شناسه : 41066692
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان یزد:

۲۶ هزار یزدی آموزش کمک‌های اولیه دیدند


مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان یزد گفت: در سالی که گذشت ۲۶ هزار نفر در سطح استان، کمک‌های اولیه، آمادگی مقابله با مخاطرات و پایه‌های داوطلبی را آموزش دیدند.

به گزارش خبرنگار یزدآوا، محمد عشقی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با موضوع تشریح طرح‌های نوروزی ۱۴۰۳ گفت: این طرح نوروزی از ۲۴ اسفندماه در استان یزد آغاز می‌شود و تا ۱۷ فروردین‌ماه ادامه می‌یابد.

وی با اشاره به برنامه‌های اجرا شده در سال ۱۴۰۲ ادامه داد: یکی از اقدامات خوب معاونت جوانان که با همکاری کمیته امداد انجام شد آموزش ۲۰۰ مددجوی کمیته امداد بود که کلاس‌های آموزشی برای آنها برگزار شد و برخی از آنها هم اکنون در حال آموزش در سطح مربی هستند و در اجرای طرح‌های نوروزی هم از این مددجویان استفاده می‌کنیم.
 
تأسیس 92 خانه هلال در استان یزد
 
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان یزد افزود: امسال ۹۲ خانه هلال در سطح استان یزد تأسیس شد که مأموریت آنها در مواقع غیربحرانی آموزش در محلات و روستاها است و تجهیزاتی در اختیار این خانه‌های هلال قرار می‌گیرد تا در مواقع بحران به عنوان تیم‌های پیشران فعالیت کنند، علاوه بر آن دو خانه هلال طلاب و فرهنگیان و آموزش آنها به صورت ویژه در دستور کار قرار دارد.
 
وی‌ طرح ملی قرار مهربانی و تفاهم‌نامه با سازمان انتقال خون، اعزام تعدادی از جوانان هلال به حرم امام رضا(ع) و خدمت‌رسانی به زائران، اعزام ۴۳ کاروان سلامت به مناطق محروم و کمک‌های آموزشی و درمانی در این مناطق و ۲۰ مورد بازدید از خانه سالمندان را از جمله برنامه‌های انجام شده در سال جاری عنوان کرد.
 
عشقی گفت: ۱۱ شعبه بانک تجهیزات و امانات هلال احمر در سطح استان یزد در حال فعالیت هستند و افرادی که نیازمند این تجهیزات هستند، می‌توانند با مراجعه به این مراکز آنها را به امانت بگیرند.
 
آموزش کمک‌های اولیه به 26 هزار نفر در استان
 
وی گفت: در سالی که گذشت ۲۶ هزار نفر در سطح استان، کمک‌های اولیه، آمادگی مقابله با مخاطرات و پایه‌های داوطلبی را آموزش دیدند و در این زمینه برنامه‌های ویژه‌ای برای سال جدید دیده شده است تا آموزش در سطح مدارس، محلات و مجتمع‌های آپارتمانی نیز به صورت قوی دنبال شود.
 
وی با اشاره به جابجایی مکان داروخانه هلال‌احمر یزد گفت: بیمار حدود ۵۰ دقیقه در داروخانه هلال‌احمر به واسطه به طول انجامیدن فرایند ثبت دارو و بارکدها معطل می‌ماند که در این زمینه نرم‌افزاری تولید شده که با صدور مجوز از سازمان غذا و دارو برای این نرم‌افزار و اجرای آن، معطلی بیمار در داروخانه به ۷ دقیقه خواهد رسید و بیماران خدمات متعددی را از طریق آن دریافت می‌کنند.
 
شرکت 470 تیم عملیاتی در حوادث امسال
 
عشقی گفت: در سال جاری ۳۷۷ مورد حوادث اضطراری در استان به وقوع پیوست که یک هزار و ۸۲۳ نفر حادثه‌دیده و ۹۰ نفر مصدوم به دنبال داشت که ۵۷ نفر از مصدومان به مراکز درمانی منتقل و ۳۳ نفر در سر صحنه مداوا شدند.
 
 وی ادامه داد: بیش از یک هزار و ۸۰۰ نفر از نجاتگران و امدادگران هلال‌احمر در قالب ۴۷۱ تیم عملیاتی در حوادث امسال شرکت داشتند.
 
ارسال چهار محموله غذایی به سیستان و بلوچستان
 
عشقی با بیان اینکه امسال ۸۰ نفر در جاده‌های استان توسط هلال‌احمر اسکان اضطراری داده شدند، افزود: ۵۵۰ دستگاه امداد و نجات استان در عملیات‌ها و حوادث استان شرکت داشتند و علاوه بر دریافت مجوز جذب 148 نفر به جمیعت هلال‌احمر استان، تا اردیبهشت‌ماه 25 دستگاه خودرو عملیاتی به تجهیزات استان اضافه می‌شود.
 
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان یزد با اشاره به کمک‌ به مناطق و مردم سیل‌زده سیستان و بلوچستان گفت: 50 نفر از جمعیت هلال احمر استان در قالب هشت تیم عملیاتی برای کمک به مردم سیل‌زده سیستان و بلوچستان اعزام شدند و چهار محموله مواد غذایی نیز با کمک خیران و همکاری گروه‌های جهادی برای مردم این منطقه ارسال شد.
 
استقرار 15 پست ثابت و سیار در ورودی‌های شهرستان‌های یزد
 
سید جواد میرحسینی، معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر استان یزد نیز در این نشست با اشاره به طرح نوروزی گفت: طرح ملی خدمات بشر دوستانه نوروزی یزد در حوزه جوانان هلال‌احمر با شعار «جوانان هلال، سفیران ایمنی سلامت و نشاط اجتماعی» در هشت پست ثابت و 7 اکیپ سیار خدمات‌رسانی به مسافران را انجام می‌دهند و در این زمینه یک هزار و 500 عضو داوطلب هلال‌احمر نیز فعالیت دارند.
 
وی افزود: ارتقای فرهنگ ایمنی و سلامت مسافران به ویژه مراقبت از کودکان در سفر، افزایش امید و نشاط اجتماعی، رعایت ملاحظات فرهنگی مناسبت‌های ماه مبارک رمضان، استقرار فضای دوستدار کودک، استقرار پست‌های ایمنی و سلامت و استقرار اکیپ‌های سحاب، توجه به پویش «به رفت: برای بهبود رفتارهای ترافیکی، توجه به موضوعات حفظ محیط زیست، منابع طبیعی و تغییرات اقلیمی از جمله خدمات ارائه شده در طرح نوروزی یزد است. 
 
میرحسینی با بیان اینکه پست‌های هلال‌احمر و چادرگاه‌های نوروزی در در مبادی ورودی و خروجی شهرها مستقر می‌شوند، افزود: پست‌های ثابت در شهرستان‌های اردکان، میبد، اشکذر، یزد، تفت، ابرکوه، مهریز و بافق مستقر می‌شوند و اکیپ‌های سیار برای شهرستان‌های خاتم، مروست، زارچ و بهاباد در نظر گرفته شده است که در جاده‌های پرتردد به کمک اکیپ‌های ثابت هم می‌آیند.
 
وی با اشاره پویش «به رفت» و با بیان اینکه این پویش فعالیتی کاملا فرهنگی است، افزود: در این زمینه در ارتباط با مباحث فرهنگی توصیه‌هایی به رانندگان انجام می‌شود و رانندگان پس از توجیه شدن میثاق‌نامه‌ای در رابطه با حفاظت از کودکان، رعایت سرعت و فاصله مجاز، توقف در هنگام صحبت با تلفن همراه و استراحت در زمان خستگی و ... را امضا می‌کنند و نسبت به ایمنی سرنشینان و کودکان متعهد می‌شوند.
 
معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر استان یزد ادامه داد: هدف از ایجاد فضای دوستدار کودک نیز این است که کودکان از فضای شادی که ایجاد شده از جمله ایستگاه نقاشی، قصه‌گویی، بازی و... استفاده کنند و در این فاصله رانندگان نیز می‌توانند استراحت داشته باشند.
 
وی ادامه داد: بحث اطلاع‌رسانی و راهنمایی در خصوص اماکن فرهنگی، سیاستی، مراکز بهداشتی، مساجد، جایگاه سوخت و...، آموزش‌های امداد و کمک‌های اولیه، آموزش نحوه صحیح سنجش فشار خون، احیای قلبی ریوی، رسیدگی به شکستگی‌ها، سوختگی‌ها، ارائه خدمات زیست محیطی توسط گروه‌هاس سحاب و برپایی خیمه نماز از جمله خدمات ارئه شده از سوی پست‌های هلال‌احمر خواهد بود.
 
فعالیت 24 پایگاه امداد و نجات در نوروز 1403
 
سید علی طباطبایی‌فر، معاون امداد و نجات هلال احمر استان یزد نیز در این نشست گفت: در طرح نوروزی 1403، علاوه بر فعالیت 11 پایگاه ثابت جاده‌ای و دو پایگاه کوهستان در استان یزد که در طول سال فعالیت دارند، ۱۱ پایگاه موقت نیز در شهرستان‌های مختلف برای امدادرسانی به مسافران نوروزی و هموطنان فعالیت می‌کنند.
 
وی با بیان اینکه کلیه عوامل مستقر در پایگاه‌های نوروزی دوره بازآموزی را گذرانده‌اند، گفت: بالغ بر 280 نفر از امدادگران هلال‌احمر با مسائل و آموزش‌های روز آشنا شده‌اند.
 
معاون امداد و نجات هلال احمر استان یزد ادامه داد: یک تیم واکنش سریع و یک تیم توانا در مرکز استان از آمادگی لازم برخوردارند و ۱۴ آمبولانس، 8 خودروی نجات، ۱۱ خودروی عملیاتی، 4 دستگاه موتورلانس، دو تا مینی‌بوس و یک تریلی در استان یزد برای امدادرسانی در طرح نوروزی آماده‌باش و فعال خواهند بود.
 
انتهای خبر/



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.