شناسه : 40851056
یزد، قطب ورزش شمشیربازی کشور است؛

شمشیربازی ناجی ورزش قهرمانی یزد/ شمشیربازی در شهرستان‌های استان جان می‌گیرد


در حال حاضر تنها المپین تاریخ ورزش یزد در رشته شمشیربازی وجود دارد، شمشیربازی جز رشته‌های اول یزد است و هیئت شمشیربازی استان نیز جز سه هیئت برتر کشور است.

به گزارش یزدآوا، ورزش شمشیربازی از سال ۷۲ به‌طورجدی در یزد شروع شد و با سرعت بسیار خوبی پیش رفت و طی دو تا سه سال شمشیربازی یزد توانست در عرصه کشوری حرفی برای گفتن داشته باشد و طی پنج سال اول افتتاح هیئت شمشیربازی در استان سالن اختصاصی برای شمشیربازان یزدی اختصاص یافت و علی محمد عزیزی بنیانگذار این رشته مربیان خارجی تیم ملی را وارد یزد کرد و بدین ترتیب سطح کیفی این رشته بالا رفت و در ادوار بعدی نیز با تلاش مسئولان این هیئت این روند ادامه پیدا کرد. با توجه به افتخارآفرینی استان یزد در رشته شمشیربازی یزدآوا گفتگویی را با «مسعود فتوحی» دبیر هیئت شمشیربازی استان یزد ترتیب داده در ادامه می‌خوانیم.

 

*اکنون ورزش شمشیربازی چه جایگاهی در استان و کشور دارد؟

ورزش شمشیربازی استان یزد از سال ۷۲ توسط استاد علی محمد عزیزی در استان بنیان‌گذاری شد و با اقداماتی که انجام شد به سرعت توانست در کشور جایگاه بسیار خوبی کسب کند و طی پنج سال اول سالن اختصاصی شمشیربازی  در شهرستان یزد راه‌اندازی شد.

در حال حاضر تنها المپین تاریخ ورزش یزد در رشته شمشیربازی وجود دارد، شمشیربازی جز رشته‌های اول یزد است و هیئت شمشیربازی استان نیز جز سه هیئت برتر کشور است به گونه‌ای که هم‌اکنون در تمام سطوح تیم ملی چه به عنوان بازیکن در بخش‌های بانوان و آقایان در اسلحه‌های مختلف، چه به عنوان مربی و چه به عنوان داور، شاهد حضور یزدی‌ها در اردوهای تیم ملی و اعزام‌های بین‌المللی هستیم و این موضوع نشان می‌دهد که شمشیربازی یزد جز قطب‌های کشور محسوب می‌شود.

*چه تعداد از شمشیربازان یزدی در تیم ملی حضور دارند یا به اردوی تیم ملی اعزام شدند؟

یزد در سال‌های اخیر به عنوان مهد اسلحه سابر ایران شده است به گونه‌ای که در اسلحه سابر خانم‌ها نجمه سازنجیان، شیدا عالمیان و آیسا صدیقی از اعضای تیم ملی هستند، همچنین محمد فتوحی در تیم ملی بزرگسالان و شهریار گلزار در تیم ملی امید اسلحه سابر حضور دارند و خود بنده  نیز به عنوان مربی تیم ملی فعالیت دارم. ضمن اینکه استان یزد ملی پوشان خانم و آقا در اسلحه فلوره و افه  نیز دارد.

هم اکنون ما تقریبا ده روز دیگر عازم مسابقات قهرمانی آسیا می‌شوم و در اسلحه سابر مردان محمد فتوحی عضو تیم ملی هستند در اسلحه سابر بانوان حداقل دو یزدی در تیم ملی هستند و بنده هم مدیر فنی تیم ملی شمشیربازی سابر دختران و سرمربی تیم ملی دانشجویان ایران هستم.

بهنام بیک در بخش مردان و عطیه دستخوش نیز در اسلحه افه زنان در اردوهای تیم ملی حضور دارند و در رده‌های جوانان و نوجوانان یزد نیز عضو تیم ملی شمشیربازی هستند و در مجموع تقریبا یک سوم اعضای تیم ملی در همه اسلحه‌ها و در همه رده‌ها در بخش بانوان و آقایان از شمشیربازان یزدی هستند.

 

*شمشیربازی استان یزد از نظر زیرساخت و سالن ورزشی در چه وضعیتی قرار دارد؟

سالن شمشیربازی اختصاصی که از همان ابتدا به شهرستان یزد اختصاص داده شده در آن زمان بهترین و به روزترین سالن‌های خاورمیانه بود که این سالن یک مقداری مستهلک شده اما همچنان جزو سالن‌های خوب کشور است و اخیرا زمینی نیز به شمشیربازی یزد اختصاص یافته که منتظر تخصیص بودجه برای ساخت این سالن هستیم.

شمشیربازی یزد دیگر از بحث آماتوری خارج شده است و چون در همه اسلحه‌ها یک سوم اعضای تیم ملی از یزد هستند باید به صورت حرفه‌ای کار کنیم بنابراین باید در این زمینی که برای شمشیربازی یزد اختصاص یافته است، دارای سالن بدنسازی، استخر، آب درمانی و ...  با مساحت مناسبی برای تمرین باشد تا بتوانیم المپین‌های بیشتری را در این رشته تربیت کنیم.

شمشیربازی در شهرستان‌های یزد، اردکان، میبد، مهریز و بافق راه‌اندازی شده و در هر کدام  از این شهرستان‌ها به جز مهریز سالن اختصاصی شمشیربازی وجود دارد که  مهریز حدود ۶ ماه است که در این رشته  فعال شده است و در حال رایزنی هستیم که سالن اختصاصی به این شهرستان نیز تخصیص یابد، در شهرستان‌هایی چون تفت از آنجا که شمشیربازی به تجهیزات، زیرساخت خاص و مربیان با دانش نیاز دارد هنوز راه اندازی نشده است و در صدد هستیم تفت شهرستان بعدی برای راه‌اندازی این رشته باشد.

 

*به نظر می‌رسد تامین تجهیزات شمشیربازی با دغدغه و چالش‌هایی روبروست در این زمینه توضیح دهید.

این رشته بیشتر در زمینه تأمین تجهیزات دچار مشکل است چرا که شمشیربازان اگر بخواهند از تجهیزات اروپایی که برند جهانی هستند استفاده کنند هزینه‌های بسیار بالایی دارد و چند سالی است که شمشیربازان از تجهیزات چینی استفاده می‌کنند که مورد تایید فدراسیون شمشیربازی ما است اما متاسفانه به دلیل اینکه گمرک وسایل شمشیربازی را جز کالاهای لوکس دسته‌بندی کرده که هزینه زیادی برای گمرکی آن باید پرداخته شود و برای بسیاری این توجیه اقتصادی ندارد با این حال در کشور چند وارد کننده تجهیزات شمشیربازی در این زمینه وجود دارند.

خوشبختانه برای تامین تجهیزات شمشیربازی آقای پورسلمان رئیس فدراسیون شمشیربازی چندی پیش نشستی با هیئت‌های استان‌های یزد، تهران و اصفهان برگزار کرد که در این زمینه تعاونی تاسیس شود و این سه هیئت با بودجه خود و استفاده از اسپانسر، تجهیزات شمشیربازی را وارد کنند و با قیمت بسیار مناسب در اختیار  شمشیربازان خود قرار دهند  که تا دو ماه آینده این موضوع احتمالا عملیاتی شود و رئیس فدراسیون ماموریتی نیز به بنده دادند که در زمان اعزام برای مسابقات آسیایی با یک شرکت چینی که برند خوبی نیز هست مذاکراتی در خصوص واردات تجهیزات شمشیربازی به ایران انجام دهم.

 

*چه تعداد ورزشکار در استان یزد در زمینه شمشیربازی فعال هستند و از این تعداد چه تعداد حرفه‌ای فعالیت دارند؟

نگرش ما به ورزش شمشیربازی ورزش قهرمانی است و بیش از نیمی از ۵۰۰ تا ۷۰۰ نفری که در استان یزد در شمشیربازی فعالیت دارند ورزش حرفه‌ای انجام می‌دهند، مربیان ما مربیان تیم ملی هستند، ورزشکاران ما نیز ورزشکاران تیم ملی هستند و کسانی که در رشته شمشیربازی شروع به فعالیت می‌کنند از همان ابتدا با ورزشکاران تیم ملی سرو کار دارند و در کنار آنها فعالیت دارند و بدین ترتیب به زودی می‌توانیم پیشرفت آنها را در عرصه کشور ببینیم.

در تیرماه امسال مسابقات زیر ۱۳ سال را به میزبانی یزد برگزار می‌کنیم هیچ کدام از این نوآموزان ما محک نخورده‌اند اما از آنجا که به صورت حرفه‌ای کار کرده‌اند می‌توانم از همین الان این نوید را بدهم که نیم بیشتر مدال‌های کشوری را شمشیربازان یزدی از آن خود کنند باید گفت تقریبا بیش از نیمی از کسانی که در استان یزد در شمشیربازی فعالیت دارند به صورت حرفه ای کار می‌کنند و در کشور مطرح هستند.

*از افتخارآفرینی شمشیربازان استان یزد بگویید.

بزرگترین افتخارآفرینی استان یزد المپیکی شدن محمد فتوحی بود، در مسابقات امیدهای آسیا هر تعداد نفری که از یزد بردیم با مدال برگشتند. در واقع محمدفتوحی با مقام چهارم المپیک، ۱۷ قهرمانی آسیا و پنج مدال جام جهانی از افتخارآفرینان یزدی است، نجمه سازنجیان اولین بانوی ایرانی است که در رشته شمشیربازی بعد از انقلاب توانست مدال قهرمانی آسیا را بگیرد.

مدال آفرینی و افتخار آفرینی شمشیربازان یزدی بسیار زیاد است و ما حداقل هر سال یک دو تا مدال قهرمانی آسیا را  داریم و الان هدفمان را برای مسابقات آسیایی هانگژو گذاشتیم که برای این بازی‌ها هم در سابر پسران و دختران و هم در افه اعزام داشته باشیم که الان تقریبا هم نفرات اعزامی مشخص هستند.

 

*هم اکنون مهم‌ترین مشکل شمشیربازی استان را در چه می‌بینید و چه خواسته‌ای از مسئولان ذیربط دارید؟

در نشست‌ها و جلسات هیئت‌های مختلف ورزشی با اداره کل ورزش و جوانان، بسیاری از رشته‌ها در سطح استان و منطقه صحبت می‌کنند اما رشته شمشیربازی یزد در سطح مسابقات آسیایی و المپیک حرف برای گفتن دارد، بنابراین در این سطح به حمیت و درایت اداره کل ورزش و جوانان جوان و مسئولان استان نیاز داریم و با توجه به اینکه اقای پورسلمان رئیس فدراسیون شمشیربازی نیز یزدی هست از این فرصت می‌توانیم بهترین بهره را ببریم.

هنوز از خروجی کمیته بازی‌های آسیایی هانگژو اطلاعی نداریم و با توجه به اینکه سه ماه بیشتر به برگزاری بازیهای هانگژو زمان نداریم باید یک آمادگی و حمیتی به وجود بیاید که بتوانیم بازیکنان و ورزشکارانمان را جدا از اقداماتی که فدراسیون انجام می‌دهد در استان یزد نیز مورد حمایت قرار دهیم تا بتوانیم در این عرصه مدال‌آور باشیم و همین طور سهمیه المپیک بگیریم و به گونه‌ای عمل  نکنیم که پس از آن افسوس بخوریم که چرا از ورزشکاران حمایت نکردیم و فرصت‌ها را از دست دادیم.

سرپرست اداره کل ورزش و جوانان از همان ابتدا صحبت‌هایی در خصوص کمیته هانگژو کرده بودند که منتظر خروجی آن و اقداماتی که در این زمینه قرار است انجام بگیرد هستیم، در این زمینه می‌توانند از پیشکسوتان این عرصه و کسانی که عمری را در عرصه ورزش سپری کرده‌اند بهره ببرند، بنده نیز در این زمینه به عنوان ناظر کمیته ملی المپیک حاضرم کمک کنم، زمان در حال گذر است و همه استان‌ها در زمینه سازماندهی بازیکنانی که به بازی‌هایی آسیایی هانگژو اعزام می‌شوند اقدامات متعددی انجام  دادند و انتظار داریم سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان یزد نیز در این خصوص هدف کمیته هانگژو و اهداف و برنامه‌های آن را مشخص کنند.

انتهای پیام/ع




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.