شناسه : 27098322
اثر کلیدی قالی بافی در اشتغال خاتم؛

چشم امید زنان قالیباف خاتم به حمایت مسئولان «تدبیر وامید» است


قالی بافی بعد از کشاورزی در شهرستان مهمترین صنعتی است که میتواند گره مشکلات اقتصادی خانواده ها را باز کند.قالی بافان خاتم مشکلاتی دارند و برای حل این مشکلات چشم امیدشان به دست مسئولان است.

به گزارش یزد آوا به نقل از طنین خاتم، قالی بافی از صنایع دستی بومی شهرستان خاتم است که از زمان های قدیم در این شهرستان رواج داشته است  و از نظر اقتصادی پشتوانه ای مالی برای مرد خانواده به شمار میرفت.

صنعت فرش از ديرباز در اين شهرستان سرآمد بوده و به لحاظ درآمدزايي، ارزش افزوده و مصاديق هنري پس از کشاورزي و دامپروري حرف هاي زيادي براي گفتن دارد.و از زمان های قدیم اکثریت دختران و زنان روستایی اوقات بیکاری خود را در پشت دار قالی گذرانده اند.

صنایع دستی مختلفی در شهرستان خاتم وجود دارد که از مهمترین آنان گلیم بافی و قالی بافی است. البته قالی بافی در اقتصاد خانواده نقش مهمتری دارد. به همین دلیل در بیشتر خانهم های روستایی و شهری یک دستگاه قالی‏بافی دیده می‏شود که زنان یا دختران خانواده بر روی آن به قالی‏بافی مشغولند. به این ترتیب زنان هنرمند خاتم در نتیجه مساعی و مهارت و استعداد هنری‏شان نقش بسیار بارز و گسترده‏ای در اقتصاد خانواده خود دارند.

قالی بافی بعد از کشاورزی در شهرستان مهمترین صنعتی است که میتواند گره مشکلات اقتصادی خانواده ها را باز کند.قالی بافان خاتم مشکلاتی دارند و برای حل این مشکلات چشم امیدشان  به دست مسئولان است.

خانم محمودی یکی از قالی بافان شهرستان در گفتگو با خبرنگار طنین خاتم؛ با اشاره به طرح قالی که هم اینک در بازار وجود دارد گفت: در حال حاضر به راحتی می‌توان نقشه‌ها را تهیه کرد و طراح خوب نیز بسیار کم شده است.

 

وی افزود: طرح های ابداعی امروزه نسبت به قدیم کمتر شده است و دلیل آن نیز عدم استقبال بازار فرش و نخریدن این طرح ها به قیمت مناسب است .  و علت آن حضور دلالان در این صنعت است که میخواهند طرح ها را زیر قیمت بازار خریداری کنند.

محمودی خاطر نشان کرد: حاصل یک عمر نشستن زنان هراتی در پشت دار قالی کمردرد،تنگی نفس و کاهش بینایی است و هیچگاه سود فرش به بافنده نمیرسد و واقعیت این است که پول زحمات ما به جیب تاجران می رود.

وی با توجه به بیکاری که در سطح شهرستان وجود دارد گفت: با یک دار قالی می توان برای تعدادی بافنده شغل ایجاد کرد که این مهم برخلاف کارخانجات صنعتی بزرگ، بدون صرف هزینه های گزاف نیز امکان پذیر است.البته در این راه حمایت مسئولین حرف اول را میزند.

محمودی یکی از مهمترین مشکلات قالی بافان هراتی را بیمه آنان عنوان و خاطر نشان کرد: یکی از معضلات این صنعت٬ پوشش بيمه ای است که برای افراد کوشا در این صنعت گرفته شده است و بيمه شدگان تامين اجتماعی با زدن دار قالی در خانه تحت پوشش این بيمه قرار می گيرند و بازرسان بيمه هراز گاهی به خانه های آنها سر زده و و اگر مواردی ببيند خلاق قانون بيمه ٬ دستور قطع بيمه را صادر می کنند.

وی افزود: بعضی از بانوان هراتی بعد از چند سال قالی بافی فقط به دلیل نپرداختن یک دوره بیمه حالا به هر دلیلی بیمه آنان قطع میشود که این نهایت بی انصافی است.و دولت باید برای حل این مشکل چاره ای بیندیشد..

کشاورز یکی دیگر از بانوان قالی باف هرات اظهار داشت: بانوان قالیباف هراتی در امر اشتغال و درآمدزایی در کنار خانه داری، سهم مهمی در گردش چرخ اقتصاد دارند.

وی  صنعت فرش‌‌بافی شهرستان را نیازمند حمایت دانست و گفت: سرمایه گذاری در فرش بافی باعث اشتغال پایدار در روستاها و رونق کسب و کار می شود.

انتهای پیام/ک




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.