Skip to Content

نمایش محتوا نمایش محتوا

نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس:

ایجاد سالانه 120 کیلومتر فاضلاب شهری در یزد


موسوی اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته شبکه فاضلاب شهر یزد طی برنامه ای 5 ساله یعنی سالانه 120 کیلومتر ایجاد شبکه به اتمام خواهد رسید و بنابر اعلام مسئولان و مدیران استان این اقدام در این بازه زمانی امکان پذیر است.

به گزارش سرو ابرکوه به نقل از یزدرسا؛ نماینده مردم یزد و اشکذر در صحن علنی شورای شهر یزد با بیان اینکه  علی رغم آغاز طرح شبکه فاضلاب شهر یزد از ۲۰ سال پیش  شاهد پیشرفت چشمگیری در این خصوص نبودیم گفت:  این عدم پیشرفت به دلیل عدم مشارکت بخش خصوصی و انتظار برای جذب بودجه دولتی بوده است.

سید ابوالفضل موسوی بیوکی از اجرای طرح تکمیل شبکه فاضلاب شهر یزد توسط بخش خصوصی خبر داد و گفت: با توجه به اینکه  از یک طرف تنها 15 درصد بودجه کشور به عمران تعلق دارد و 85 درصد صرف هزینه های جاری است و از طرفی دیگر با دشمنی های آمریکا هر روز با یک تحریم و مشکل جدید روبرورهستیم بنابراین باید برای تکمیل این پروژه دست به دامن بخش خصوصی می شدیم.

موسوی بیوکی افزود: طول شبکه فاضلاب یزد 1200 کیلومتر بوده که 600 کیلومتراز آن باقی مانده و برای اجرای آن به 300 میلیارد تومان اعتبار نیاز بوده که البته 300 میلیارد تومان نیز هزینه تاسیسات آن است.

وی گفت: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه شرکت های خصوصی که در اجرای شبکه های فاضلاب شهری سرمایه گذاری می کنند می توانند از پساب شبکه بهره برداری کنند و برای این شرکت ها نیز صرفه اقتصادی دارد.

موسوی با بیان اینکه شبکه اجرا شده شبکه ثقلی بوده اما در تکمیل پروژه، تسویه خانه ها ی محلی در نظر گرفته شده اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته شبکه فاضلاب شهر یزد طی برنامه ای 5 ساله یعنی سالانه 120 کیلومتر ایجاد شبکه به اتمام خواهد رسید و بنابر اعلام مسئولان و مدیران استان این اقدام در این بازه زمانی امکان پذیر است.

نماینده مردم یزد و اشکذر با بیان اینکه علت قطع اعتبارت تخصیصی دولت به پروژه فاضلاب شهر یزد اندک بودن میزان آب جمع آوری شده از شبکه فاضلاب  است گفت:  در حال حاضر پیشرفت فیزیکی شبکه فاضلاب یزد 35 درصد بوده که باید به بالای 50 درصد برسد تا پساب آن به میزان قابل توجهی رسیده و مورد بهره برداری برای توسعه استان قرار گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به تاثیرات زیست محیطی چاه های جذبی بر آب های زیرزمینی اشاره کرد و گفت: برخی معتقدند به جای هزینه برای شبکه فاضلاب شهری باید از چاه های جذبی استفاده کرد اما نکته قابل توجه این است که فاضلاب چاه های جذبی می تواند  در آینده به آب های زیرمینی ورود پیدا کرده و آن ها را آلوده سازد چرا که میزان حجم فاضلاب تولید شده مخصوصا در مجتمع های مسکونی با حجم چاه های جذبی برابر نبوده و امکان آلودگی آب شرب مردم وجود دارد.

موسوی خاطر نشان کرد: تعامل  شهرداری و شورای شهر با این پروژه هزینه ای برای شهرداری ندارد وحتی هزینه های ترمیم شهر هم در پروژه دیده شده است ضمن اینکه شهرداری می تواند در کنار این طرح پروژه تونل مشترک شهری را نیز اجرا کند .

نماینده مردم یزد و اشکذر به شورای شهر و شهرداری اطمینان خاطر داد: سهم شهرداری از پساب شبکه فاضلاب شهری جهت آبیاری فضای سبز در طرح لحاظ شود.

انتهای پیام/ح




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


شهرستان ابرکوه شهرستان ابرکوه

استان یزد استان یزد