Skip to Content

نمایش محتوا نمایش محتوا

نگاهی به وضعیت سوادآموزی در تفت؛

بیش از 95 درصد تفتی‌ها باسواد هستند


طبق سرشماری صورت گرفته 97.5 درصد مردم مناطق شهری تفت و 93.7 درصد مردم مناطق روستایی تفت باسواد هستند که به طور میانگین 95.6 درصد مردم شهرستان تفت با سواد هستند.

به گزارش سرو ابرکوه به نقل از صبح تفت، امیرکبیر با تشکیل مدرسه دارالفنون، آموزش سواد را از شکل سنتی به صورت عمومی درآورد. پیش از آن آموزش در مکتب خانه ها و تنها برای گروه خاصی از افراد جامعه صورت می گرفت که با این اقدام، همگان توانستند از سودآموزی بهره مند شوند.

اما یادگیری خواندن و نوشتن برای بزرگسالان با برپایی رسمی نخستین سازمان سواد آموزی با نام اکابر در 1315 خورشیدی آغاز و بدین شکل به افراد بی سواد آموزش داده شد.

سپاه دانش در این راستا از 1341 خورشیدی با هدف توسعه و آبادانی کشور شکل گرفت. پس از آن کمیته بین المللی پیکار جهانی با بی سوادی به فعالیت پرداخت که موفقیت چندانی را به همراه نداشت.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در 22 بهمن 1357 خورشیدی، امام خمینی(ره) به منظور رشد و توسعه روز افزون کشور، فرمان تشکیل نهضت سواد آموزی را در هفتم دی 1358 خورشیدی صادر کردند و برای تقویت برنامه های سوادآموزی، حجت الاسلام محسن قرائتی را به عنوان نماینده خویش در این سازمان برگزیدند.

اساسنامه سازمان نهضت سواد آموزی با هدف تقویت و توسعه برنامه های مبارزه با بی سوادی در 1363 خورشیدی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در آن وظیفه اصلی این سازمان، آموزش خواندن و نوشتن به بزرگسالان و آموختن حساب با استفاده از ابزارهای هنری و تشویق بی سوادان و کم سوادان به امر یادگیری عنوان شد.

برنامه های مختلفی از هنگام شکل گیری نهضت سواد آموزی برای کاهش جمعیت بی سواد کشور انجام شده است که از آن جمله می توان به طرح «بسیج سواد آموزی» اشاره کرد؛ در این برنامه بسیاری از افراد باسواد به صورت بسیج عمومی با حضور در منطقه های مختلف کشور به امر آموزش هموطنان خویش پرداختند.

سازمان نهضت سواد آموزی به دلیل رشد نرخ با سوادی از 1390 خورشیدی به وزارت آموزش و پرورش ملحق شد و اکنون فعالیت های خود را به عنوان یکی از معاونت های این وزارتخانه ادامه می دهد.

کارشناس سواد آموزی اداره آموزش و پرورش تفت در گفتگو با خبرنگار صبح تفت، در رابطه با اقدامات و فعالیت های انجام شده نهضت سواد آموزی شهرستان تفت گفت: گروه هدف نهضت سوادآموزی افراد بین 10 تا49  سال است که استان یزد در باسوادی افراد بالای 6 سال رتبه چهارم و در گروه هدف رتبه ششم کشوری دارد.

«منصور اسلامی» با اشاره به سرشماری انجام شده در سال 95، اذعان داشت: طبق سرشماری صورت گرفته 97.5 درصد مردم مناطق شهری تفت و 93.7 درصد مردم مناطق روستایی تفت باسواد هستند که به طور میانگین 95.6 درصد مردم شهرستان تفت با سواد هستند.

وی همچنین اجرا طرح های نهضت سوادآموزی در شهرستان تفت را یادآور شد و گفت: نهضت سوادآموزی با توجه به طرح های فرد به فرد در تمام مناطق روستایی و شهری فعالیت دارد که در حال حضور 31 نفر در دوره سوادآموزی ایرانی، 30 نفر در دوره سوادآموزی اتباع بیگانه، 43 در دوره انتقال سوادآموزی و 10 نفر هم در دوره تحکیم در حال تحصیل هستند.

اسلامی افزود: دوره انتقال ، دوره‌اي است كه فرصت ادامه‌ی تحصيل براي كساني كه دوره سواد‎آموزي را گذرانده‌اند يا كساني كه فاقد شرايط ادامه تحصيل در نظام آموزش‌و پرورش رسمي هستند، فراهم مي‌سازد.

وی در مورد دوره تحکیم نیز گفت: تحکیم سواد ، دوره ای است که فرصت استمرار و پایداری آموخته ها و کاربرد آن را برای کسانی که دوره سوادآموزی را گذرانده و تمایل به ادامه تحصیل ندارند فراهم می سازد .

وی در پایان گفت: خوشبختانه برای ریشه‌کنی سواد‌آموزی اقدامات خوبی در نظر گرفته شده که برای افرادی‌که از نعمت سواد بی بهره‌اند پاداش‌های خوب و هزینه تحصیلی خوبی در نظر گرفته شده و بی‌سوادان حتی می‌توانند از افراد خانواده خود نیز برای آموزش استفاده کنند.

انتهای پیام/م*




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


شهرستان ابرکوه شهرستان ابرکوه

استان یزد استان یزد