Skip to Content

نمایش محتوا نمایش محتوا

در مجلس بزرگداشت محيط بان شهيد مطرح شد؛

اردکانی ها پول آب شيرين مي‌دهند اما آب شور مصرف مي کنند


امام جمعه اردکان گفت: وضعیت آلودگی شهر هم که شاهد هستیم در چه وضعیتی قرار دارد، ما نمی گوییم این پول را به حوزه علمیه بدهید، این پول ها را بهتر است خرج محیط زیست و رفاه مردم کنید. چرا نباید صنایع نقشی در ساخت مدارس و بیمارستان داشته باشند؟ اردکان شهر ثروتمندی است پس چرا نباید نفعی برای مردم داشته باشد؟

به گزارش سرو ابرکوه به نقل از اردکان گویا؛ مراسم بزرگداشت محیط بان شهید علی اکبر قنبری زاده با حضور امام جمعه محترم، جمعی از روحانیون، شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر، مقامات محیط زیست استان، شهرستان، مقامات شهر میبد، نیروی انتظامی، بسیج و حضو پرشور شهروندان و انجمن های دوستداران محیط زیست اردکان وانجمن شیفتگان طبیعت برگزار شد.

در ابتدای این مراسم علی سپهری دبیر انجمن دوستداران محیط زیست ضمن خیر مقدم به حضار گفت: پنج مشکل اساسی زیست محیطی درشهرستان اردکان وجود دارد که توجه بیش از پیش مسئولین را می طلبد: آلودگی هوای اردکان که این روزها در وضعیت نگران کننده قرار دارد و دوم وضعیت آب شرب شهروندان است که با پرداخت پول آب شیرین، آب شور مصرف می کنند و آب های شیرین خرج سرد کردن آهن های داغ می شود.

وی ادامه داد: خاموشی چاه های کشاورزی درختان پسته ای را که در زمستان نیازمند آبیاری هستند را دچار آسیب می کند اما چاه های صنعت همچنان به کار خود ادامه می دهند. فروش و خشکاندن مزارع و تحویل آب چاه های کشاورزی به صنعت از دیگر مشکلات اردکان است. به تازگی نیز مجوز برداشت از معدن d19 در قلب زیستگاه یوز آسیایی و پناهگاه حیاط وحش دره انجیر درحالی داده شده است که بزرگترین معدن آهن در نزدیکی میدان توت اردکان کشف شده و آماده بهره برداری است.

دکتر حسن اکبری معاون اداره کل محیط زیست استان در ادامه مجلس بزرگداشت این محیط بان گفت: 120 شهید در راه محیط بانی جان خود را از دست داده اند، شهید قنبری زاده از مدیران پرتلاش محیط زیست و جز بهترین کسانی بود که به تمام مناطق محیط زیست استان آشنایی کامل داشت و حالا جای خالی اش خیلی احساس می شود.

اکبری در خصوص میزان آب های زیرزمینی افزود: متاسفانه 80 درصد ذخیره  آب تجدید پذیر را مصرف کرده ایم در حالی که 30 درصد مصرفی هم برایمان فاجعه انگیز بوده است.

وی ادامه داد: حدود 50 سال پیش آمار  جبیر و آهویمان به بیست هزار راس میرسید که در حال حاضر به کمتر از هزار راس کاهش پیدا کرده است. از چهل هزار رأس کل وبز آمار ها ده هزار راس را نشان می دهد و نسل یوز آسیایی در استان یزد در حال انقراض گزارش شده است. اراضی جنگلی کشور از هجده میلیون هکتار به سه میلیون هکتار رسیده است که متاسفانه ریشه این موارد عدم پایبندی به اعتقادات اخلاقی است. اگر مردم ومسئولین  وصاحبان صنایع به این دو اصل توجه کنند چنین وضعیت ای برای محیط زیست پیش نمی آید. اخلاق حفاظت زیستی و اخلاق محیط زیستی لازمه حفظ محیط زیست است که امیدواریم گروه های مردمی هم همگام با مسئول پیش بیایند و اقدامات شایسته تری صورت بگیرد.

حجت السلام والمسلمین سید اسماعیل شاکر در ادامه این مراسم با تاکید بر گفته های مقام معظم رهبری در خصوص محیط زیست گفت:اخلاق محیط زیستی بسیار مهم است. موضوع محیط زیست باید مردمی باشد که آموزش وپرورش کشور میتواند با گنجاندن درس محیط زیست گام مهمی در این خصوص بردارد، تاثیری که مردم می توانند بر حفظ محیط زیست داشته باشند مسئولان ودغدغه مندان نمی توانند داشته باشند.

وی افزود: ممکن است برخی از مسئولین وسرمایه داران  نخواهند که مباحث را مطرح کنیم و گاهأ به ما هم گلایه می کند که چرا مطرح کردی در حالی که رهبر و مسئولین دلسوز می خواهند این مسائل مردمی شود. مردم دغدغه دارند و خبرهایی به ما میرسد که نمیدانیم صحت دارد یا ندارد. حداقل در مسائل شهر مسئولین درجه یک شهر امام جمعه، نماینده و فرماندار را مطلع سازید تا شفاف سازی صورت گیرد و در فضای مجازی شایعاتی ساخته و پخش نشود.

امام جمعه صراحتا گفت: درمورد معدن آهن اکتشافی روستای توت و معدن d19 هیچ اطلاعات خاصی ندارم مثل عموم مردم و اگر مسئولین به ما نیاز دارند اطلاعاتی به ما بدهند، در این جمع محیط زیستی اعلام میکنم اگر ناگهان از تریبون نماز جمعه فریاد زدیم نگویید چرا در جایگاه امام جمعه فریاد زدید، از تریبون نمازجمعه نگویند. همانند چادر ملو که مردم گلایه داشتند.

وی ادامه داد: مردم به ما می گویند بیمارستان ساعت 12 نیمه شب تخت خالی برای پذیرش بیمار ندارد، امکانات آموزشی و رفاهی بشدت محدود شده و ظرفیت کلاس مدارس از 26 نفر به 36 نفر رسیده است. بنا به سخن ریاست آموزش وپرورش 9 مدرسه دیگر با وضع موجود در شهرستان نیازداریم. با ورود حدود 100 هزارنیروی غریبه نیاز بیشتری به نیروی انتظامی احساس می شود ولی آیا پاسگاه اضافه شده است؟

شاکر اظهار داشت:  طی یکسال ونیم گذشته برای جذب نیرو در برخی شرکت ها آزمون برگزار شد که اگر از همان ابتدا با برنامه وآزمون، اولویت بخشی صورت می گرفت اکنون شاهد چنین وضع مهاجر پذیری نبودیم. صنایع طی 3 تا 4 سال گذشته مبلغ پنج  میلیارد تومان برای تیم والیبال اختصاص داده اند این در حالی است که اداره محیط زیست در خانه ای محقر روبروی مسجد محمد رسول الله قرار گرفته و پرسنل آن باید پنجاه نفر باشند، فقط ده نیرو دارد و ساختمان محیط زیست میبد هم با چه شکوه و تجهیزات وآزمایشگاهی است.

وی ادامه داد: وضعیت آلودگی شهر هم که شاهد هستیم در چه وضعیتی قرار دارد، ما نمی گوییم این پول را به حوزه علمیه بدهید، این پول ها را بهتر است خرج محیط زیست و رفاه مردم کنید. چرا نباید صنایع نقشی در ساخت مدارس و بیمارستان داشته باشند؟ اردکان شهر ثروتمندی است پس چرا نباید نفعی برای مردم داشته باشد؟ اگر برخی واقعیت ها برای مردم بیان شود شاید شهروندان در وضعیت دیگری قرار گیرند.

وی همچنین با اشاره به کلام مقام معظم رهبری گفت: محیط زیست و آب وهوا ضرورت مردم است نمی دانم چرا برخی مسئولین نسبت به نظرات شهروندان بی تفاوت اند؟ شخصی به شما مسئول پیشنهاد می دهد باید با منطق و انصاف با آن برخورد کنید، حتی اگر بصورت انتقاد برایتان مطرح کند.

امام جمعه اردکان افزود: مقام معظم رهبری در روز درختکاری بجای درخت کاج و سرو درخت میوه کاشتند و در رسانه ملی اعلام داشت:« شهروندی طی نامه ای به من پیشنهاد داده است بجای درخت کاج و سرو درخت میوه بکارم». شهروند عادی به شخص اول مملکت پیشنهاد می دهد ورهبر معظم انقلاب پیشنهادشان را مطرح و اجرایی می کنند، پس چه دلیلی دارد وقتی شخص و شهروندانی به ما پیشنهاد می دهند به من امام جمعه بگویند چرا می پذیرید و تحویل شان می گیرید؟

امام جمعه در پایان افزود: برخی اطلاعات و نکته ها وجود دارد که در جلسات گفتم و به نکات ریزی دست یافته ایم که باید رسیدگی و پاسخگویی کنیم.

انتهای پیام/ح.ا*ر




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


شهرستان ابرکوه شهرستان ابرکوه

استان یزد استان یزد