شناسه : 6763013
رئیس جامعه المصطفی العالمیه:

فلسفه شکل گیری نظام اداری«حق شناسی» است/آفت«ارزیابی غلط» گریبان گیر بیشتر مسئولان


رئیس جامعه المصطفی العالمیه با بیان اینکه سیستم اداری جای حق شناسی است گفت: فلسفه شکل گیری نظام اداری از ادای حق الناس و حقوق عمومی است که غفلت از آن اخلاق زدگی و آسیب جدی یک نظام را در پی دارد.

به گزارش یزد آوا به نقل از یزد رسا صبح امروز آیت الله اعرافی در جمع مدیران و مسئولان ارشد استان یزد با تفسیر آیاتی از قرآن کریم به شرح آفات و آسیب های ضد اخلاقی در مدیریت سازمانی و اداری اظهار داشت: حقوق و حق شناسی از مهم ترین محورهای اخلاق اسلامی است به طوری که سیستم حق شناسی بسیاردقیقی در حجم وسیعی از آیات و روایات تعبیه شده است و یک مدیر نباید از حقوق و ارزش حقوق عمومی غافل شود.


فلسفه شکل گیری نظام اداری حق شناسی است


آیت الله علیرضا اعرافی با بیان اینکه سیستم اداری جای حق شناسی است افزود: فلسفه شکل گیری نظام اداری از ادای حق الناس و حقوق عمومی است که غفلت از آن اخلاق زدگی و آسیب جدی یک نظام را در پی دارد.
آیت الله اعرافی ادامه داد: باید کاری کرد ذهن هر کارمند سرشار از حقوق عمومی باشد چراکه سیستم اداری شالوده حق الناس است و باید در تربیت آن کوشید.

با تدبیر سالیانه باید آفت«غفلت از حد الهی» را در نظام اداری کاهش داد

وی غفلت از حد الهی را یکی دیگر از آفت های نظام اداری عنوان کرد: هر مسئولیتی وقتی رنگ الهی پیدا کرد مطمئناً با موفقیت همراه خواهد بود و که با تدبیر سالیانه باید این آسیب را در ادارات کاهش دهیم.


امام جمعه میبد تصریح کرد: نباید یک مدیر از وظایف سازمانی و مأموریت ها خود غفلت کند چراکه نظام اداری دارای یک سلسه مراتب و قوانین و مقررات است که بر دوش هر کارمند نهاده شده است و گاهی شاهد هستیم کارمندی مأموریت اصلی خود را در اولویت ثانویه قرار می دهد که خود این موضوع از آسیب های نظام اداری است.


آفت«ارزیابی غلط» گریبان گیر بیشتر مسئولان


رئیس جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به ارزیابی غلط مدیران نسبت به خود و دیگران به عنوان یک آفت اذعان داشت: این آسیب در مسئولان مصداق بسیاری دارد که گاهی یک مسئول نقاط قوت خود را بسیار بزرگ می بیند و متوجه نقاط ضعف خود نیست و در مقابل نقاط ضعف دیگران را بزرگ می بیند و قدرت های ان ها را کوچک می شمرد.


وی ادامه داد: این آسیب از نگاه روانشناختی بسیار به آن پرداخته شده و گریبان گیری اکثر مسئولان می شود.


کار بدون پایه های فکری وفلسفی، اخلاقی نیست


آیت الله اعرافی روزمرگی، احساس ماندگاری و منت گذاری را از دیگر آفت های نظام اداری نام برد و گفت: کاری مطلوب و نتیجه موفق دارد که  از یک احساس درونی بجوشد به طوری که از روی عادت نباشد و در کارهای اداری پایه های فکری وفلسفی در کار نباشد هرچند این فرد وظیف خود را انجام داده است اما از لحاظ اخلاقی قله را فتح نکرده است.
وی اظهار داشت: ابتلا به بدبینی ها درون سازمانی نیز مبنای یک سلسه گناه در نظام اداری است و فرد را مبتلا به رویکردهای اشتباه می کند.


منت گذاری؛ بدترین ضد اخلاق که منجر به گناه می شود


آیت الله اعرافی با بیان اینکه در همه سازمان ها افراد باید همه وجود خود را در خدمت به دیگران ببینند گفت: افراد در ادارات نباید احساس منت گذاری را داشته باشند چراکه این بدترین ضد اخلاق عمومی است که منجر به گناه می شود.


امام جمعه میبد در پایان مهم ترین مسئولیت هر مسئول را ورود به حوزه  دانش اخلاق و سیانت اخلاقی دانست و تصریح کرد: اخلاق در نظام سازمانی بسیار حائز اهمیت است که در بازدهی کار تأثیر می گذارد و این مهم باید یک فرهنگ در نظام اداری باشد.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.