شناسه : 24717980
خوش بود گر محک تجربه آید به میان

رویکرد دوگانه درباره فتنه 88 و اعتراض‌ها در آمریکا


مقایسه خط خبری رسانه‌های غربی در ماجرای انتخابات 88 ایران و انتخابات اخیر آمریکا، پشت پرده این رسانه‌ها را بیش از پیش افشا می‌کند.

یزد آوا به نقل از یزد رسا؛ فتنه 88 را از یاد نبرده‌ایم‎؛ همان فتنه‌ای که با تمکین‌نکردن در برابر نتیجه انتخابات از سوی برخی نامزدهای آن زمان رقم خورد و تریبون‌‌های وابسته به نظام سلطه با خبرسازی و شانتاژهای شیطانی بر آتش آن دمیدند اما سرانجام با قیام باشکوه مردم در 9 دی همان سال خاموش شد و روسیاهی بر فتنه‌گران و حامیانشان ماند.

در آن روزهای فتنه، افزون بر عوامل آگاه و ناآگاهی که مستقیم و غیرمستقیم در شکل‌گیری و تشدید و استمرار فتنه نقش داشتند، رسانه‌های وابسته به بدخواهان نظام و ملت از جمله بی‌.بی.‌سی و صدای آمریکا و رادیو فردا و ... نیز نقشی ویژه برعهده داشتند.

 فراموش نکرده‌ایم که در آن روزها چگونه این رسانه‌ها می‌کوشیدند تا با خبرسازی‌های پی در پی و پوشش جزء به جزء رخدادهای مربوط به فتنه و قرائت مستمر اطلاعیه‌های سران فتنه و گروه‌های سیاسی  مدعی اصلاح‌طلبی، تنور فتنه را گرم نگه دارند تا به زعم خود بتوانند اتحاد ملی را مخدوش کنند و به تبع آن انقلاب را در مسیر واژگونی و گسست قرار دهند.

آن‌ها در راستای اهداف مغرضانه خویش خبرسازی می‌کردند و به تحلیل‌های جهت‌دار در راستای بزرگنمایی فتنه‌گران و تزریق امید به آن‌ها دست‌ می‌یازیدند تا کفه را به نفع فتنه سنگین کنند و نظام را ناچار از کوتاه‌آمدن در برابر خواست‌های نامشروع و غیرقانونی آنان کند. هرچند تیر رسانه‌های معاند در آن دوران به سوی خودشان کمانه کرد و ارتباط‌های پیدا و پنهان جریان فتنه با دشمنان نظام و انقلاب را هویدا ساخت اما زمینه‌ای فراهم شد تا جوانان و اذهان کاوشگر بیش از پیش به واقعیت رسانه‌های نظام سلطه پی ببرند و بهتر از گذشته به اغراض نهفته زیر شعارهای پرزرق و برق لیبرال‌دموکراسی غرب آگاه شوند.

این روزها اما انتخابات دیگری برگزار شده و اعتراض‌‌ها به نتیجه آن هم گسترده است. این انتخابات نه در ایران بلکه در آمریکا برگزار شده و طی آن، فردی به نام دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور برگزیده معرفی شده است. متعاقب معرفی وی به عنوان رئیس‌جمهور منتخب، اعتراض‌های فراوانی در برخی مناطق آمریکا شکل‌ گرفته؛ اعتراض‌هایی که همچنان ادامه دارد.

آن‌چه در این میان اما قابل تأمل می‌نماید، مقایسه رویکرد و چگونگی خبررسانی رسانه‌های وابسته به نظام سلطه همچون بی‌.بی.‌سی و غیره درباره فتنه 88 و معترضان آمریکایی است. در فتنه 88 رویکرد مسلّم رسانه‌های مورد اشاره، دمیدن در تنور فتنه و زیر سؤال بردن سلامت انتخابات و موجه‌ نشان دادن سران و اصحاب فتنه بود اما در ماجرای اخیر چون رسانه‌های فوق‌الذکر طرفی از اعتراض‌ها برنخواهند بست، تنها به بازتاب واکنش‌های معترضان آن‌هم به صورت گزینشی و بسیار خنثی و پاستوریزه می‌پردازند. به تعبیری دقیق‌تر آن‌جا که منافعشان اقتضا کند، همه شعارهای فریبنده و پرطمطراقشان را به راحتی زیر پا می‌گذارند و از ماست انتخابات، کره‌ها می‌گیرند اما آن‌جا که منافعشان به گونه‌ای دیگر تعریف شود، ابایی ندارند تا چشم در چشم مخاطب بدوزند و بدیهیات خبررسانی را از وی دریغ کنند. مقایسه خط خبری رسانه‌های غربی مدعی آزاداندیشی و لیبرال‌مسلکی در ماجرای انتخابات 88 ایران و انتخابات اخیر آمریکا، پشت پرده کارکردهای رسانه‌های وابسته به قدرت‌های سلطه‌گر را بیش از پیش افشا می‌کند.

نویسنده: فائزه شورکی




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.