جمهوری کنونی یمن در آزادی این افراد با هدف تحریک دیکتاتور سابق یمن صورت گرفته است؟

سلام: بدون تردید این اقدام رئیس جمهوری یمن نه تنها رئیس جمهوری سابق یمن را تحریک کرد، بلکه موجب تحریک جامعه مدنی یمن نیز شد، چون اگر ما خواهان حکومت مدنی و مدرن هستیم که بر نظم و قانون و حقوق شهروندی برابر استوار باشد، باید در این خصوص اقدامات قانونی لازم اتخاذ می‌شد و اگر چنین روی می‌داد، این موجب دمیدن نور امید در دل مردم یمن خواهد شد و مردم یمن در خواهند یافت که تصمیمات در کشور براساس قانون و به دور تعصبات قبیله‌ای و نیروهای سنتی و تاثیرگذاری‌های منطقه‌ای اتخاذ می‌شود.

فارس: درباره کنفرانس گفت‌وگو ملی در یمن بفرمایید و اینکه روند این مذاکرات چگونه پیش می‌رود و آیا امیدی به موفقیت آن وجود دارد؟

سلام: کنفرانس ملی همان‌گونه که رئیس جمهوری یمن گفت، چه به نتیجه برسد و یا به نتیجه نرسد، همین که تشکیل شد، خود موفقیت بزرگی است و امید است با موفقیت نیز همراه باشد و ما به آنها در این خصوص تبریک می‌گوییم.

فارس: سخنان بسیاری وجود دارد که گفته می‌شود، دخالت‌های خارجی در کنفرانس گفت‌وگوی ملی یمن به چشم می‌خورد، به نظر شما آیا این گفته‌ها صحت دارد؟

سلام: بالطبع اکثر افرادی که در جلسات گفت‌وگو و مذاکره حضور داشتند، دارای تابعیت‌های دوگانه هستند که از جمله این تابعیت‌ها می‌توان به تابعیت آمریکایی، انگلیسی، سعودی، قطری و ترکیه‌ای برخی از آنها اشاره کرد و بالطبع این افراد تلاش می‌کنند تا منافع خود و طرف‌های منطقه‌ای مورد نظر خود هستند نه منافع یمن و دلیل این ادعا سفر گروهی از این افراد به واشنگتن به بهانه‌ها و دستاویزهایی همچون کسب تجربه پارلمانی و دیدار با اعضای کنگره آمریکا بود که بیش از هر چیز دوره‌ای آموزشی برای این افراد به شمار می‌آمد تا پس از بازگشت به یمن آنها خواسته‌های مورد نظر آمریکایی‌ها در کشور پیاده کنند و در واقع قوانینی یمنی در قالب و صیغه‌ای آمریکایی تصویب و به مردم القا کنند که قوانینی یمنی است. همچنین ما براین باور هستیم که پرونده گفت‌وگوها و مذاکرات در دست روسیه و پرونده قانون اساسی در دست فرانسه و پرونده حکومت‌های محلی و شوراهای شهرها در دست انگلیس و ساختار ارتش و امنیت در دست آمریکاست و به همین دلیل ما براین باور این کنفرانس، کنفرانسی واقعی و حقیقی نمی‌تواند باشد.

فارس: تحرکات سفیر آمریکا در یمن را چگونه ملاحظه می‌کند که در این اواخر به استان عدن سفر کرد و برخی طرح‌های این استان را افتتاح کرد؟

سلام: تحرکات سفیر آمریکا در یمن دلیل ثابت می‌کند و جایی برای شک و تردید باقی نمی‌گذارد که حاکم واقعی کنونی یمن سفیر آمریکا در یمن است و همه می‌دانند که سفیر سابق آمریکا در یمن چه دیدارهایی از صعدة و ذمار و عدن و دیگر استان‌های یمن داشته تا در احزاب و نیروهای سیاسی یمن نفوذ کند و جای پایی برای آمریکا در این نیروها و جریان‌ها بیابد.

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.