Skip to Content

نمایش محتوا نمایش محتوا

در شورای اشتغالزایی ابرکوه مطرح شد

ایجاد 352 شغل توسط دستگاه های اجرایی ابرکوه در سال 96/ تورم زیر 10 درصد رسید/ ایجاد مشاغل خرد و خانگی تنها راه نجات روستاها


فرماندار ابرکوه گفت: ایجاد مشاغل خانگی و خرد تنها راه نجات روستاها از صنعتی شدن و فراموش کردن زندگی سنتی است.

به گزارش سرو ابرکوه، صبح امروز جلسه شورای اشتغال ابرکوه در محل فرمانداری، حول موضوعات بررسی طرح های پیشنهادی و معرفی آنها به بانک جهت دریافت تسهیلات، وضعیت سهمیه دستگاه های اجرایی در اشتغالزایی و بررسی آیین نامه ها و دستورالعمل های اشتغال، برگزار شد.

ایجاد 352 شغل از هزار و 8 مورد سهمیه دستگاه های اجرایی ابرکوه
ناصر زارع دبیر شورای اشتغالزایی ابرکوه، با تأکید بر اینکه لازمه اشتغالزایی، هماهنگی بیشتر و پیگیری جدی دستگاه های شهرستان است، گفت: با توجه به تسهیلات 20 هزار میلیارد تومانی که به بانک های عامل مشخص، اعلام شده است، در اشتغالزایی فراگیر اولویت بر اساس رسته های شغلی اولویت دار تعیین شده است.

زارع اظهار کرد: همچنین برای متقاضیان طرح های خارج از رسته های اولویت دار، در صورتی که با تسهیلات کم دارای درصد بالای اشتغالزایی باشد، در کارگروه بررسی و سپس به مجموعه مربوطه در استان ارجاع داده می شود.

دبیر شورای اشتغالزایی ابرکوه گفت: در سال 96 سهمیه اشتغالزایی دستگاه های اجرایی ابرکوه، هزار و 8 شغل تعیین شده است که در زمان فعلی 352 مورد آن انجام شده است.

جلوگیری از افراط و تفریط مشاغل مشابه در یک منطقه خاص
وی افزود: از این تعداد، به ترتیب 70 شغل توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) که سهم آن 47 تا و اداره میراث 28 مورد که سهم آن 10 تا بود، ایجاد شده است. ارشاد 2 مورد از 2، شرکت آب و فاضلاب روستایی 3 مورد از 3، اداره حمل و نقل 46 مورد که 39 تای آن ثبت سامانه شده است از 50 سهم، جهاد کشاورزی از 150 مورد 99، بهزیستی از 96 مورد 23، پارک علم و فناوری از 4 مورد 1، صندوق کارآفرینی امید از 46 مورد 10، صنعت، معدن و تجارت از 602 مورد 76، ورزش و جوانان از 5 مورد یک شغل ایجاد کردند.

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابرکوه ادامه داد: اداره بهداشت و درمان از 18 مورد، راه و شهرسازی از 5، بنیاد شهید و امور ایثارگران از 3 و اداره آب و فاضلاب از یک مورد هنوز اشتغالی ایجاد نکردند.

در پایان خاطر نشان کرد: ایجاد اشتغال در مناطق مختلف روستایی و سطح شهرستان باید چنان تقسیم بندی شود، که در تجمیع مشاغل یک حوزه، در منطقه ای خاص افراط یا تفریط نشود.

هزینه کردن وام های اشتغالزایی در طرح های ایجادی، توسعه ای و تکمیلی و لاغیر
محمد کاظمی نسب فرماندار ابرکوه با اشاره به این مطلب که اشتغال، پاشنه آشیل نظام و دولت است، عنوان کرد: همه دستگاه های دولتی و حکومتی عزم خود را جهت رفع مشکل اشتغال و ریشه کن کردن بیکاری، جزم کرده و در حال برنامه ریزی و اجرای آن هستند.

کاظمی نسب افزود: دولت تدبیر برای جهش اقتصادی که نیاز به ثبات اقتصادی داشت، در دوره اول زمینه رسیدن به این هدف را با برنامه کنترل تورم افسار گسیخته (که در غیر این صورت به 300 الی 350 می رسید) آغاز کرد و رقم آن به زیر 10 درصد رسید، که می توان برای رشد بیشتر و بهبود تراز تجاری اقداماتی انجام داد.

وی تصریح کرد: در شرایط کنونی که وضعیت اشتغال و بیکاری در کشور مناسب نیست، دولت برای شتاب بخشی و ایجاد رشد اقتصادی در کشور؛ طرح های اشتغال فراگیر، پایدار، تفاهم نامه با بانک های مختلف و... را مطرح کرد تا بیکاری مهار شود.

فرماندار ابرکوه، بر متنوع بودن متخصص های تحصیل کرده جویای کار تأکید کرد و گفت: بعضاً آمارهای متفاوت بیکاری بین 30 الی 60 درصد، نشان می دهد که نمیتوان با یک نسخه واحد، مشکل بیکاری همه را درمان کرد. لذا دولت از همه تجارب قبلی به شکل اورژانسی عمل می کند.

کاظمی نسب تصریح کرد: علت ورود بخش های سیاسی فرمانداری و بخشداری ها در این حیطه، به این دلیل است که تسهیلات تخصیص داده شده به افراد واجد شرایط تعلق بگیرد و با نظارت دقیق از ورود آن به صورت نقدینگی در بازار و صرف کردن در هزینه های جاری زندگی و حواشی جلوگیری شود.

رئیس شورا اشتغال شهرستان اذعان کرد: وام های اشتغالزایی فقط و فقط باید در راستای اشتغالزایی در قالب طرح های ایجادی، توسعه ای و تکمیلی هزینه شود، که مجوز دارند و مراحل اولیه را طی کرده اند، چراکه همه ترس دولت از این است که این سرمایه در مسیری غیر از این خرج شود.

وی با اشاره به این که مسئولان دستگاه های اجرایی خیلی شفاف و واضح مردم را در جریان جزئیات، چگونگی دریافت تسهیلات و شرایط آن، قرار دهند، بیان کرد: در حوزه اطلاع رسانی ضعف هایی وجود دارد که ناشی از عملکرد ناقص عوامل اجرایی و کم کاری روابط عمومی های دستگاه های شهرستان است.

تبدیل مشاغل سنتی به صنعتی در روستاها یعنی خداحافظی با زندگی سالم
کاظمی نسب گفت: طبق آمار ارائه شده اداره صنعت، معدن و تجارت 4 هزار و 580 شغل توسط اصناف ایجاد شده است و قشر اصناف با سرمایه و تلاش خودشان زمینه امرار معاش خانواده خود و چند نفر دیگر را فراهم کرده اند. این نحوه مشاغل برای شهر و جامعه شهری مناسب است نه برای روستاها که بعضاً کیلومترها با مرکز شهر فاصله دارند.

فرماندار ابرکوه خاطر نشان کرد: شرایط و سبک زندگی روستایی متناسب با حرفه های صنعتی نیست، زیرا باعث افزایش هزینه های رفت و آمد، مهاجرت به شهرها، فراموش شدن زندگی ساده سنتی و غذاهای سالم آنها می شود.

وی با تأکید بر ضرورت و اهمیت ایجاد مشاغل خرد و خانگی برای روستاییان، گفت: تنها راه نجات روستاها همین است و مسئولین مربوطه ضمن توسعه این امر مهم باید متقاضیان را شناسایی و شرایط طرح های آنها را جهت دریافت تسهیلات بررسی کنند، نه اینکه منتظر باشند آنها از درب وارد شوند.

لازم به ذکر است در پایان جلسه، اعضاء شورا اشتغال ابرکوه ضمن بررسی طرح های پیشنهادی، مسائل و مشکلاتی را که مانع پرداخت تسهیلات بانکی به متقاضیان می شود را مطرح کردند.

انتهای پیام/ ف




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.

شهرستان ابرکوه شهرستان ابرکوه

استان یزد استان یزد