شناسه : 24874119
گفتگوی صمیمی با بزرگترین برند شیرینی سازی ایران؛

کیفیت؛ برند «حاج خلیفه» را صد ساله کرد/ شروع «حاج خلیفه» از بازار حاجی قنبر تا فروشگاه های اروپا وآمریکا


مدیرعامل بنگاه شیرینی سازی حاج خلیفه گفت: حفظ کیفیت و رعایت کلیه اصول بهداشتی درتمام مراحل تولید توانسته است با گذشت نزدیک به یک قرن همچنان حاج خلیفه را دربالاترین جایگاه این صنعت قرار گیرد.

به گزارش یزد آوا به نقل از یزدرسا؛

اشاره: کاظم فردوسیان فرزند مرحوم حاج حسن فردوسیان و نوه مرحوم حاج خلیفه علی رهبر در 70 سال پیش در شهر یزد دیده به جهان گشود و تحصیلات ابتدای خود را در این شهر سپری کرد.

وی تحصیلات عالی خود را در رشته زمین شناسی در خارج از کشور گذراند و در سال 57 به ایران بازگشت و اکنون پس از 39 سال سابقه شیرینی سازی امروز مدیرعامل بزرگترین بنگاه شیرینی سازی یزد است.

مدیرعامل شرکت شیرینی سازی حاج خلیفه در مصاحبه با خبرنگار یزدرسا؛ به نحو شکل گیری شیرینی حاج خلیفه اشاره کرد و افزود: در سال 1295 هجری شمسی، یکی از متخصصان رشته شیرینی سازی اصیل یزد که در عرصه خود سرّمد استادان شیرینی ساز ایران بود با احداث کارگاهی کوچک در بازار حاجی قنبر یزد موسسه ای را بنیان گذاشت که امروز به نام بنگاه شیرینی سازی حاج خلیفه علی رهبر و شرکاء در سراسر دنیا شهرت دارد.

وی اذعان کرد: همچنین مرحوم حاج مرتضی شیرینی ساز و مرحوم حاج حسن فردوسیان از موسسین و شرکائی بودند که از بدو تاسیس در کنار مرحوم حاج خلیفه علی رهبر بوده و حال، فرزندان و نوادگان نامبردگان راه ایشان را بنحو احسن ادامه می دهند.

کاظم فردوسیان در ادامه گفت: بنگاه شیرینی سازی حاج خلیفه علی رهبر و شرکاء که امروزه مترادف با اسم یزد و صنعت شیرینی سازی شهرت یافته به دلیل حفظ کیفیت با استفاده از مواد طبیعی ممتاز و بکارگیری دستگاه های مدرن و تکنولوژی پیشرفته و رعایت کلیه اصول بهداشتی درتمام مراحل تولید توانسته است با گذشت نزدیک به یک قرن همچنان حاج خلیفه را دربالاترین جایگاه این صنعت قرار گیرد.

وی تصریح کرد: آنچه این شرکت را از شرکتهای مشابه متمایز می سازد به روز کردن این مجموعه در راستای ارتقاء کیفیت محصول و رضایت مشتری است، حاج خلیفه برای این هدف تعداد فروشگاه های خود را گسترش داده و در تولید خود با تکنولوژی روز همگام می باشد.

فردوسیان خاطرنشان کرد: پس از رونق يافتن كار و در پی گسترش آن كارگاه و مغازه حاجي خليفه از حوالي سال 1330 ه.ش به محل كنوني اين بنگاه در ميدان امير چخماق منتقل مي شود. بعد ها مغازه دوم در بلوار جمهوري و نهایت مغازه سوم در بلوار دانشگاه در يزد افتتاح شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر کارگاه تولید شیرینی حاج خلیفه در محل بلوار جمهوری واقع است، افزود: متوسط روزانه تولید شیرینی در این کارگاه 3 تن می باشد که در ایام عید نوروز این مقدار تا 5 تن در روز می رسد.

مدیرعامل شرکت شیرینی سازی حاج خلیفه در ادامه بیان کرد: در حال حاضر نزدیک به 15 رقم انواع شیرینی در این بنگاه تولید می شود و مشهورترین آنها باقلوا، پشمک، انواع لوزیجات، حاجی بادام، سوهان یزد ونان برنجی می باشد.

وی گفت: در مجموعه بنگاه شیرینی سازی حاج خلیفه اعم از کارگاه و فروشگاه ها تعداد 230 نفر مشغول فعالیت می باشد که این تعدا در ایام شلوغ سال تا 300 نفر هم افزایش پیدا می کند.

فردوسیان با بیان اینکه شیرینی حاج خلیفه هیچگونه صادراتی ندارد، تصریح کرد: خبرگی و تجربه کارگران و مرغوبیت مواد اولیه از دلایلی است که موثر در حفظ عنوان حاج خلیفه مهم بود و فعلا قادر به ایجاد نمایندگی در شهرهای دیگر نیستیم ولی می توان گفت شیرینی حاج خلیفه به صورت غیرمستقیم در کل ایران و حتی دنیا به فروش می رسد.

وی تشریح کرد: به گونه شیرینی حاج خلیفه شناخته شده که از کشورهای مختلف چند تا فیلم برای ما فرستادند که در فروشگاه های لندن وکانادا شیرینی یزدی موجود هست.

وی افزود: متاسفانه هنوز هیچکدام از شیرنی های حاج خلیفه ثبت جهانی نشده است و با پیگیری های خودمان به دنبال آن هستیم تا بتوانیم شیرینی یزد را به ثبت برسانیم تا از دیگر شهرها جا نمانیم.

نوه مرحوم حاج خلیفه علی رهبر با بیان اینکه بسته به تقاضا متری شیرینی سفارشی بر اساس در صد مغزیجات و رژیمی نیز به مردم ارائه می شود، عنوان کرد: بنگاه شیرینی سازی حاج خلیفه با توجه به مسئله دیابت در یزد مدت پنج سال وقت و هزینه کرده تا با کیفیت کار اولیه بتواند نوعی شیرینی رژیمی تولید کند که مضر نباشد.

وی ادامه داد: حاج خلیفه توانسته اولین پروانه ساخت تولید شیرینی رژیمی که برای افراد دیابتی مناسب است را به ثبت برساند که از استقبال خوبی نیز برخوردار بوده است.

فردوسیان با بیان اینکه در یزد برخی شیرینی سازان با تقلید نام حاج خلیفه محصولات بی کیفیت عرضه می کنند، متذکر شد: اینکه به اسم شیرینی و سوغات یزد محصولی بی کیفیت به مشتریان ارائه شود باعث لطمه خوردن به یزد و سوغات این سرزمین می شود.

وی خاطرنشان کرد: شیرینی حاج خلیفه بهترین شیرینی خود را به بازار عرضه می کنند و از مسئولین انتظار دارم با هر تولید کننده ای که با صداقت پیش می آید همکاری داشته باشند و از همکاران یزدی نیز انتظار دارم از مواد اولیه سالم و با کیفیت استفاده کنند تا وجهه و سابقه یزد حفظ و همیشه ماندگار بماند.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.