شناسه : 13708802
نماینده مردم تهران در مجلس:

هزینه و درآمد نفتی دولت روحانی به‌ اندازه دولت احمدی نژاد/ دولت ریال کافی دارد؛ تحریم را بهانه نکند


نماینده مردم تهران در مجلس گفت: «برداشت از صندوق توسعه ملی» و «بودجه جاری» و «درآمد ریالی نفتی» دولت یازدهم را که با هم جمع کنیم، حتی از مجموع برداشت ریالی نفت در 8 سال دولت قبل بیشتر می‌شود.

به گزارش یزدآوا،  نماينده مردم تهران با ارائه آمار هزينه‌هاي جاري و فروش نفت در دولت‌هاي نهم و دهم و مقايسه اين رقم‌ها با سال‌هاي ۹۲ تا ۹۴ دولت يازدهم با طرح سؤالاتي از دولت خواست واقعيت‌ها را به مردم بگويد و توضيح دهد كه اين مبالغ هنگفت كجا هزينه شده است.

سيدمسعود ميركاظمي در گفتگو با «نماينده» نسبت به سخنان روز دوشنبه معاون اول رئيس‌جمهور واكنش نشان داد. نماينده مردم تهران گفت: آقاي جهانگيري صحبت‌هايي داشته است مبني بر اينكه نفت الآن ۵۰ دلار شده و نتيجه گرفته‌اند كه بي‌انصافي است با وزير آموزش‌وپرورش اين‌طور رفتار شود.

دولت يازدهم از سال ۹۲ تا ۹۴ به‌اندازه هشت سال دولت قبل هزينه جاري داشته

عضو كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي گفت: كل هزينه‌هاي (فقط) جاري دولت قبل، از سال ۸۴ تا ۹۱، ـ بدون هزينه‌هاي عمراني ـ ۴۶۴ هزار ميليارد تومان بوده است؛ اما جمع سه سال اول دولت يازدهم ـ با احتساب تحقق بودجه مصوب امسال ـ جمعاً ۴۴۰ هزار ميليارد تومان مي‌شود؛ يعني مي‌توانيم بگوييم كه سه سال اين دولت تقريباً به‌اندازه هشت سال دولت سابق هزينه جاري داشته است و اين نشان مي‌دهد كه دولت يازدهم به‌اندازه كافي پول در اختيارش قرار داشته.

وي با ذكر اين نكته كه «نمي‌شود تحريم را بهانه كرد، چون ريال به‌اندازه كافي در اختيار داشتيد» افزود: سؤال ما اين است كه دولت اين پول را كه معادل هزينه جاري هشت سال دولت سابق است، كجا خرج نموده؟

گره زدن تحريم‌ها با آب خوردن مردم به دور از انصاف است

وزير اسبق نفت در ادامه با اشاره به درآمدهاي نفتي دولت‌هاي نهم تا يازدهم گفت: سال‌هاي ۸۴ تا ۹۱ مجموع درآمد ريالي نفتي كشور ۲۴۰ هزار ميليارد تومان بوده كه به حساب خزانه واريز شده است. درعين‌حال طي سال‌هاي ۹۲ تا ۹۴ كه تصدي امور به دست دولت يازدهم است، ـ با احتساب تبصره امسال ـ بالغ بر ۲۰۰ هزار ميليارد تومان به‌صورت ريالي از فروش نفت برداشت شده است.

عضو كميسيون انرژي مجلس خطاب به دولتي‌ها گفت: شما در بودجه جاري و برداشت از نفت، خوب خرج كرديد. دولت حتي مشكل آب را به تحريم پيوند مي‌زند، درصورتي‌كه در كنار همه پول‌هاي بودجه جاري و درآمد ريالي نفتي، يك مجوز خاص هم براي برداشت از صندوق توسعه ملي از مقام معظم رهبري در خصوص حل مشكل آب گرفته‌اند. در نتيجه گره زدن تحريم‌ها با بعضي موارد مانند آب خوردن مردم واقعاً به دور از انصاف است. وقتي به اين وضوح ضعف مديريتي نمايان است، چرا تحريم را عَلَم مي‌كنيد؟

«برداشت از صندوق توسعه ملي» و «بودجه جاري» و «درآمد ريالي نفتي» دولت يازدهم را كه با هم جمع كنيم، حتي از مجموع برداشت ريالي نفت در ۸ سال دولت قبل بيشتر مي‌شود

نماينده مجلس نهم گفت: نكته قابل‌توجه ديگر اين است كه دولت برداشت‌هايي هم از صندوق توسعه ملي و صندوق ذخيره ارزي انجام داده است. در يك نوبت ۱.۷ ميليارد دلار براي واردات كالاهاي اساسي برداشتند و به بخش خصوصي دادند كه البته قرار بوده اين مبلغ را برگردانند ولي هنوز برنگشته است. يك نوبت هم ۴.۱ ميليارد از صندوق توسعه برداشت شده بود و بعداً آن را به نام ذخاير بانك مركزي تغيير سند دادند. بعد هم گفتند كه فقط ۱.۲ ميليارد اتفاق افتاده است. ۸ ميليارد هم كه مجوز خاص براي معضل آب است. اگر اين‌ها را هم اضافه كنيم كه بيش از ۸ سال دولت سابق برداشت ريالي از نفت بوده است.

نگاه دولت اصلاً برگرفته از اقتصاد مقاومتي نيست/ الآن تقريباً همه پروژه‌هاي نفتي را تعطيل كرده‌اند، منتظرند با ۱+۵ به نتيجه برسند

ميركاظمي در ادامه به موضوع افزايش نقدينگي اشاره كرد و گفت: طبق گزارش بانك مركزي افزايش نقدينگي در پايان سال ۹۳ به ۳۰۰ هزار ميليارد تومان رسيده است، درصورتي‌كه در ۸ سال دولت سابق اين عدد معادل ۴۰۰ هزار ميليارد تومان بوده است. سؤال اين است كه اين نقدينگي كجا رفته است؟

نماينده تهران خاطرنشان كرد: از اين بودجه‌ها يك بخش را به حمايت از توليد مي‌دادند، بخش ديگري را هم مي‌توانستند به پروژه‌هاي عمراني اختصاص بدهند.

عضو كميسيون انرژي با اعتراض به سياست در پيش گرفته شده توسط دولت تأكيد كرد: الآن همه پروژه‌هاي نفت خوابيده است و تقريباً نفت را تعطيل كرده‌اند. منتظر هستند ۱+۵ به نتيجه برسد تا اروپايي‌ها بيايند سرمايه‌گذاري كنند، حتي چيني‌ها را هم بيرون كردند. متوجه نمي‌شويم كه اين چه كاري است!

وي گفت: چند درصد از اين نقدينگي و هزينه جاري كه بالا برده را توانستند براي پروژه‌هاي عمراني جذب كنند؟ حداقل ۱۰ درصد را هم براي حل مشكل آب مي‌بردند، چرا همه اين مبلغ را صرف بودجه جاري كردند؟ اين سياست نشان مي‌دهد كه نگاه دولت اصلاً برگرفته از اقتصاد مقاومتي نيست.

پس از دو سال فرصت‌سوزي امروز ادبيات دولت تغيير كرده است

عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس ادامه داد: يك نگاه خوش‌بينانه وجود داشت و از ابتدا نيز افرادي دلسوزانه به دولت تذكر دادند كه منتظر ۱+۵ نباشيد و مسائل داخلي را در با استفاده از توان داخلي حل كنيد.

وي گفت: دولت به اينكه ۸۰ درصد مشكلات ما داخلي است توجه نكرده است و امروز مي‌بينيم كه بعد از فرصت‌سوزي‌هايي كه انجام شده ادبياتش تغيير كرده است. اگر در آرشيو خبرها سخنان سخنگوي دولت، معاونين و خود رئيس‌جمهور در شوراي كار را ببينيد، ابتدا مي‌گويند ۳ ماه ديگر تحريم‌ها حل مي‌شود، سپس مي‌گويند ۴ ماه ديگر حل مي‌شود، نهايتاً قول مي‌دهند ۶ ماه ديگر حل مي‌شود. دولت از ابتدا اصلاً اين بحث را كه عمده مشكلات كشور، داخلي است مطرح نمي‌كرد.

ميركاظمي افزود: امروز ادبيات دولت عوض شده است و مي‌گويند: «نه!‌ ما منتظر نيستيم.» اما واقعيت اين است كه ما فرصت را از دست داديم.

وي گفت: من اين را با اطمينان مي‌گويم كه امروز واقعاً نفت و گاز تعطيل شده است. آن چيزي را هم كه مطرح مي‌كنند از باقي‌مانده‌هاي دولت قبل است. فاز ۱۲ پارس جنوبي با ۹۲ درصد پيشرفت تحويل دولت يازدهم شد، حتي در دولت قبل تعدادي تِرَين (Train) گازي آن نيز وصل شده بود. آقايانِ اين دولت، افتتاح را هر بار عقب انداختند و بعد از ۲۰ ماه افتتاح كردند تا بگويند اين كار در اين دولت انجام شده است.

دولت بايد به نمايندگان پاسخ دهد كه چرا واقعيت‌ها را به مردم نمي‌گويد!

ميركاظمي در پايان گفت: اين‌ها نكاتي است كه نمايندگان مجلس به آن واقف هستند و دنبال خواهند كرد. دولت مي‌بايست به اين سؤالات پاسخ دهد: هزينه‌هاي جاري را كجا خرج كرده است؟ مبالغ برداشته شده از صندوق توسعه ملي و صندوق ذخيره بانك مركزي كه تبديل به ريال شد كجا هزينه شده است؟ درآمدهاي نفتي را كه به ريال تبديل كرده، كجا هزينه كرده است؟ همه اين‌ها را كه جمع ببنديم از ۸ سال دولت قبل بيشتر منابع در اختيار داشتند، بايستي توضيح بدهند كه چكار كردند؟ دولت بايد پاسخ دهد كه چرا واقعيت‌ها را به مردم نمي‌گويد؟




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.