روزه داران هنگام افطار ، مایعات خیلی سرد و خیلی گرم ننوشند
به گزارش یزد آوا ،مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا گفت: با اشاره به واقع شدن ماه مبارک رمضان در فصل تابستان و گرمای فراوان گفت : روزه داران باید دقت بیشتری در خصوص تغذیه خود داشته باشند و هنگام افطار ، مایعات خیلی سرد و خیلی گرم ننوشند .
دکتر جواد قادری اردکانی ضمن بیان آثار روزه داری در افراد افزود : استراحت دستگاه گوارش و سم زدایی بدن از مهمترین فواید روزهداری است .
وی عنوان کرد : استفاده از همه گروههای غذایی از جمله شیر و لبنیات، گوشت، غلات، میوه و سبزیجات، حبوبات و حتی مقداری روغن برای وعدههای غذایی در ماه رمضان ضروری است اما روغن بهتر است در طبخ غذا مصرف شود .
وی در خصوص وعده سحری هم گفت : سحری باید یک وعده غذایی کامل باشد و از مصرف مواد پرچرب و پرنمک که باعث تشنگی در طول روز میشود در این وعده خودداری شود .
دکتر جواد قادری اردکانی با تأکید بر لزوم استفاده از میوه و سبزی در وعده سحر ، خاطرنشان کرد : استفاده از میوه ، هم قند خون بدن را در طی روز متعادل نگه میدارد و هم گرسنگی را کاهش میدهد و مهمتر اینکه در تأمین آب بدن هم موثر است .
به گفته وی ، میتوان از شربت آبلیمو و عسل نیز در وعده سحر استفاده کرد .
مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی استان یزد گفت : بهتر است برای افطار از یک نوشیدنی گرم مثل شیر ولرم ، چای کم رنگ ، فرنی ، حلیم ، میوه خشک ، کشمش و یا نان و پنیر استفاده شود و از خوردن مایعات خیلی سرد و خیلی گرم هم پرهیز شود .
وی تصریح کرد : شام را باید یک ساعت بعد از افطار صرف کرد و پس از آن نیز از میوه و سبزی برای تأمین ویتامین بدن استفاده کرد .
دکتر جواد قادری اردکانی افزود : چون در زمان روزهداری دستگاه گوارش چند ساعتی از غذا دور بوده نباید یکباره از غذای فراوان استفاده کرد .
وی یادآوری کرد : بهتر است قندهای مصنوعی مانند زولبیا و بامیه کمتر مصرف شود و از قندهای جایگزین طبیعی به جای آن استفاده کرد .
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|
گزارش
| |
| |
| |
| |
|