شناسه : 38782050
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد:

شاخص برخوداری از شبکه فاضلاب در استان یزد به 45 درصد می‌رسد/ افزایش 15 درصدی مصرف آب با شیوع کرونا


ریاضتی گفت: حداکثر تا 10 ماه آینده پروژه‌های از قبل برنامه‌ریزی شده شبکه فاضلاب به بهره‌برداری می‌رسد و شاخص برخورداری از شبکه فاضلاب در استان یزد را به 45 درصد می‌رساند.

به گزارش خبرنگار یزد آوا، اصغر ریاضتی صبح امروز در نشست خبری آنلاین با اصحاب رسانه استان یزد گفت: براساس قوانین و مقررات استان یزد آخرین استانی که یکپارچگی مجموعه آب و فاضلاب شهر و روستا در آن اتفاق افتاد استان یزد بود و هم اکنون مجموعه آب و فاضلاب شهر و روستایی تحت عنوان آب و فاضلاب استان یزد به مشترکین خدمات ارائه می‌دهد.

وی ادامه داد: 60 درصد آب شبکه شهری یزد و 16 درصد از آب روستایی استان از آب انتقالی و مابقی از منابع زیرزمینی حوزه استان است که شاخص برخورداری از شبکه آب در بخش شهری در استان نزدیک به 100 درصد و شاخص بهره‌مندی از آب در بخش روستایی استان 60 درصد است که تلاش داریم سطح برخورداری در مجموعه استان را به نُرم کشوری نزدیک کنیم.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد افزود: شاخص برخورداری از شبکه فاضلاب در استان یزد نیز 24 درصد است که این شاخص در کشور 55 درصد است که فاصله معناداری بین آنها وجود دارد و با اقدامات خوبی که انجام گرفته ظرف 6 تا 10 ماه آینده قرار است پروژه‌هایی که از قبل سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی شده به بهره‌برداری برسد که شاخص برخورداری از شبکه فاضلاب در استان را به 40 تا 45 درصد می‌رساند.

ریاضتی در خصوص وضعیت کیفیت آب در نقاط مختلف شهر یزد گفت: در بخش آب شهری به طور میانگین 60 درصد آب داخل شبکه، از آب انتقالی و مابقی از منابع زیرزمینی است و در برخی نقاط با ترکیب خوبی که صورت گرفته کمترین مشکل در این زمینه وجود دارد با این حال وضعیت کیفی آب در استان چه از نظر میکروبی و چه از نظر EC در چارچوب‌ها‌ و استانداردهای تعریف شده است.

وی با اشاره به ضرورت صرفه جویی در مصرف آب گفت: با توجه به ارزش و اهمیتی که مردم دارالعباده به آب قائل هستند الگوی مصرف نرمال و قابل پذیرشی را در کشور رقم زدند و طبق سند سازگاری با کم آبی که از سوی وزرات نیرو به دستگاه‌های ذیربط از جمله آبفا ابلاغ شده است، شرکت آبفا در بخش شرب و بهداشت سندی را جهت مدیریت مصرف حدود 16 میلیون مترمکعب در استان تا سال 1405 تنظیم کرده است.

ریاضتی افزود: با جلساتی که در جهت اجرای این سند و رسیدن به اهداف آن برگزار شده است بخشی از آن به استفاده از لوزام کاهنده مصرف آب درمنازل، استفاده از لوزام کاهنده در دستگاه‌ها و ادارات، برنامه‌ریزی جهت آبیاری فضای سبز و استفاده از لوازم با کیفیت در ساختمان و ... برمی‌گردد که امیدواریم طی هفته‌های آینده با برنامه‌ریزی که صورت می‌گیرد لوازم کاهنده مصرف، اقساطی و با لحاظ شدن هزینه آن در قبوض در اختیار شهروندان قرار گیرد.

وی گفت: میزان هدر رفت آب در استان در مجموع شهری و روستایی 21.7 درصد است که دو درصد آن به انشعابات غیر مجاز برمی‌گردد و 13 درصد آن به شبکه‌های فرسوده در شبکه توزیع و خطوط انتقال آب برمی‌گردد و با توجه به اینکه 13 هزار کیلومتر شبکه در بخش توزیع و خطوط انتقال در استان یزد داریم و توزیع سطحی است رفع فرسودگی و مرمت شبکه فرسوده پروژه‌ای بزرگ با هزینه بسیار زیادی را می‌طلبد.

مدیر عامل شرکت آبفا استان یزد در خصوص میزان افزایش مصرف آب با توجه به شیوع بیماری کرونا عنوان کرد: با توجه به شیوع این ویروس و حساسیت‌هایی که در زمینه رعایت اصول بهداشتی به وجود آمد میزان مصرف آب در استان یزد نسبت به مدت مشابه شال گذشته با افزایش 15 درصدی مواجه بود.

ریاضتی در خصوص بدهی مشترکین به آبفای استان نیز گفت: در حال حاضر مشترکین آبفای استان از جمله دستگاه‌های دولتی، مشترکین تجاری، خانگی و ... 35 تا 40 میلیارد تومان بدهی به این شرکت دارند که 15 تا 20 درصد از این بدهی متعلق به مشترکین خانگی شرکت آبفا در استان است.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.