شناسه : 6264420
عضو مجلس خبرگان رهبری :

مسایل دولت باید در شعاع حکمت رهبری حل شود/ طرح «انتخابات آزاد» یک پالس برای فتنه جدید است


آیت‌الله علم‌الهدی با بیان اینکه برخی از آقایان در داخل می‌گویند انتخابات آزاد و دشمن همین را به عنوان یک پالس فتنه مطرح می‌کند، گفت: البته مردم هوشیارند و تجربه فتنه 88 خیلی از مسائل را برای مردم روشن کرده است.

هفته‌نامه آدینه تهران گفت‌وگویی را با آیت‌الله علم‌الهدی عضو مجلس خبرگان رهبری و امام‌جمعه مشهد مقدس انجام داده که به شرح زیر است:‌

سوال: در آستانه سی و چهارمین جشن‌های سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم؛ این جشن‌ها با فعالیت های سیاسی مقارن شده است؛ نامزدها، احزاب و گروه‌ها برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم که سال آینده برگزار می‌شود؛ به نظر شما رئیس‌جمهوری که در طراز دهه چهارم انقلاب اسلامی ایران باشد باید دارای چه ویژگی‌ها و شاخصه‌هایی باشد؟

جواب: رئیس‌جمهور رئیس قوه مجریه نظام است و باید مدیریت داخلی نظام و مدیریت اجرایی نظام اسلامی را بر عهده گیرد. برای پاسخ به سوال شما در گام اول باید جایگاه و موقعیت نظام و انقلاب در دهه چهارم مورد شناسایی قرار بگیرد و متناسب با این جایگاه و موقعیت مدیر اجرایی انتخاب شود. یک رئیس جمهور طبیعتا در مدیریت کارگزاری نظام در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... باید صاحب تجربه، تدبیر، تخصص و یک سری لوازم اولیه باشد که در همه کشورها مشترک است.

منتهی کشور ما یک سری تفاوت های اساسی با سایر کشورها دارد. موقعیت مردم ما با سایر کشورها قابل مقایسه نیست و موقعیت انقلاب ما نیز به گونه ای است که کل جریان مدیریت کشور تحت تاثیر و در شعاع انقلاب است.روند انقلاب و پویایی انقلاب شکل دهنده مدیریت داخلی کشور است. لذا کلیه برنامه های توسعه سیاسی و اقتصادی و پیشرفت های مدیریتی باید در سنخیت با موقعیت انقلاب باشد. موقعیت انقلاب از مدیریت اجتماعی و کارگزاری نظام قابل انفکاک نیست.

امروز کسانی که انقلاب کردند و نسل های سوم و چهارم انقلاب اگر چه در سال 1357 نبودند اما همه پای انقلاب اسلامی، شعارها و آرمان های آن ایستاده اند. نسل های سوم و چهارم وارث و خلف صالح نسلی هستند که انقلاب کرده است و پای انقلاب پدران خود با قدرت و انگیزه ایستاده است؛ بنابراین انقلاب اسلامی یک حرکت پویا و مستمر است چرا که این انقلاب متعلق به اسلام است و نه ایران. در واقع اگر چه ایران خاستگاه این انقلاب است اما در اصل انقلاب ما اسلامی است. در پهنه آرمانی اسلام که همان جهانگیری و جهان‌شمولی اسلام است انقلاب ما جریان دارد و کاملا پویا و غیر راکد است. حالا کسی که می خواهد مسئولیت اداره داخلی نظام را بر عهده بگیرد و کارگزار اجرایی نظام باشد می بایست تناسب شخصیتی با این انقلاب داشته باشد.این شرط اول برای کسانی است که می خواهند در انتخابات آینده نامزد شوند.

اهمیت این خصوصیت در این دوره به مراتب بیشتر است چرا که انقلاب ما هم اینک به یک مقطع حساسی از حیات خود رسیده است.اگر مقام معظم رهبری فرمودند امروز جهان در یک پیچ تاریخی است باید گفت انقلاب ما نیز در یک پیچ تاریخی قرار گرفته است. چون تا پیش از بیداری اسلامی انقلاب ما تمام تاثیر و تاثراتش در داخل کشور و محدوده خود ما بود اما الان ما در پیچ تاریخی جهانی شدن انقلاب هستیم.مثل رودخانه ای که در مسیر خودش به یک پیچی رسیده است که به دریا ریخته شود. حالا در این پیچ ممکن است سنگلاخ باشد و یا مسیر رودخانه تنگ شده باشد و ... اما آب رودخانه می خواهد به دریا برسد. انقلاب ما امروز در گردنه و تنگه ای است که آن سوی آن کل جهان است.

در این رودخانه خروشان سکانداری کشتی انقلاب با مقام معظم رهبری است. لذا نمی توان گفت که در این موقعیت حساس قرار است یک نفر داخل کشتی انقلاب را اداره کند که به سکاندار کاری ندارد و یا به میل خود داخل کشتی را اداره می کند.طبیعی است در چنین موقعیتی باید رئیس جمهوری که کاملا با رهبری نظام هماهنگ است کارگزاری داخلی نظام را بر عهده بگیرد.بر این اساس رئیس جمهور یازدهم در دهه چهارم باید برجسته‌ترین رئیس جمهور تاریخ ایران از نظر وابستگی به انقلاب و تعلق خاطر به مقام معظم رهبری باشد.این تعلق خاطر و وابستگی به رهبری نیز باید با سند ثابت شود نه با شعار.

امروز بر حسب موقعیت خاص رهبری که مورد اذعان غربی ها هم قرار دارد به عنوان قوی‌ترین مرد جهان هر کسی که وارد عرصه انتخابات می شود شعار وابستگی به رهبری و ولایت می دهد. این شعارها فایده ای ندارد. افراد باید تبعیت خود از رهبری را با سند به افکار عمومی ثابت کنند.

آیت‌الله علم‌الهدی در بخش دیگری از سخنان خود درباره فتنه 88 اظهار داشت: دوره ای که این افراد بر دروغ تقلب اصرار کردند زمانی بود که رهبر معظم انقلاب صراحتا اعلام کردند این مسئله یک فتنه خارجی است.این اصرار زمانی بود که مقام معظم رهبری اعلام کردند و همه هم قبول کردند این فتنه یک فتنه خارجی بود.ما در جلسه خبرگان خدمت مقام معظم رهبری بودیم. حضرت آقا در حضور همه خبرگان فرمودند بنده به ایشان گفتم( منظور از ایشان آقای هاشمی بود و به آقای هاشمی اشاره کردند) که این قضیه فتنه خارجی هاست و این قضیه از خارج سرچشمه گرفته است.

ایشان که این جمله را فرمودند آقای هاشمی هم سرشان را در تایید فرمایش آقا تکان دادند.خوب با اینکه مسجل بود که این فتنه خارجی است و مستظهر به حمایت ضد انقلاب خارجی، سلطنت طلبان، فرزند شاه و رادیو تلویزیون بی بی سی است باز آقای موسوی 17 بیانیه در حمایت از جنایت های این جریان صادر می کند.

عکس امام را پاره کردند ایشان تایید کرد و بیانیه داد. نه غزه نه لبنان گفتند در روز قدس آقای موسوی اینها را تایید کرد و بیانیه داد. روز عاشورا آمدند پرچم امام حسین(ع) را آتش زدند ایشان به این افراد اطلاق مردم خداجوی کرد.

بنده در مصاحبه ای که با خبرگزاری فارس کردم حرفم این بود که این آقایان در راس فتنه نیستند، در راس فتنه آمریکا و انگلیس است و اینها بستر فتنه اند. عامل فعلیت و اجرایی فتنه هستند. سایت "کلمه" فقط بخش اول این جمله را برجسته کرده که این آقایان راس فتنه نیستند. بعد بی بی سی آمد روی این تیتر تحلیل گذاشت و سپس برخی افراد نادان و مغرض مثل گردانندگان روزنامه ایران نوشتند که گویا بنا بود اصلاح طلبان توبه کنند، اصولگرایان توبه کرده اند و با کمال غرض ورزی این جمله را مورد تحلیل قرار دادند.بنده بلافاصله یک مصاحبه دیگری با خبرگزاری فارس کردم که بازتاب زیادی داشت. مبنی بر اینکه اینها جانی فتنه هستند. مگر می شود بنده ای که در 9 دی آن موضع را داشتم از مواضع خود برگردم.

بنده روز نهم دی با آیات شریف قرآن یاغی بودن این افراد را ثابت کردم.برداشت من از قرآن همان است که در نهم دی 1388 بود.الان هم بنده معتقدم که اینها یاغی هستند و باید بر اساس بغی و فساد محاکمه شوند.

سوال:به نظر شما آیا فتنه گران قادرند در انتخابات آینده یک چالش و فتنه جدید را ایجاد کنند؟

جواب: فتنه 88 برای دشمنان انقلاب در خارج و داخل به یک تجربه تبدیل شده است.اینها تصور نمی کردند که اینطور می توانند در کارزار با نظام وارد شوند. در عرصه نظام شعار جمهوری ایرانی سر دهند و یا شعار نه غزه و نه لبنان بگویند. بزرگترین جنایت این آقایان که بستر فتنه شدند این بود که دشمن را تا این اندازه امیدوار کردند.لذا اینها فکر می کنند که انتخابات یک زمینه مساعدی است که می شود به میدان آمد.لذا الان با یک تهیه و تدارک وسیع تر و گسترده تری می خواهند بیایند و یک بلوا برپا کنند.

به مجرد اینکه برخی از آقایان در داخل می گویند انتخابات آزاد دشمن همین را به عنوان یک پالس فتنه مطرح می کند. پسر شاه از آمریکا می آید انگلیس و می گوید من آمده ام اینجا تا کمپین انتخابات آزاد راه بیندازم.طبیعی است که برنامه های گسترده ای برای انتخابات داشته باشند.البته مردم بیدار و هوشیارند و تجربه فتنه 88 خیلی از مسائل را برای مردم کاملا روشن کرده است.

سوال: کمی صریح بپرسم آیا شما تفاوتی بین اصلاح طلبان و فتنه گران می بینید و بین این دو جریان چه رابطه ای وجود دارد؟

جواب:رابطه بین این دو جریان عموم خصوص مطلق است.

سوال:یکی از سناریوهای احتمالی در انتخابات آینده مدل رقابت مجلس نهم است. یعنی با توجه به حساسیت ویژه ای که در این دوره شورای نگهبان نسبت به صلاحیت های قانونی از خود نشان دهد رقابت مجددا بین دو جریان منسوب به آیت الله مهدوی کنی و آیت الله مصباح یزدی شکل بگیرد. آیا شما از اساس این الگوی رقابت را می پذیرید و چه آسیب هایی را بر آن وارد می دانید؟

جواب:نخیر! الگوی مجلس نهم به ما ضرر زد.اگر آن طور نمی شد ما یک مجلس قوی تری داشتیم.متدینین باید یک پارچه شوند و دو دستگی متدینین هیچ توجیهی ندارد.هم جبهه پیروان خط امام و رهبری و هم جبهه پایداری هر دو متدین هستند.هر دو ولایتمدار هستند. یک اختلاف سلیقه ای این دو جریلن را از هم منشعب کرده که به هر قیمتی این اختلاف سلیقه را باید کنار گذاشت.

سوال: به هر حال یکی از واقعیت ها و ملزومات انتخابات شکل گیری یک رقابت است.

جواب:به عقیده من رقابت بین این دو جریان درست نیست. این رقابت یعنی اختلاف و نقض کردن یکدیگر. اینکه متدینین گریبان متدین دیگری را بگیرد سر موضوع ریاست جمهوری آن هم در زمانی که ما در یک جنگ تمام عیار هستیم من این مسئله را نمی پذیرم. البته ممکن است برخی نظر بنده را قبول نداشته باشند.

سوال:با توجه به در پیش بودن انتخابات طبیعتا بر حجم انتقادات از دولت افزوده خواهد شد. شما چه توصیه ای به جریانات سیاسی در رعایت ادب و آداب نقد دولت در چند ماه باقی مانده دارید؟

جواب:اگر دولت هر مسئله ای دارد باید در شعاع حکمت رهبری حل شود.ما در این چند ماه آینده در شرایطی نیستیم که بخواهیم با دولت گلاویز بشویم.گلاویز شدن با دولت تحت هیچ عنوانی درست نیست.تحت عنوان نقد، عیب جویی، برخورد با جریان انحرافی و ... .مشکلات دولت باید در سایه تدبیر و حکمت مقام معظم رهبری حل شود.

اینطور نیست که بنده بگویم عیب و مشکلات دولت را فهمیده ام اما حضرت آقا نفهمیده اند.خرده بینی های تخصصی نیز الان نه وقت اظهارش است و نه وقت عملش. الان دولت فرصتی برای اجرای این دست برنامه ها و خرده بینی ها ندارد.از طرفی اینکه کسی تصور کند الان یک جریانی در دولت وجود دارد که مسیر کجی را طی می کند و عنقریب همه نظام را ساقط می کند با واقعیات سازگار نیست چرا که نمی شود چنین جریانی باشد مقام معظم رهبری که در حکمت و تدبیر از همه جلوترند با خبر نباشند و جلو آن را نگیرند.

سوال: به عنوان آخرین سوال نماز جمعه در  سرتاسر کشور چه تاثیری می تواند داشته باشد در روشن کردن ابعاد مختلف فتنه جدیدی که به تعبیر شما دشمن خیلی گسترده تر برای انتخابات آینده تدارک دیده است؟

جواب:خطبای نماز جمعه باید مشکلاتی را که دشمن در عرصه انتخابات ایجاد می کند را رصد نمایند و بر حسب این رصد به مردم آگاهی بدهند. نماز جمعه بزرگترین پایگاه اطلاع رسانی، رشد مردم و نگه داشتن مردم در صحنه سیاست است.

سوال: این شائبه به نظر شما پذیرفته است که ائمه جمعه در انتخابات نسبت به جریان خاصی خط می دهند؟

جواب:امام جمعه برای خودش یک رای دارد.اما هیچ امام جمعه ای در تریبون نماز جمعه در خصوص مصادیق انتخابات خط نمی دهد.البته امام جمعه در خارج از تریبون به عنوان یک عضوی از نظام باید این حق را داشته باشد تا در موضوعات سیاسی مربوط به انتخابات ورود پیدا کند.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.