افزایش 30 درصدی مصرف آب در استان یزد/ شهروندان مدیریت مصرف آب را جدی بگیرند
به گزارش خبرنگار یزد آوا، محمد فاتحی پیش از ظهر امروز در نشست خبری آنلاین با اصحاب رسانه استان یزد به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب گفت: متاسفانه امسال با توجه به بحران کرونا افزایش 15 تا 20 درصدی مصرف آب در استان یزد را داشتیم و همچنین با توجه به افزایش دما در خردادماه 15 درصد نیز افزایش مصرف به دلیل گرما داشتیم که در مجموع 30 درصد رشد مصرف آب در خردادماه در استان وجود داشته که با مصرف آب استان در اوج گرمای تابستان سال گذشته برابری میکند.
وی ادامه داد: افزایش مصرف آب موجب شده که علاوه بر آب انتقالی، کسری آب مصرفی را از طریق منابع آب زیرزمینی که در استان وجود دارد تامین و برخی چاهها را وارد مدار میکنیم و در واقع افزایش مصرف آب در استان موجب شده که اختلاط آب انتقالی و منابع آب زیرزمینی در استان تقریبا 50 به 50 شود و برخی مناطق با افزایش سختی آب مواجه باشیم.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان یزد عنوان کرد: چنانچه مدیرت مصرف آّب در استان وجود داشته باشد کیفیت آب مناطق مختلف استان نیز به بالاتر میرود و تلاش شرکت آب و فاضلاب نیز این است که آب شرب پایدار در اختیار مردم استان قرار گیرد و مجبور به جیره بندی آب نباشیم.
فاتحی با بیان اینکه تاکنون حتی با یک ساعت قطعی آب نیز مواجه نبودهایم، تصریح کرد: مدیریت مصرف آب بحث بسیار مهمی است و با توجه به اینکه منابع آبی استان یزد و سفرههای آب زیرزمینی جوابگوی مصرف بالای آب نیست باید به مدیریت مصرف توجه ویژه داشته باشیم تا دچار مشکل نشویم.
وی در خصوص راهاندازی ایستگاههای برداشت آب در استان گفت: برخی از شهرستانها مانند اردکان و میبد که در زمینه کیفیت آب دچار مشکل هستند به ترتیب 35 ایستگاه و در میبد 22 ایستگاه برداشت آب راهاندازی شد و در یزد نیز یک ایستگاه آب شیرین کن راه اندازی شده تا آب با کیفیت بالا در اختیار مردم استان قرار گیرد.
فاتحی با بیان اینکه استان یزد در زمینه جذب سرمایهگذار بخش خصوصی در بخش فاضلاب پیشقدم بوده است، افزود: شبکه فاضلاب در برخی شهرستانها مانند میبد، بافق، مهریز و ابرکوه در حال انجام است، بیش از 90 درصد شبکه فاضلاب در اردکان به بهرهبرداری رسیده و شبکه جمع آوری فاضلاب در شهر میبد و بافق نیز نیمه دوم سال جاری به بهرهبرداری میرسد.
وی در خصوص اقدامات صورت گرفته در زمینه تامین آب پایدار در روستاها گفت: برای این هدف تکمیل 30 مجتمع آبرسانی تعریف شده است و با تامین اعتبار از صندوق توسعه ملی این مجتمعهای آبرسانی 180 روستا با جمعیت 220 هزار نفر در استان را تحت پوشش قرار میدهد و برنامه این است که امسال چهار مجتمع آبرسانی تکمیل شود تا بخشی از آب شرب پایدار روستاها تامین شود.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان یزد افزود: اولین پروژه فاینانس تامین آب روستایی در سطح کشور در استان یزد اجرا میشود که که در سفر ریاست جمهوری کلنگ آن به زمین زده شد و نزدیک به 350 میلیارد تومان تامین اعتبار شده و 266 روستا را تحت پوشش قرار خواهد داد این پروژه آب روستاهای تفت، میبد و مهریز را تامین میکند که اجرای آن به مدت سه سال به طول میانجامد.
فاتحی خاطرنشان کرد: خوشبختانه امسال بارندگی خوبی را در استان شاهد بودیم و همین مورد موجب شده در اذهان عمومی این موضوع شکل بگیرد که مشکل آب استان یزد حل شده است در حالی که اینگونه نیست و ما با توجه به قرار گرفتن در اقلیم خشک و کمبودهای آبی که با آن مواجه هستیم باید مدیریت و فرهنگسازی در خصوص مصرف درست آب توجه داشته باشیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه سیستم گرمایشی اکثر منازل و ساختمانهای استان توسط کولرهای آبی تامین میشود پیش بینی میکنیم مصرف آب در تابستان دوچندان افزایش یابد بنابراین شهروندان باید با مدیرت مصرف آب و فرهنگسازی در این زمینه از مشکلات احتمالی جلوگیری کنند. همچنین با ایجاد سایبان برای کولرهای آبی 80 درصد بازده آن را افزایش دهند.
فاتحی در خصوص پرداخت قبوض آب در استان گفت: با شیوع کرونا تنها 20 درصد پرداخت قبوض آّب در استان پرداخت شده است و 80 درصد مشترکین آب و فاضلاب روستایی و شهری استان یزد هیچ پرداختی نداشتند.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
- سهم ناچیز موسسه کوثر در پروژه خط اول انتقال آب به یزد /40 شیر برداشت عمومی آب شرب در مناطق یزد نصب می شود
- کمبود 40 درصدی آب در روستاهای استان یزد/ امسال 14 مجتمع آبرسانی به بهرهبرداری میرسد
- تخصیص آب مورد نیاز برای مصارف صنعتی و کشت گلخانهای در استان یزد/ تامین نیازهای بلندمدت بخش صنعت استان از آب دریا
- افزایش 30درصدی مصرف آب در یزد در پی شیوع کرونا
- قریب 70 درصد تخت های بیمارستانی یزد اشغال است/ یزد انتخاب سه و نیم میلیون ایرانی برای درمان
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|