Skip to Content

نمایش محتوا نمایش محتوا

یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد

ایستادن چرخ تولید با افزایش جهشی نرخ ارز


کارشناس اقتصادی گفت: بانک مرکزی با تدابیر خود باید از افزایش نرخ ارز جلوگیری کند و امیدواریم تا بهمن سال آینده نرخ ارز قیمت پنج هزار تومان را به خود نبیند و شاهد یک آرامش در اقتصاد کشور باشیم.

به گزارش سروابرکوه، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی یزدرسا گفت: اقتصاد و تولیدکنندگان کشور بیش از هر چیزی به ثبات در بازار نیاز دارند چرا که در شرایط رکود کنونی ثبات اقتصادی بسیار مهم است و عملا افزایش نرخ ارز ثبات بازار را بهم ریخته و تامین کنندگان مواد اولیه و ماشین آلات را با یک شوک مواجه کرده است.

سجاد کلانتر با انتقاد از سیاست‌های دولت در جلوگیری از افزایش تدریجی نرخ ارز اظهار داشت: اگر قیمت ارز به روال تدریجی و منطقی بازار افزایش می یافت شرایط به مراتب بهتری برای تولیدکننده وجود داشت تا این که به یکباره شاهد افزایش جهشی نرخ ارز باشیم.

وی با اشاره به افزایش جهشی نرخ ارز در بازار گفت:عرضه‌کنندگان مواد اولیه به دلیل مبهم بودن و بی‌ثباتی نرخ ارز از فروش کالای خود امتناع می‌کنند و این خود فاجعه‌ای برای تولید محسوب می‌شود. تولیدکننده‌ای که نتواند مواد اولیه تولید خود را تامین کند نمی‌تواند محصول خود راعرضه کند و به نوعی چرخ تولید می‌خوابد و این اتفاقی است که هم اکنون در بسیاری از موارد شاهد آن هستیم.

کلانتر افزود: این فقط یکی از مشکلاتی است که افزایش نرخ ارز به جهت ایجاد ابهام در قیمت مواد اولیه و ماشین آلات ایجاد می کند و تولید و صنعت کشور را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی تصریح کرد: به صورت تئوری افزایش نرخ ارز باعث افزایش مزیت صادراتی و از دست دادن مزیت واردات برای کشور می شود اما واقعیت اقتصادی کشور به گونه ای دیگر است  چرا که باید سهم واردات و صادرات کشور به عنوان یک بنگاه اقتصادی مشخص شود.

کلانتر با بیان این که اگر اقتصاد کشور صادرات محور بود درآمدهای ریالی به واسطه افزایش نرخ ارز بیشتر می شد افزود: در ایران عمدتاً تولیدکنندگان داخلی بخشی از ماشین آلات، قطعات و مواد اولیه خود را وارد می کنند و این افزایش نرخ ارز باعث افزایش هزینه تولیدکننده شده و آن‌ها را دچار مشکل می کند. 

این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: ایران در صادرات کالا قوی ظاهر نشده است و عمده صادرات کشور را مواد خام و اولیه تشکیل می دهد و عملا خام فروشی داریم از این رو نمی توانیم انتفاع کافی را از افزایش نرخ ارز در بحث تولید داشته باشیم و از سویی دیگر ضرر و آفات افزایش  نرخ ارز را با ضریب فزاینده متحمل می شویم.

کلانتر اذعان داشت: به دلیل اختلال ها، شوک ها و آثار قیمتی غیرقابل رویت در بازار ایران نمی توان هیچ قانون و روال منطقی ای در قیمت گذاری نرخ ارز پیش بینی و استخراج کرد اما با توجه به تورم قیمت چهار هزار و 800 تومان برای دلار قیمتی عادلانه و منصفانه خواهد بود.

وی افزود: بر خلاف ادعاهای که قیمت واقعی دلار را شش و هفت هزار تومان اعلام می کنند اما قدرت خرید چهار هزار و 800 تومان بسیار بیشتر از قدرت خرید یک دلار است اما به دلیل انفعال اقتصادی، تحریم ها و مسائل بین المللی همیشه یک فاصله بین شاخص یکسان قیمت مصرف کننده در ایران و قیمت واقعی دلار در بازار وجود دارد.

کلانتر با اشاره به اقدامات اخیر بانک مرکزی برای کاهش نرخ ارز تاکید کرد: بانک مرکزی با تدابیر خود باید از افزایش مجدد نرخ ارز جلوگیری کند و امیدواریم تا بهمن سال آینده نرخ ارز قیمت پنج هزار تومان را به خود نبیند و شاهد یک آرامش در اقتصاد کشور باشیم تا تولیدکنندگان و بخش مختلف اقتصاد بتوانند مسیر خود را ادامه دهند.

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


شهرستان ابرکوه شهرستان ابرکوه

استان یزد استان یزد