الحاق به کنوانسیون منع تامین مالی تروریسم در دستور کار مجلس/ قوانین خارجی مخالف با قانون اساسی را نمیپذیریم
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، گفت: با دشمنیهای امریکا، ایران و کره شمالی در لیست سیاه fatf قرار دارند و این موضوع همکاری بانکهای بین المللی و بانکهای کشورهای مختلف را با ما دشوار میکند. بعد از برجام از این لیست خارج شدیم به این شرط که برخی از قوانین و مقررات کشور را اصلاح کنیم و یا بنا به توصیههایی به برخی کنوانسیونها الحاق شویم.
کمال دهقانی فیروزآبادی با اشاره به درخواست fatf در زمینه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی گفت: آنها خواستند در زمینه نظام مند بودن سیستم مالی کشور این اصلاحات صورت گیرد که البته ما قانون پولشویی را داشتیم و بدون توصیه fatf نیز بنا بود که این قانون را اصلاح کنیم و در نهایت لایحه اصلاح این قانون در دستور کار مجلس قرار گرفت و نهایتا تصویب شد که بعد از آن وارد شورای نگهبان میشود و در آنجا نیز مورد بررسی قرار می گیرد و در صورت مخالفت به صحن مجلس بازمیگردد.
وی افزود: قانون مبارزه با پولشویی برای کشور مفید و ضروری بوده و از فساد در سیستمهای اداری کشور و فساد در جامعه به گونهای که افرادی به ناحق پولهایی را به دست میآورند و آن را وارد سیستم بانکی کنند جلوگیری میکند که لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی در مجلس به تصویب رسید.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به درخواست دیگر fatf در خصوص اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران خود از تروریسم رنج می برد و قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم را دارد و قطعا اگر افرادی در کشور دراین زمینه فعالیت داشته باشند به موجب این قانون با آنها برخورد میشود و قطعا مفهوم این قانون را فقط خودمان تعیین میکنیم و این قانون نیز با اعمال اصلاحاتی در مجلس به تصویب رسید.
وی در خصوص الحاق به کنوانسیون پالرمو گفت: این کنوانسیون زمینه همکاری و تعاملات بانکی را فراهم میکند که البته ایران برای برخی بندهای آن حق شرط گذاشته و نهایتا به کنوانسیون پالرمو ملحق شده است، الحاق به این کنوانسیون در مجلس تصویب شده و به شورای نگهبان رفته و ایراداتی که گرفته شده اصلاح میشود.
نماينده مردم تفت و ميبد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کنوانسیونها در حقوق بین الملل جایگاه قانون در کشورها را دارد و همه کشورها عضو آن می شوند و از مزایای آن استفاده می کنند و از بعضی اختیارات خود به نفع همدیگر کوتاه میآیند، متاسفانه برخی کنوانسیون در سطح بینالملل به عنوان ابزار قدرتهای بزرگ و به عبارت بهتر نظام سلطه قرار میگیرد چون آنها قدرت دارند و از این کنوانسیونها در جهت منافع خودشان استفاده میبرند.
دهقانی با اشاره به درخواست از ایران برای الحاق به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم گفت: مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که تعریف امریکا و کشورهای غربی از تروریسم با تعریف ما فرق دارد و این مورد انتقاد ما است، آنها منافقین را از گروههای تروریستی نمیدانند ولی حزب الله را در گروه تروریسم قرار دادهاند و الحاق به این کنوانسیون ایرادات محتوایی به نحوه تعریف و مفهوم تروریسم و نحوه برخورد با آنها دارد.
وی تصریح کرد: قانون اساسی برای ما اولین اولویت و مهم ترین سندی است که در کشور و در نظام حاکمیتی باید به آن استناد کنیم و تعهدی غیر از چارچوب قانون اساسی نمیدهیم و این یک اصل است و هر قانون دیگری چه داخلی و چه خارجی باید خود را با قانون اساسی تطبیق دهد و تبعا ما قوانین خارجی که مخالف با قانون اساسی باشد را نمی پذیریم.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه بررسی الحاق به کنوانسیون منع تامین مالی تروریسم در دستور کار مجلس است، افزود: ما برای الحاق به کنوانسیونها این مورد را اضافه می کنیم در صورتی آن را میپذیریم که با قانون اساسی ما در تعارض نباشد اکنون نیز باید با دقت در حق شرطهایی که در بندهای این کنوانسیون میگذاریم و اعلامیههای تفضیلی که صادر میشود و با ساز و کار، الحاق به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم در مجلس مورد بررسی قرار میگیرد.
دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: الحاق به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم در مجلس و کمیسیونهای مجلس مورد بررسی قرار میگیرد و نظرات مخالف و موافق در صحن علنی مجلس شنیده میشود و نهایتا مطابق با قانون اساسی که الحاق به کنوانسیون از اختیارات مجلس است به رای گذاشته میشود و چنانچه تصویب شد به شورای نگهبان میرود و پس از اعمال نظر این شورا به قانون تبدیل میشود در غیر اینصورت الحاق انجام نمیشود؛ در نهایت آنچه اتفاق میافتاد منافع و مصالح عمومی ملت ایران را در پی دارد.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|