شناسه : 7289859
گزارش/

هریزدی درشبانه‌روز 500گرم زباله تولید می کند/ هزینه 2میلیاردی جمع‎آوری زباله‎های شهر یزد


جمع‎آوری زباله در شهر یزد در سال‎های اخیر روند رو به رشدی به خود گرفته است و بر اساس برنامه جدید، زباله‌های هر منطقه از شهر براساس تقویم‌های توزیع شده در روزهای زوج و یا فرد هفته جمع‌آوری می‌شود.

به گزارش یزد آوا، جمع‎آوری زباله در شهر یزد در سال‎های اخیر روند رو به رشدی به خود گرفته است و بر اساس برنامه جدید، زباله‌های هر منطقه از شهر براساس تقویم‌های توزیع شده در روزهای زوج و یا فرد هفته جمع‌آوری می‌شود.

به گزارش ایسنا، منطقه یزد، شهرداری یزد برای اطلاع‎رسانی دقیق‌تر در این مورد نسبت به نصب بنرهای اطلاع‎رسانی در محلات مختلف شهر اقدام کرده است اما با همه این اقدامات برخی از شهروندان هنوز هم از وضعیت جمع‎آوری زباله‌ها رضایت ندارند و خواهان جمع‎آوری زباله‌ها در هر روز هفته هستند. البته شهرداری در مقابل این تقاضا با معذوریت‌هایی از جمله هزینه‌های بالای جمع آوری زباله مواجه است لذا معاونت خدمات شهری شهرداری یزد بر آن شده است تا شهروندان را به کاهش تولید زباله تشویق کند.

 

هزینه دو میلیاردی جمع‎آوری زباله‎های شهر یزد

جعفر امین مقدم، معاون خدمات شهری شهرداری یزد در گفت‎وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه یزد، با اعلام اینکه ماهیانه نزدیک به 2 میلیارد تومان از اعتبارات شهرداری یزد صرف جمع‎آوری زباله‌های شهروندان می‌شود، خواستار همکاری شهروندان در رعایت جدول زمان‎بندی شده برای جمع‎آوری زباله شد.

وی با اشاره به جمع‎آوری روزانه نزدیک به 310 تن زباله از شهر یزد، تاکید کرد: خدمات جمع‎آوری زباله، خدمات گرانی است و اگر چه شهرداری توانایی جمع‏‎آوری زباله در روزهای بیشتری از هفته را نیز دارد اما در این صورت منابع شهرداری به جای اینکه صرف عمران، زیبایی و سرسبزی شهر شود، صرف جمع آوری زباله خواهد شد.

این مسئول در مورد نحوه جمع‌آوری زباله‎های شهر، گفت: این معاونت براساس تقویم توزیع شده بین شهروندان نسبت به جمع آوری زباله‌ها اقدام می‌کند و اگرچه در گذشته روند جمع آوری به صورت یک روز در میان بود، اما امروز این روند با هدف تسهیل در به خاطر سپردن این ایام از سوی شهروندان، به روزهای خاصی از هفته مثلاً روزهای زوج یا فرد تقسیم شده است.

امین مقدم با تاکید بر ضرورت سوق دادن شهروندان به کاهش تولید زباله، گفت: این یک بحث علمی‌ و به روز در دنیا است و از این رو روزهای جمعه را از تقویم جمع‎آوری زباله در شهر یزد حذف کرده‌ایم و از شهروندان خواهشمندیم که در این روز، زباله‌های خود را از منزل خارج نکنند.

 

تولید 500 گرم زباله در شبانه‌روز توسط هر یزدی

معاون شهردار یزد، تولید متوسط 400 تا 500 گرم زباله در شبانه‌روز از سوی هر شهروند یزدی را یادآور شد و گفت: به این ترتیب برای هر خانواده چهار نفری حداکثر در مجموع دو روز، چهار کیلوگرم زباله تولید می‌شود که قطعاً امکان نگهداری این حجم زباله در کیسه‌های زباله وجود دارد، بنابراین جمع‎آوری سه بار در هفته زباله‌های شهروندان کفایت می‌کند.

این مسئول خاطرنشان کرد: متاسفانه شهروندان یزدی به روزهای جمع‎آوری و ساعاتی که برای خارج کردن زباله از خانه تعیین شده است، توجهی ندارند و این امر باعث می‌شود که هر چقدر هم ماموران خدمات شهری تلاش کنند، باز این تلاش نمودی نداشته باشد.

امین مقدم با اشاره به اقلیم گرم و خشک یزد به آلودگی‌های محیط زیست ناشی از رها شدن زباله در معابر شهر، افزود: شهروندان نباید بی‌مهابا زباله تولید کنند و در ساعات و روزهای غیر از آنچه اعلام شده است، در معابر و کوچه‌های شهر قرار دهند.

 

مدیریت پسماند خشک شهر به شیوه‌ای جدید

معاون شهردار یزد درباره جمع‎آوری زباله‌های خشک شهروندان یزدی گفت: این کار از وظایف ذاتی سازمان مدیریت پسماند است اما با توجه به مشکلاتی که در این رابطه به وجود آمده است، در حال حاضر در حال تدوین برنامه‎ای مناسب برای مدیریت پسماند خشک هستیم.

وی گفت: در نظر داریم کار جمع آوری زباله‌های خشک را نیز به شکل جدیدی دنبال کنیم، به طوری که این زباله‌ها در روزهای مشخصی از هفته به ایستگاه‌های ثابتی که به شکل مغازه تعبیه خواهند شد، تحویل داده و در ازای آن وجه نقد، کالا و امثال آن به شهروندان ارائه شود.

امین مقدم بیان کرد: یکی از کارهایی که در این چندسال مغفول مانده است، نبود آموزش‌های عمومی ‌شهروندان برای تفکیک زباله‌های خشک از مبدا است و کاهش تولید این زباله‌ها نیز مغفول مانده است البته خوشبختانه در سال جاری اعتبار خوبی برای آموزش شهروندی تفکیک از مبدا پسماند تخصیص یافته است.

 

سیاست کاهش تولید زباله و تفکیک از مبدا

معاون خدمات شهری شهرداری یزد از تدوین سند آموزش شهروندی برای کاهش تولید زباله و تفکیک از مبدا برای مدیریت بهتر پسماندهای ‎تر و خشک در شهر یزد خبر داد و اظهار کرد: در تدوین این سند از اساتید دانشگاه و متخصصان جامعه‌شناسی و رواشناسی، هنر و معماری، سلامت و ارتباطات بهره گرفته می‌شود و امیدواریم این سند بتواند نقشه راهی برای ارائه خدمات شهری باشد.

وی ادامه داد: در این رابطه ارتباط بین دانشگاه و حوزه خدمات شهری شهرداری را نیز گسترش داده‌ایم تا از پتانسیل دانشگاه‌ها و پایان‎نامه‌های دانشجویی برای تقویت ارائه خدمات شهری در شهر یزد استفاده کنیم.

این مسئول با اشاره به تاکید شهردار یزد بر منطقه محوری، یادآور شد: برای اجرای بهتر کار جمع‎آوری زباله، نظارت بر پیمانکاران جمع‌آوری زباله‌های تر به مناطق شهرداری واگذار شده است و ناظران این حیطه از سازمان مدیریت پسماند به مناطق اعزام شده‌اند. بر همین اساس علاوه بر دادن اختیار لازم به مناطق برای مدیریت بهتر، مدیر هر منطقه نیز باید پاسخگوی مشکلات و مسائل منطقه خود باشد.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.