شناسه : 28273194
به مناسبت وفات ام المصائب؛

حضرت زینب؛ آینه تمام نمای حضرت خدیجه (س)


حضرت زینب سلام الله علیها شخصیتی استثنائی که نه تنها در میان جامعه زنان ،بلکه در جامعه بشری برخوردار از ویژگیهای منحصر به فرد بود،انسانی ممتازکه علی رغم گذشت قرنها کمتر می توان نظیرش را یافت.

به گزارش یزد آوا، حضرت زینب سلام الله علیها بزرگ انسانی که در سال 62 هجری قمری به قول مشهور به شهادت رسید،شخصیتی استثنائی که نه تنها در میان جامعه زنان ،بلکه در جامعه بشری برخوردار از ویژگیهای منحصر به فرد بود،انسانی ممتازکه علی رغم گذشت قرنها کمتر می توان نظیرش را یافت.

عقیله العرب،عقیله بنی هاشم،آن شجاع انسان، شیر زن استوار در ایمان ،سنگ صبور ،همان شخصیت وارسته که هیچکس به رازهای نهفته در سینه اش پس از تاسو عا و عاشورای حسینی پی نبرد.

دخت علی مرتضی (علیه السلام) و فاطمه الزهرا(سلام الله علیها)بزرگ پرستار تاریخ تشیع علوی،همان والامقامی که خداوند سبحان نامش نمود لاکن کور دلان زمان ،یزیدیان و مفسدان نه تحمل دیدنش و نه تحمل افشاگریهایش راداشتند،کینه توزان که سیاهی چهرهشان روز را به شب کشیده ودر تیره روزی اسیر نفس خویش بودند، در بیراه راه کمر به شهادتش بستند و تنها و تنها پس از 18 ماه از واقعه تاسوعا و عاشورا او را به قول مشهور به شهادت رساندند.

واحد نشریات مرکز آموزش ضمن خدمت کارکنان نیز در سالروز رحلت جانسوز این اسوه فضیلت و شجاعت،دخت اطهر،گل زهرا(س)الگوی ماندگارخلقت به رسم امانت چند ویژگی منحصر به فرد این بزرگ بانوی اسلام را توشه راه همکاران می نماید.

کمالات معنوى حضرت

بی گمان یکی از خصلت ها و فضیلت های انسانی، تحمل و بردباری برمشکلات و سختی هایی است که از هر سوی به انسان هجوم می آورد. انسان زمانی می تواند در برابر سختی ها و مصیبت ها خود را بیمه نماید و با هر مصیبتی جزع و فزع نکند که از خصلت صبر برخوردار باشد. این خصلت در آموزه های قرآنی به عنوان یکی از برترین فضایل انسانی شمرده و دارندگانش به بزرگی ستوده می شوند و حضرت زینب سلام الله علیها مصداقی از آن است.

ترجمان حقیقت

بزرگی هر کس را می توان از بزرگی مسؤولیتهایش بازشناخت و آن مسؤولیتی که به عهده عقیله بنی هاشم بود، رسالت و پیام آوری بود، تمام شامات، دین ورزی خود را مدیون زینب اند، همچنان که روح مودت آل رسول(ص) و رواج مکتب تشیع در آن بلاد، بر اساس روشنگریهای اوست.این مسؤولیت سنگین ویژگیهای فوق العاده ای می طلبد که همه آنها به تمام معنا در اقالیم وجود زینب کبری(س) حضور دارند

ایراد خطبه در کودکی

از عجایب اینکه حضرت زینب (س) در حدود شش سالگی، خطبه غرا و طولانی مادرش حضرت زهرا (س) را که در مسجد النبی، پیرامون فدک و رهبری امام علی (ع) بود را ایراد کرد، با اینکه آن خطبه هم مشروح و طولانی است و هم واژه ها و جمله های دشوار و پر معنی و بسیار در سطح بالا دارد و این از عجایب روزگار است و دیگران آن خطبه را از زینب (س) نقل نموده اند.

تلاوت قرآن

روایت شده: که روزی زینب (س) آیات قرآن را تلاوت می کرد، حضرت علی (ع) نزد او آمد، ضمن پرسشهایی، با اشاره و کنایه، گوشه هایی از مصایب زینب (س) را که در آینده رخ می داده، به آگاهی او رساند، زینب (س) عرض کرد: «من قبلا این حوادث را که برایم رخ می دهد، از مادرم شنیده بودم

صبر بر پایه آموزه های قرآنی

حضرت زینب(س) نه تنها در میدان کربلا و رخداد دردناک طف، جلوه هایی از صبر قرآنی را نشان داد بلکه در تمام طول زندگی خویش از زمانی که در کنار مادر در دفاع از ولایت کبرا و خلافت عظما قرار گرفت تا زمانی که درکنار امیر مؤمنان(ع) در برابر قاسطین و ناکثین و مارقین و تا در کنار امام حسن مجتبی در برابر خودفروشان اهل دین و تا درکنار امام سجاد برای دفاع از امامت و حریم ولایت ایستادگی و پایداری ورزید، نمونه ای عینی از صبر و مفهوم درست و واقعی از حقیقت آن را نشان داد که همه آنها برگرفته از آموزه های قرآنی است.

آینه تمام نمای مقام رسالت و امامت

محمد غالب شافعی، یکی از نویسندگان مصری گفته است: «یکی از بزرگترین زنان اهل بیت از نظر حسب و نسب و از بهترین بانوان طاهر، که دارای روحی بزرگ و مقام تقوا و آیینه تمام نمای مقام رسالت و ولایت بوده، حضرت سیده زینبسلام الله علیها، دختر علی بن ابی طالب - کرم الله وجهه - است که به نحو کامل او را تربیت کرده بودند و از پستان علم و دانش خاندان نبوت سیراب گشته بود

بزرگ‏بانویی در نگاهی گذرا

حضرت زینب(س) در محیط خانه نمونه والای یک دختر و زن خانه‏دار و همسر است. در اداره خانواده و تربیت فرزندان از مسائل تربیتی غافل نیست. عشق، خلوص و پارسایی از در و دیوار خانه بی‏آرایش و آلایش او می‏بارد. او در جامعه مظهر یک فرد مسئول در مقابل سرنوشت مردم است. طنین فریاد او همواره بر ضد منحرفان بلند است و اوج این پژواک را در کاخ یزید شاهد هستیم. بررسی ابعاد گوناگون زندگی سرتاسر افتخار و حماسی حضرت زینب کبرا(س) مُهر باطلی است بر ناآگاهانی که زن مسلمان را بسته در چادر و اسیر در کنج خانه می‏دانند. حضور آن بزرگ‏بانوی اسلام در بزرگ‏ترین حادثه خونین تاریخ، جایی برای تردید و طرح شبهه نگذاشته است.

شجاعتی نظیر حسین (علیه السلام)

شجاعت حسین (ع) در خواهرش زینب (س) هم بود؛ یا زینب (س) هم در مقام شجاعت قطع نظر از جهت امامت، کمی از حسین (ع) ندارد قوت قلبش به برکت اتصالش به مبداء تعالی راستی محیرالعقول است، شیخ شوشتری می فرماید: اگر حسین (ع) در صحنه کربلا یک میدان داشت، مجلله زینب (س) دو میدان نبرد داشت: میدان نبرد اولش ‍ مجلس ابن زیاد، و دومی مجلس یزید پلید. اما تفاوت هایی که از حیث ظهور دارد

شهادت طلبی حضرت زینب کبری(سلام الله علیها)

حضرت زینب(س) در خانواده وحی متولد شد. پدر بزرگوارش حضرت علی(ع) شجاع ترین مردان در صحنه نبرد و پیروز همیشه میدان بود و مادرش حضرت زهرا(س) نیز شجاعت را به کمال دارا بود. امام علی(ع) نه تنها آرزوی شهادت داشت بلکه از اینکه در جنگ احد به شهادت نرسید، ناراحت بود، که با مژده رسول خدا(ص) به او، شکرگزاری کرد و سرانجام در 21 رمضان سال چهلم هجری به آرزوی دیرینه خود نایل گشت.وحضرت زهرا(س) نیز در هنگام دفاع از موضع ولایت، در حالی که هنوز بانویی جوان بود، به شهادت رسید.آری! حضرت زینب(س) دختر علی و فاطمه(س) است و مسلماً صفات و ویژگیهای این دو معصوم را به ارث خواهد برد

زهد زینب

زینب کبری (س) اعلا درجه رضا و تسلیم را دارا و حایز بود. زنی که شوهرش بحرالجود، عبدالله بن جعفر بود و خانه اش بعد از منزل خلفا و ملوک در درجه اول عظمت بود و ارباب حوایج همواره در آن بیت الشرف تجمع داشتند، او در آن فضا و برای خدمت به اهل ایمان کمرهمت بسته و همیشه آماده و فرمانبردار و خدمتگزار بود ،او در این حال برای فقط به کسب رضای خدا ی متعال توجه داشت و همواره از مال و جاه و جلال چشم پوشی می کرد.

جود و سخاوت

روزی میهمانی برای امیرالمؤمنین (ع) رسید. آن حضرت به خانه آمده و فرمود: ای فاطمه، آیا طعامی برای میهمان خدمت شما می باشد؟ عرض کرد: فقط قرض نانی موجود است که آن هم سهم دخترم زینب(س)است. زینب (س) بیدار بود، عرض کرد: ای مادر، نان مرا برای میهمان ببرید، من صبر می کنم. طفلی که در آن وقت، که چهار یا پنج سال بیشتر نداشته این جود و کرم او است،

نامگذاری زینب از طرف خداوند

هنگامی که زینب (س) متولد شد، مادرش حضرت زهرا (س) او را نزد پدرش امیرالمؤمنین (ع) آورده و گفت: این نوزاد را نامگذاری کنید!حضرت فرمود: من از رسول خدا جلو نمی افتم.در این ایام حضرت رسول اکرم (ص) در مسافرت بود. پس از مراجعت از سفر، امیرالمؤمنین علی (ع) به آن حضرت عرض کرد: نامی را برای نوزاد انتخاب کنید. رسول خدا (ص) فرمود: من بر پروردگارم سبقت نمی گیرم. در این هنگام جبرئیل (ع) فرود آمده و سلام خداوند را به پیامبر(ص) ابلاغ کرده و گفت:نام این نوزاد را «زینب» بگذارید! خداوند بزرگ این نام را برای او بر برگزیده است.

شباهت زینب به خدیجه

جالب اینکه شباهت حضرت زینب (س) به حضرت خدیجه (س) از امیرمؤمنان علی (ع) نیز نقل شده است، چنان که در روایت آمده است: وقتی که اشعث بن قیس از حضرت زینب (س) خواستگاری کرد، حضرت علی (ع) بسیار دگرگون و خشمگین شد، و با تندی به اشعث فرمود: «این جرأت را از کجا پیدا کرده ای که زینب (س) را از من خواستگاری می کنی؟! زینب (س) شبیه خدیجه (س)، پروریده دامان عصمت است،

یزد رسا




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.