Skip to Content

نمایش محتوا نمایش محتوا

نماینده مردم یزد و اشكذر در مجلس:

سیستم اقتصادی کشور با مشکلات جدی مواجه است/صنعت نساجی در آستانه ورشکستگی


نماینده مردم یزد و اشكذر در مجلس، اعلام کرد: امروز صنعت نساجی ما به دلیل واردات بی رویه پارچه های خارجی بی کیفیت ازکشورهای مختلف در حال ورشکستگی است.

به گزارش سرو ابرکوه، اگر می خواهیم از تولید ملی حمایت کنیم، گمرک پایه مهمی برای انجام این کار است که البته باید ابزارها و وسایل مورد نیاز آن تأمین شود.


مطلب فوق بخشی از اظهارات محمدصالح جوکار، نماینده مردم یزد و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس است که در گفت وگو با خبرنگار نشریه گمرک بیان شده است. وی در این گفت وگو همچنین بر ضرورت حمایت مجلس از بحث تجهیز گمرک به دستگاه ها و تجهیزات کنترلی مدرن برای جلوگیری از قاچاق کالا تأکید کرد.متن گفت وگو را در زیر می خوانید:

 

سوال: همانطور که مستحضرید گمرک میتواند نقش مهمی در عرصه اقتصادی ایفا کند به نظر شما در چه صورتی گمرک می توانداین تأثیرگذاری را به نحو احسن به انجام رساند؟

 

گمرک باید به گونه ای عمل کند که توازن بین صادرات و واردات کشور برقرار شود، از جمله اینکه تسهیل در امر صادرات را نسبت به واردات بیشتر مدنظر قرار دهد. امروز سیستم اقتصادی کشور با مشکلات جدی مواجه است، به طوری که حاضر هستیم برای واردات ارز شناور و یا مبادله ای اختصاص دهیم، ولی در کنار آن مشوق های لازم برای صادرکنندگان در نظر گرفته نمی شود. به همین دلیل تراز بین صادرات و واردات مثبت نیست و این یکی از مشکلات اساسی است که در حال حاضر درحوزه صادرات و واردات وجود دارد.

 

نکته بعدی وجود مبادی غیرمجاز ورود کالادر کشور است. امروز صنعت نساجی ما به دلیل واردات بی رویه پارچه های خارجی بی کیفیت ازکشورهای مختلف در حال ورشکستگی است.

 

در این خصوص متأسفانه صنایع نساجی نه تنهاحمایت نشده و کارخانه ها در حال تعطیلی هستند، بلکه به وفور شاهد عرضه پارچه های خارجی درسطح بازارهای داخلی هستیم. اعمال قانون و نظارت دقیق بر فرآیند واردات و صادرات کاری است که مستقیماً باید توسط گمرک انجام شود و طبیعی است که اگر این وظایف با دقت و سرعت لازم صورت گیرد نتایج مثبت آن در عرصه اقتصادی تأثیرگذار خواهد بود.

 

سوال: شما در کمیسیون امنیت ملی حضوردارید آیا در این خصوص پیگیری و یا اقدامی صورت گرفته است؟

وقتی از این موضوع سخن به میان می آید اغلب گفته می شود که همه مبادی ورودی کالاهاتحت کنترل است اما مشخص نیست این کالاها از کجا وارد می شود. به عنوان مثال بهترین پتوهادر کشور تولید می شود، ولی در عین حال شاهد فراوانی انواع این کالا در بازار هستیم. بنابر این اگر می خواهیم از تولید ملی حمایت کنیم، گمرک پایه مهمی برای انجام این کار است که البته باید ابزارها و وسایل مورد نیاز آن فراهم شود. باید ازورود قاچاق کالا جلوگیری شود، همچنین عوارض ورود باید افزایش یابد تا از تولیدکنندگان داخلی حمایت شود. لذا گمرک به طور جدی باید پایکار بیاید تا تولید ملی شکل گیرد، در صورتی که در سطح بازار و ملاقات هایی که با تولیدکنندگان داشته ایم می بینیم که هنوز این اتفاق نیافتاده است.

 

سوال: اشاره ای داشتید به مبادی غیررسمی که از عهده گمرک خارج است؟

ورود این کالاها یا از مبادی غیررسمی و یا از درون گمرک انجام می گیرد. این موضوع از دو حالت خارج نیست افرادی هستند که می توانند با استفاده از ابزارهای قانونی و سوءاستفاده از قانون دست به این اقدامات بزنند زیرا حجم کالاها به اندازه ای است که امکان ندارد از مبادی غیررسمی وارد کشور شود.

 

این مورد از موضوعاتی است که در حوزه انتخاباتی من نیز مطرح شده و در کمیسیون صنعت و معدن نیز مورد بحث بوده است. در این خصوص بعضاً عنوان می شود که کوله کش ها قاچاق می کنند،ولی کوله کش ها نمی توانند حجم بالایی از کالاها را قاچاق کنند. به همین دلیل باید موضوع مورد پیگیری قرار گیرد.

 

در این ارتباط می توانیم شناسنامه ای ازکالاهای وارد شده از مبادی ورودی را تهیه نماییم مثل طرح شبنم البته نه اینکه برچسب را بدهیم و همه بر روی کالاهایشان بچسبانند و یا برچسب شبنم خرید و فروش شود. یعنی شبنم از محل گمرک ورودی روی کالا نصب شود و بعد وارد کشور گردد، به این ترتیب کالاها شناسنامه دار می شوند و گمرک می تواند دقیقاً در سیستم ها وسامانه های آماری و اطلاعاتی خود کنترل داشته باشد ولی آلان واقعاً این طور نیست.

 

سوال: بحث فناوری های اطلاعاتی جدید وارتباطی هم بسیار مهم است، نظر شماچیست؟

این هم نکته مهمی است، گمرک باید به صورت آنلاین با مبادی ورودی سراسر کشور ارتباط داشته باشد و به طور دقیق تجار، مجوزهای واردات و هم کالاها را کنترل کند.

 

سوال: مجلس چه مساعدتی می تواند در این زمینه داشته باشد؟

مجلس قطعاً می تواند در این راستا وارد شود.ما باید در تجهیز گمرک به ابزار و دستگاه های مورد نیاز مخصوصاً دستگاه ایکس ری اقدام کنیم.

 

در حال حاضر دستگاه ایکس ری که قیمت آن هم بسیار گران است و یا سیستم های رایانه ایکه می توانند مؤثر باشند در مبادی ورودی کمتر وجود دارد. بنابراین ما باید گمرک را مجهز کنیم و از سوی دیگر گمرک هم باید اعتماد لازم رابرای تولیدکنندگان داخلی ایجاد کند. همچنین واردکنندگان باید هزینه های واردات را که همان عوارض می باشد پرداخت نمایند، یعنی گمرک بایدحقوق دولت و ملت را استیفاء کند.




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


شهرستان ابرکوه شهرستان ابرکوه

استان یزد استان یزد