شناسه : 6321341
نماینده حماس در تهران تاکید کرد

سوریه در دوره بشار اسد جان پناه مقاومت فلسطین


دکتر خالد قدومی با تقدیر از حمایت‌های نظام سوریه در قبال مقاومت فلسطینی در دهه‌های اخیر، سوریه دوره بشار اسد را پناهگاه مجاهدان فلسطینی توصیف کرد.

به گزارش یزد آوا به نقل از فارس،‌ نماینده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» در تهران که در نشست هم اندیشی با موضوع تحلیل مواضع و عملکرد اخیر حماس سخن می گفت با اعلام مطلب بالا افزود: «سوریه در دوره بشار اسد پناهگاه گروههای مقاومت فلسطینی بود و ما این را قبول داریم »
نماینده حماس در تهران در پاسخ به سوالی پیرامون موضع جنبش حماس در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در سوریه گفت: «این یک موضوع داخلی و مربوط به ملت سوریه است. ما در آن هیچ گونه دخالتی نمی کنیم و مردم سوریه خود باید سرنوشت خود را تعیین کنند.» قدومی که این مواضع را در پاسخ به سوال یکی از حاضران در نشست مبنی بر اقدام خالد مشعل در بر افراشتن پرچم مخالفان سوری در غزه مطرح می کرد، تصریح نمود: پاسخ بنده این است که یک رویداد را به حساب تمام مواضع حماس نگذارید» وی تاکید کرد:‌ مواضع حماس در رابطه با سوریه را باید از بیانیه های رسمی جنبش حماس دنبال کنید نه از شایعاتی که گاها منتشر می شود. موضع رسمی حماس در مورد سوریه در بیانیه 3 بندی سال 2010 ما مشخص است و حزب الله برادران همیشگی ما هستند.»  
  در بخش دیگری از این نشست قدومی به توافق حاصله میان دو گروه فتح و حماس در فلسطین موسوم به «توافق الشاطیء» برای دستیابی به وحدت در جامعه فلسطینی و تحلیل هایی مبنی بر احتمال شکست این توافق اشاره کرد و گفت: «ما قبول داریم که در تجربه اتحاد از سال 2007، شکست خوردیم اما این توافق اخیر، نشانگر آن است که همچنان امید داریم تا گروههای فلسطینی با اتحاد و هماهنگی، اوضاع داخلی فلسطین را بهبود ببخشند. اگرچه دستیابی به این هدف منوط به آن است که بتوانیم با یکدیگر مانند رقیب رفتار کنیم و نه دشمن.» دکترقدومی همچنین در توصیف جریان ها و گرایشات موجود در فلسطین طی دهه های اخیر به تعدد گرایشات سیاسی و فکری در جامعه فلسطین که منجر به شکل گیری گروههای مختلف سیاسی با رویکردهای متفاوت شده است، اشاره کرد و گفت: «جامعه فلسطین قربانی کوچ اجباری و آوارگی بوده است، از این رو در مقایسه با دیگر جوامع عربی فرصت بیشتری برای برقراری روابط گسترده‌ با دیگران و فراگیری علوم مختلف داشته و این مسأله تأثیر و بازتاب مثبتی بر تعدد مکاتب فکری و سیاسی در این جامعه داشته است. این تنوع و تعدد باعث شکل‌گیری دو برنامه سیاسی کاملاً مجزا از هم شد که حکم «آب و روغن»‌را دارند و اصلاً قابل جمع نیستند. این عضو حماس تصریح کرد: برنامه نخست در قالب سازمان آزادیبخش فلسطین «ساف» نمود پیدا کرده است که جنبش فتح ستون فقرات آن را تشکیل می‌دهد و به برنامه سازش با رژیم صهیونیستی معروف شده است و جریان مجری این برنامه «گروه اسلو» است. برنامه دیگر، برنامه مقاومت است که جنبش حماس بیشترین نقش را در آن ایفا می‌کند.» نشست هم اندیشی با موضوع تحلیل مواضع و عملکرد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» عصر سه شنبه 16 اردیبهشت  با حضور اساتید دانشگاه ،‌دانشجویان و پژوهشگران علاقمند به حوزه فلسطین و مقاومت در موسسه پژوهش های سیاسی علمی ندا برگزار شد.



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.