Skip to Content

نمایش محتوا نمایش محتوا

امروز؛

وزیر ارتباطات به یزد می‌آید تا موتور«پارسی‌جو»که سال 91 آغاز به کار کرده را افتتاح کند!/جستجوگر دانشجویان یزدی گوگل و یاهو را حذف می کند؟!


موتور جستجوی پارسی جو مدت ها قبل فعالیت خود را آغاز کرده، و یکبار در سال ۹۱ توسط مسئولان وقت وزارت خانه به عنوان موتور جستجوی بومی معرفی شده بود قرار است توسط وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افتتاح شود.

به گزارش خبرنگار سروابرکوه، هم اکنون موتور جستجوی بومی "پارسی جو" امکان ترجمه کلمات و عبارات از انگلیسی به فارسی، فارسی به انگلیسی و پینگیلیش به فارسی همراه با تلفظ آوایی کلمات در موتور جستجوی پارسی جو به نشانیhttp://www.parsijoo.ir فراهم شده است.

در نسخه اولیه موتور جستجوی بومی "پارسی جو" که به صورت آزمایشی از نیمه دوم سال 92 کار خود را آغاز کرده است سرویس های جستجوی وب، تصویر، دانلود و ترجمه ارائه می‌شود و با استفاده از ویژگی علمی این موتور جستجوگر می توان در بین ۱ میلیون مقاله فارسی و انگلیسی جستجو کرد.

راه اندازی موتور جستجوی بومی از اواسط سال ۸۹ در دستور کار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفت که در آن زمان طرحی مطرح شد تا براساس آن موتور حستجوگر ملی بر بستر شبکه ملی اطلاعات یا اینترانت کشوری پیاده سازی شود؛ این موتور جستجوگر ملی که حتی عنوان موتور "یاحق" را نیز در ابتدا به خود گرفته بود اولین اولویت برای ارائه خدمات دستگاه های دولتی و غیردولتی با هدف تسهیل در ارائه اطلاعات سریع به مردم معرفی شد.

اما یکسال پس از اعلام اولین برنامه های وزارت ارتباطات برای راه اندازی موتور جستجوی ملی، سیاستهای این وزارتخانه برای اجرای این پروژه در کشور به نوعی تغییر کرد و مقرر شد برای ایجاد فضای رقابت فعالان داخلی در این عرصه چندین موتور جستجوی بومی راه اندازی و معرفی شود که هم اکنون و با گذشت بیش از دو سال از اولین زمزمه ها برای راه اندازی موتور جستجوگری که توانایی رقابت با موتورهای جستجویی همچون یاهو و گوگل را داشته باشد موتور جستجوی بومی "پارسی جو" به صورت آزمایشی آغاز به کار کرده است.

قرار بود نسخه اصلی این موتور جستجو با پوشش ۵۰۰ میلیون سند فارسی حاوی سرویس‌هایی نظیر ترجمه ماشینی، جستجوی اخبار، جستجوی علمی و جستجوی دو زبانه و برخی از سرویس‌های مربوط به نقشه، خرداد ماه سال ۹۲ در معرض عموم قرار گیرد.

موتور جستجوی پارسی جو توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه یزد به بهره برداری رسیده و براساس اخبار اعلام شده روزانه در حال سرویس‌دهی به بیش از ۲۰ هزار کاربر فارسی‌زبان است.

لازم به ذکر است دکتر سید علی محمد میرمحمدی میبدی رئیس دانشگاه یزد در سال 92 در مصاجبه با خبرنگار یزد رسا در مورد موتور جستجوی "پارسی جو" گفته بود: این موتور جستجو تمام قابلیت های گوگل را دارد ولی متاسفانه به دلیل عدم تأمین بودجه به منظور تهیه سرور هنوز نتوانسته ایم اطلاعات را در حجم گوگل ذخیره کنیم.

میر محمدی میزان اعتبار لازم به منظور تکمیل پروژه موتور جستجو گر "پارسی جو" را ۲ میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: این میزان سرمایه گذاری ظرف ۲ سال با تبلیغات قابل بازگشت است.

وی عدم شناخت این موتور جستجو در میان مردم و ادارات دولتی را از دیگر نقاط پیش روی این پروژه دانست و اظهار داشت: بالا بردن امنیت اطلاعات در برابر حملات سایبری دشمن و عدم دور زدن فیلترینگ توسط فیلتر شکن های مرسوم توسط این موتور جستجو را از قابلیت های مهم این موتور دانست.

میبدی با اشاره به تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری به استفاده از دانش بومی تصریح کرد: استفاده از این موتور نه تنها در راستای حمایت از تولید ملی است بلکه به منظور امنیت بیشتر در فضای مجازی می بایست مردم و دانشجویان از این موتور جستجو استفاده کنند.

 

«پارسی جو» و «گُرگُر»، دو موتور جستجوی ملی
به گزارش خبرنگار یزد رسا، «پارسی جو» و «گُرگُر»، دو موتور جستجوی ملی به گزارش جام جم کلیک: سال هاست که بحث ارائه موتور جستجوی ملی و بومی بر سر زبان ها افتاده و درباره راه اندازی طرح حمایت از برنامه نویسان داخلی آن، سخن به میان می آید.
به نظر می رسد خبر راه اندازی موتور جستجوی ملی در دهه فجر جدی تر از گذشته باشد، زیرا معاون وزیر ارتباطات امروز در گفت و گو با ایسنا نام دو موتور جستجوی ملی را مطرح نموده است.
پارسی جو که یکبار در سال ۹۱ توسط مسئولان وقت وزارت خانه به عنوان موتور جستجوی بومی معرفی شده بود و از سال ۸۹ در وضعیت آنلاین قرار دارد به همراه گُرگُر تا چند روز دیگر به عنوان اولین موتور جستجوهای ملی رونمایی خواهند شد.

معاون برنامه ریزی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره میزان سرمایه گذاری بر روی این طرح اظهار کرد: بیش از ۱۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از موتورهای جستجوی ملی بودجه پیش بینی شده که بخشی از آن تا کنون اختصاص یافته است و بخش دیگر نیز به مرور زمان به این پروژه ها تخصیص داده می شود.

برات قنبری گفت: یکی از سیاست های وزارت ارتباطات در دولت فعلی حمایت از تولیدات ملی در زمینه های مختلف است که در این رابطه مقرر گردیده که دو موتور جستجوی ملی همزمان با دهه فجر رونمایی شوند.

وی اضافه کرد: با توجه به حمایت های دولت یازدهم از ورود بخش خصوصی به این فضا، تا به حال چندین شرکت برای راه اندازی موتور جستجوی ملی اعلام آمادگی کرده اند که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سعی دارد فضا را برای فعالیت این شرکت ها محیا نماید.

معاون برنامه ریزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به اینکه موتور جستجوی پارسی جو مدت ها قبل فعالیت خود را آغاز کرده، پس چگونه وزارت ارتباطات بر روی این پروژه تاثیر گذار بوده است؟ ، توضیح داد: این پروژه جستجو از سوی دانشگاه یزد راه اندازی شد و اکنون نیز آخرین خبری که درباره آن می توان اشاره کرد این است که متولیان طرح مذکور به ۱۵۰ سرور نیاز داشتند که در حال حاضر این تجهیزات خریداری گشته و علاوه بر آن در حوزه های دیگری مانند پهنای باند، هزینه های انتقال و سایر هزینه های موجود، وزارت ارتباطات به حمایت از این شرکت خواهد پرداخت.

 

وزیر ارتباطات به استان یزد سفر می‌کند / مهمترین برنامه افتتاح موتور پارس جو
 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با هدف حضور در چند برنامه و بازدید از پروژه‌های فناوری اطلاعات به استان یزد سفر می‌کند.

 محمود واعظی عصر فردا, چهارشنبه 15 بهمن برای شرکت در چند برنامه و همچنین بازدید از پروژه‌های در حال انجام، و افتتاح چند پروژه به استان یزد سفر می‌کند.
دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد، دیدار با استاندار یزد و جمعی از مسئولان استان یزد از جمله برنامه‌های سفر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به استان یزد است.
حضور در مرقد مطهر سومین شهید محراب حضرت آیت‌الله شهید صدوقی(ره)  و برنامه شهدای انقلاب، از دیگر برنامه‌های واعظی در سفر خود به استان یزد است.
یکی دیگر از برنامه‌های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این سفر، رونمایی از موتور جستجوگر پارسی‌جو است که توسط اساتید و متخصصان استان یزد آماده شده است.

منبع: یزد رسا




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


شهرستان ابرکوه شهرستان ابرکوه

استان یزد استان یزد