نمایش محتوا
تا 5 سال آینده هیچ راهبردی به جز مدیریت مصرف آب نداریم
به گزارش سرو ابرکوه به نقل از یزدرسا، ظهر امروز جلسه اعضای مرکز تفکر و آزاد اندیشی بسیج دانشجویی استان یزد با مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد برگزار شد.
دبیر مرکز تفکر و آزاد اندیشی بسیج دانشجویی در ابتدای این جلسه بیان داشت: با توجه به دغدغه های موجود در بحث آب بسیج دانشجویی یزد با برگزای تریبون های دانشجویی متعدد نظرات، پیشنهادات و سوالات دانشجویان در این زمینه را احصا کرده و برای مطالبه از مسئولین آنها را مطرح می کند.
امیر محمد رحیمی افزود: بحث انتقال آب به یزد، استقرار صنایع پرآبخواه در کویر یزد، مدیریت مصرف، مدیریت آب های زیزمینی، اصلاح مصرف در حوزه های مختلف مهمترین دغدغه های دانشجویان در حوزه های مختلف را شامل می شود.
تنها 6 درصد از آب انتقالی به صنایع یزد اختصاص می یابد
محمد مهدی جوادیان زاده در این جلسه در پاسخ به سوالات دانشجویان گفت: در شرکت آب منطقه ای یزد 6 درصد آب انتقالی به صنعت و 94 درصد به شرب و بهداشت اختصاص داده می شود. برخلاف برخی شایعات هم هیچ میزان آب انتقالی به بخش کشاورزی تعلق نمی گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد افزود: علت اختصاص این 6 درصد به صنایع هم این است که برخی صنایع یزد در محل هایی احداث شده که امکان دسترسی به سفره آب زیر زمینی وجود ندارد و یا برای کار کردن تجهیزاتشان به آب خالصی نیاز دارند.
وی در پاسخ به سوالی در مورد نحوه نظارت بر میزان آب مصرفی در بخش کشاورزی استان گفت: حدود 40 درصد از چاه های کشاورزی استان به کنتور مجهز شده، اما این کنتورها قیمتی بین 5 تا 8 میلیون تومان دارد. در سال های قبل کشاورزان موظف به پرداخت این هزینه ها بودند، اما در سال 96 دولت اعلام کرد هزینه این کنتورها را متقبل می شود. اما متاسفانه منابع این طرح تامین نشد. در نتیجه عملی نشدن این وعده باعث شد این طرح در بودجه 96 مطرح شود و به خاطر عدم تامین منابع ما یک سال نتوانیم کنتوری واگذار کنیم. نهایتاً در سال 97 مقرر شد مجدد پرداخت هزینه بر عهده کشاورز باشد و این هزینه به تدریج دریافت شود.
جوادیان زاده با اشاره به افت منابع آبی قنات های استان یزد اذعان داشت: از بیش از 5 هزار شته قنات اکنون دو هزار و 600 رشته باقی مانده که مجموعاً 130 میلیون متر مکعب آبدهی دارند اما این میزان در سال های اخیر به شدت کاهش یافته چرا که آب قنات ها در واقع سر ریز آبهای زیرزمینی است و خشکسالی و حفر چاه در حریم قنوات تاثیر بسیار بدی در این زمینه داشته است.
وی خاطرنشان کرد: در برنامه ششم توسعه کشور آمده ظرف 5 سال جهاد کشاورزی موظف است 25 درصد از قنوات کشور را احیا کند، تحقق این برنامه بسیار موثر خواهد بود.
لزوم سازگاری با کم آبی در استان یزد
این مقام مسئول تصریح کرد: سازگاری با کم آبی اولین دستور کار مدیریت مصرف هم در بخش شرب و هم در بخش صنعت و کشاورزی است که باید انجام شود. در بخش فرهنگ سازی نیز کارهایی انجام شده و با توجه به اینکه بیشترین مصرف ما در بخش کشاوزی است و نزدیک به 88 درصد آب در این بخش مصرف می شود لذا طرح احیا و تعادل بخشی در این حوزه در دست اجراست. در این راستا نشست های مختلفی با کشاورزان، قضات، نیروهای انتظامی و دهیاران برگزار شده است. همچنین در طرح داناب با همکاری آموزش و پرورش به تمامی دانش آموران سه سال اول دوره متوسطه آموزش هایی در مورد بحث آب ارائه شد.
جوادیان زاده با اشاره به وجود صنایع پرآبخواه در استان یزد خاطر نشان کرد: ما در استان یزد علاوه بر مشکل کم آبی مشکل اشتغال داریم، همانطور که می دانید استان یزد بیشترین بیکار تحصیل کرده را دارد. در مورد صنایع هم باید گفت در گذشته تفکر بر این بوده که آب موجود است و لذا این صنایع که عمدتاً از منابع آب زیر زمینی استفاده می کنند مستقر شده است. الان که صنایع پا گرفته و یک سری اشتغال ایجاد شده تعطیلی هیچ توجیهی ندارد ولی از این به بعد استراتژی باید این باشد که صنایع پر آبخواه را در استان یزد مستقر نکنیم و خوشبختانه در این چند سال اخیر این اتفاق افتاده و سیاست استان به این سمت رفته است.
استفاده قانونی استان یزد از مازاد آب زاینده رود
مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد در مورد طرح های مختلف انتقال آب به استان یزد بیان داشت: تا کنون حدود 30 تا 40 درصد از پروژه انتقال آب خلیج فارس اجرا شده است. در این پروژه صنایعی نظیر گلگهر و مس کرمان و چادرملو قرار است آب خلیج فارس را شیرین کرده و برای مصارف خود منتقل کنند. انتقال آب از دریای عمان برای مصرف صرفاً در بخش صنعت نیز عملی است و به دنبال احیای تخصیص سهم استان و واگذاری به بخش خصوصی هستیم.
وی با اشاره به ریشه مشکلات اخیر در مورد بحث سهم استان های مختلف از آب زاینده رود گفت: بارگذاری اضافی به زاینده رود باعث شده سهم همه کم شود. توسعه هایی که در این حوزه اتفاق افتاده و شرایط اقلیمی دست به دست هم داده و باعث شده آبی که به زاینده رود می ریزد کمتر از نیازهای آبی منطقه باشد.
جوادیان زاده تاکید کرد: در سال 68 میزان آب تخصیص یافته به یزد 78 میلیون متر مکعب بوده که این میزان اکنون به 98 میلیون متر مکعب رسیده اما تا کنون عملا بیش از 66 میلیون متر مکعب به یزد تخصیص نیافته است. لازم به ذکر است که در متن تخصیص همه منابع و مصارف چه در یزد و چه در حوزه زاینده رود دیده شده است. بنابراین حق کسی به یزد داده نشده و از منابع مازاد به یزد اختصاص داده شده است.
تا 5 سال آینده هیچ راهبردی به جز مدیریت مصرف آب نداریم
وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: تا 5 سال آینده هیچ راهبردی به جز مدیریت مصرف آب نداریم چون تمام پروژه های ما در این حوزه در خوش بینانه ترین حالت 5 سال به طول خواهد انجامید. لذا مدیریت مصرف آب کشاورزی، بازچرخانی آب در بخش صنعت و مجهز کردن خانه ها به لوازم کاهنده مصرف و بالا بردن راندمان کولرهای آبی از جمله اقدامات در بحث مدیریت منابع آب خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد در مورد استفاده از آب ژرف گفت: مطالعات استفاده از آب های ژرف و کارهای پژوهشی در این زمینه یک سالی است که آغاز شده، اما اینکه چه زمانی به بهره برداری می رسد و یا اینکه حجم این آب ها چقدر است قابل پیش بینی نیست.
وی در پاسخ به دغدغه ها در مورد امکان سهمیه بندی آب شرب در یزد اذعان داشت: ما تلاش کردیم سهمیه بندی آب صورت نگیرد و مردم دچار مشکل نشوند ولی چنانچه سهمیه آب کم بود و دچار مشکل شدیم مجبوریم به این سمت برویم.
وی تصریح کرد: در مورد باروری ابرها یک یا دو سال است که منابع مالی اختصاص داده نشده و لذا پروژه به حالت نیمه تعطیل در آمده و خیلی نتوانسته فعال شود. هرچند در این زمینه در استان مطالعاتی را آغاز کرده ایم، چون مطالعات در یزد قدیمی بود و این در حالی است که مراجع جهانی توصیه می کنند هر 5 سال یک بار مطالعات امکان سنجی باروری ابرها را به روز کنیم چون دنیا در حال تغییر اقلیم است. لذا مطالعات را با همکاری مرکز باروری ابرها شروع کردیم تا بهترین نقطه، بهترین زمان و بهترین روش برای باروری ابرها را تشخیص داده و این بار با تجهیزات و امکانات جدید این کار را انجام دهیم.
وی در پایان از دانشجویان در خواست کرد ضمن فرهنگ سازی در مدیریت مصرف ایده ها و پروژه های پژوهشی خود را در این زمینه ارائه کنند.
انتهای پیام/
Related Assets:
یادداشت
| |
| |
| |
| |
| |
| |
|
گفتگو
| |
| |
| |
| |
| |
| |
|
شهرستان ابرکوه
- برداشت ۱۵ هزار تن زردآلو در ابرکوه (Opens New Window)
- رادیو شهری ابرکوه راه اندازی شود (Opens New Window)
- ثبت نام 100 نفر در طرح اقدام ملی مسکن ابرکوه (Opens New Window)
- کاهش 20 درصدی برداشت هلو و شلیل در ابرکوه (Opens New Window)
- اختصاص ۷۰ میلیارد کمک بلاعوض برای توسعه سامانه آبیاری نوین در ابرکوه (Opens New Window)
- آغاز ضدعفونی محل نگهداری احشام در ابرکوه (Opens New Window)
- کودک کتابخوان ابرکوهی برگزیده پویش ملی «با کتاب در خانه» شد (Opens New Window)
- اجرای تعزیه در اسدآباد ابرکوه با قدمت نیمقرن به روایت تصویر (Opens New Window)
- اردی؛ محلهای عاشورایی در دل شهر مهردشت به روایت تصویر (Opens New Window)
- اجرای نخستین مانور مشترک «مدیریت ازدحام مصدومان ترافیکی» در ابرکوه+ عکس (Opens New Window)
- عزاداری واقعی با معرفت و شناخت همراه است/ برخورد قاطعانه و بیتعارف قوه قضائیه با مفسدان نماد امربهمعروف و نهی از منکر است (Opens New Window)
- افتتاح نخستین نمایشگاه عکس «نمای محرم» در سیدون علی نقیا ابرکوه به روایت تصویر (Opens New Window)
- بدحجابی و پوشش نامناسب زنان ریشه در بیغیرتی مردان دارد/ با حفظ دین و ناموس، امام زمان را یاری کنیم (Opens New Window)
- آیین تکریم و معارفه مسئول دفتر نمایندگی ولیفقیه در سپاه ابرکوه+ تصاویر (Opens New Window)
- علت کنسل شدن اجرای ورزش زورخانهای بخش بهمن در جشن غدیر ابرکوه چه بود؟ (Opens New Window)
- عزاداری سکولار و بدون خروجی سیاسی در بین مردم جایگاهی ندارد (Opens New Window)
- استقبال از محرم و تعویض پرچمهای امامزاده احمد (ع) ابرکوه به روایت تصویر (Opens New Window)
- کتابخوان 8 ساله ابرکوهی برگزیده نخستین جشنواره ملی «هدهد سفید» شد+ عکس (Opens New Window)
- نامگذاری دو خیابان به نام «زکات» در بخش بهمن شهرستان ابرکوه+ عکس (Opens New Window)
- دستگیری 3 سارق در ابرکوه و اعتراف به 20 فقره سرقت (Opens New Window)
استان یزد
- افزایش 10 میلیون تومانی سقف تسهیلات مسکن روستایی (Opens New Window)
- موزه آب یزد تعطیل شد (Opens New Window)
- خسارت 5 درصدی آفت مگس مدیترانه ای در یزد در سال گذشته (Opens New Window)
- فعالیت ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در استان یزد (Opens New Window)
- تولید ماسک در یزد 100 درصد افزایش یافت (Opens New Window)
- افشای هویت تروریستی ارتش آمریکا در کتاب «حام» (Opens New Window)
- خرید تضمینی بیش از هزار تن گندم از کشاورزان یزدی (Opens New Window)
- تامین 90 درصد گوشت یزد از خارج استان/ پایین نگهداشتن قیمت گوشت در استان موجب کاهش واردات دام است (Opens New Window)
- مدیران شایسته باید جایگزین مریدان وابسته شوند (Opens New Window)
- ثبت نام 100 نفر در طرح اقدام ملی مسکن ابرکوه (Opens New Window)
- خانوادهها با بهانهگیری جلوی راه ازدواج فرزندان خود سنگاندازی نکنند (Opens New Window)
- حضور پیرغلامان 25 کشور اسلامی در یزد/ با برگزاری اجلاس پیرغلامان بار دیگر شور حسینی را شاهد خواهیم بود (Opens New Window)
- در مجالس روزهای پایانی ماه ذیالحجه، جریان مباهله تبیین شود/ لزوم توجه به مجالس شادی اهل بیت (ع) (Opens New Window)
- اینجا خیلی حس و حال خوبی دارم/ دوست دارم دوباره به حج بیایم (Opens New Window)
- هشتگ "یزد_دیدنی" و "یزد_شهر_بادگیرها"ترند نخست توئیتر فارسی شد (Opens New Window)
- تجلیل از خیرین مدرسه ساز و مدرسه یار اسفندآباد ابرکوه به روایت تصویر (Opens New Window)
- مرحله دوم توزیع میوه در یزد آغاز شد (Opens New Window)
- کاهش ازدواج و افزایش طلاق در 11 ماهه سال 97 در یزد (Opens New Window)
- رونق تولید گردونه اقتصادی کشور را به حرکت درمیآورد (Opens New Window)
- به عملکرد خودم نمره 16 میدهم (Opens New Window)