Skip to Content

نمایش محتوا نمایش محتوا

رئیس پژوهشکده امور اقتصادی ودارایی:

باید از 4 وزیر سوال کرد که عامل رکود و بحرانی شدن آن چه کسی بود؟/قدرت خرید مردم بسیار کاهش پیدا کرده/ادعای خروج اقتصاد کشور از رکود منطقی نبود


رئیس پژوهشکده امور اقتصادی و دارایی تأکید کرد: بیان این صحبت که ما از رکود خارج شده‌ایم حرف منطقی نبوده است، چرا که امروز کاملاً مشخص است چه کسب و کار عادی مردم و چه بخش های دیگر مانند مسکن و ... در رکود به سر می برندو پیش بینی می شود تا یک سال دیگر این وضعیت ادامه داشته باشد.

به گزارش سرو ابرکوه، بیژن صفوی، رئیس پژوهشکده امور اقتصادی و دارایی در مصاحبه با  راه دانا؛ در خصوص اظهارات روحانی مبنی بر عبور از رکود اظهار داشت: واقعیتی که وجود دارد و قابل کتمان نبوده این است که اقتصاد ما در رکود به سر می‌برد.

 

وی با بیان اینکه حدود یک سال قبل ما رکود تورمی داشتیم،گفت: از آنجایی که تیم اقتصادی دولت قول داده بود تورم را کنترل کند، دولت با قفل کردن بانک‌ها و کنترل نقدینگی و ممانعت از یک سری فعالیت های واسطه‌ای، تا حدی تقاضا را تعدیل کرد.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه افزود: این تعدیل تقاضا با ابزارهایی اتفاق افتاد که رونق را از بازار گرفت و به عبارت دیگر به قیمت فرو رفتن اقتصاد در رکود، مقداری تورم کنترل شد و از آنچایی که رابطه تورم و رکود یک رابطه معکوسی است، با کاهش (نه کنترل) تورم، رکود اقتصادی زیاد شد؛ به عبارت دیگر دولت رکود را به قیمت کاهش تورم خرید.

 

رئیس پژوهشکده امور اقتصادی و دارایی همچنین یادآور شد: اگرچه آمار و ارقام کاهش تورم را نشان می دهد اما این کاهش به قیمت فرو بردن اقتصاد در رکود اتفاق افتاد و هیچ کس امروز نمی تواند بگوید در کشور رکود اقتصادی وجود ندارد.

 

صفوی با بیان این که جوامع از میان رکود یا تورم، تورم را بیشتر انتخاب می‌کنند چرا که عواقب آن بسیار کمتر است خاطر نشان کرد: مسئولین کشور ما از میان این دو حالت، حالت بدتر را انتخاب کردند.

 

وی با اشاره به اینکه از ابتدای کنترل تورم، این میزان رکود قابل پیش بینی بود، گفت: اگر از همان ابتدای شروع کار دولت، راهکارهایی هم برای کنترل رکود در کنار کاهش تورم در نظر گرفته می‌شد، کشور به این میزان دچار رکود نمی‌شد.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی ضمن اشاره به نامه 4 وزیر در خصوص بحرانی شدن رکود اظهار داشت: باید از این 4 وزیر محترم سوال کرد که عامل این رکود و بحرانی شدن آن چه کسی بود؟ مگر دولت در ابتدای کار مسئولیت مهار تورم را بر عهده نگرفته و اعلام نکرده بود که وزیر اقتصاد دولت متخصص کنترل تورم است؟

 

رئیس پژوهشکده امور اقتصادی و دارایی افزود: وزارت اقتصاد و دارایی خودش به بهانه کنترل و کاهش تورم، اقتصاد را در رکود فرو برد، از طرف دیگر نامه می نویسد و اظهار می کند رکود به مرز بحرانی نزدیک شده است که این نامه اصلا موضوعیت نداشته و عوام فریبانه است.

 

صفوی تأکید کرد: بیان این صحبت که ما از رکود خارج شده‌ایم حرف منطقی نبوده است، چرا که امروز کاملاً مشخص است چه کسب و کار عادی مردم و چه بخش های دیگر مانند مسکن و ... در رکود به سر می برند و پیش بینی می شود تا یک سال دیگر این وضعیت ادامه داشته باشد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا کاهش تورم و عبور از رکود در زندگی مردم ملموس نیست اظهار داشت: ملموس نبودن کاهش تورم به خاطر این است که با افزایش قیمت ها قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده است و حتی این میزان کاهش تورم نتوانسته است در قدرت خرید مردم تأثیر مثبتی بگذارد.

رئیس پژوهشکده امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه نرخ تورم موجود در کشور دو و نیم برابر نرخ معمول دنیا است تصریح کرد: هنوز هم بار تورم بر روی سبد مصرفی خانواده ها وجود دارد و قدرت خرید مردم بسیار کاهش پیدا کرده و از این رو احساس نمی‌کنند تورم کاهش پیدا کرده است.

انتهای پیام/ص




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


شهرستان ابرکوه شهرستان ابرکوه

استان یزد استان یزد