شناسه : 27397713

آمار دو برابری دیابت بارداری در یزد/ سبک زندگی، یزدی‌ها را مستعد بیماری دیابت می کند


آمارها از وجود حدود صد هزار بیمار دیابتی و صد هزار پیش دیابتی در یزد خبر می‎‎دهد.

به گزارش یزد آوا، آمارها از وجود حدود صد هزار بیمار دیابتی و صد هزار پیش دیابتی در یزد خبر می‎‎دهد. به گفته متخصصان همه این موارد سبب می‌شود که آمار بیماری‎‎های غیرواگیر دیگر مانند بیماری‌های کلیوی و چشمی افزایش پیدا کند. همشهری نوشت: یکی از فعال‎‎ترین مراکز در این رابطه، مرکز دیابت استان است که با اقدامات خود، قابلیت تبدیل شدن به قطب درمان دیابت را دارد.

مدیر مرکز دیابت استان یزد می‎‎گوید: یزد دارای بالاترین آمار بیماران دیابت است، به طوری که رتبه اول تا دوم را در کشور دارد.«محمدرضا آقایی میبدی» بیان می‌کند: یزدی ها شیرینی و چای نبات زیادی مصرف می‎‎کنند و یکی از علت های بروز دیابت هم همین عامل است ولی یکی از علت‎‎های مهم شیوع این بیماری سبک نادرست زندگی و کم‌تحرکی در یزدی هاست.

وی می‌گوید: کم تحرکی و تغذیه نادرست مانند خوردن شیرینی زیاد، استرس و ژنتیک از عوامل مهم بروز دیابت در یزدی‎‎هاست. در مقابل تغذیه مناسب، مصرف سبزی تازه و سبز رنگ 5 بار در هفته، مصرف کم نمک و شیرینی و چربی و نظم در غذا خوردن می‎‎تواند عامل سلامتی باشد.

وی با تاکید بر این که باید ارزش غذاها را بشناسیم، می‎افزاید: برای پیشگیری از بیماری‎‎ دیابت نباید هیچ وعده غذایی را حذف کرد و وعده اصلی غذایی یعنی صبحانه باید به طور منظم و حداکثر 2 ساعت بعد از بیدار شدن مصرف شود و از خوردن فست‎ فود ها نیز با جدیت پرهیز کنیم.

آقایی برای درمان کم تحرکی به عنوان عامل بیماری دیابت، می‌گوید: فعالیت بدنی روزانه به شکل نیم ساعت پیاده روی به صورت تند و نرم دویدن برای هر فرد لازم است، به شرط این که در هوای سرد، گرم یا آلوده انجام نشود.

مدیر مرکز دیابت استان می‌گوید: همه افراد 30 سال به بالا نیز باید آزمایش قند بدهند. همچنین افراد چاق، زنان باردار، افراد دارای سابقه فشار و چربی خون بالا و سابقه فامیلی دیابت باید یک بار در سال آزمایش قند را تکرار کنند.

وی مدیریت استرس را برای افراد دیابتی بسیار مهم می‎‎داند و تاکید می‌کند: در افراد دیابتی مصرف منظم دارو و مراجعه بموقع به پزشک در درمان و کنترل قند بسیار مهم است.

وی در معرفی مرکز دیابت استان یزد نیز بیان می‎‎کند: مرکز دیابت استان یزد در سال 76 پایه گذاری شد و تمام هزینه ها و خدمات مراقبتی و درمانی و مشاوره‎‎ای آن طبق تعرفه دولتی است.

آقایی میبدی بیان می‎‎کند: در این مرکز 219 نوع خدمات از سوی 68 پزشک فوق تخصص در صبح و بعد از ظهر، ارائه می‎‎شود.

وی می‎افزاید: این مرکز از آخرین روش‎‎های درمانی دیابت بهره می‌برد که پژوهشگران مرکز در مجلات علمی و پژوهشی مرکز دیابت منعکس می کنند.

به گفته وی، همچنین تجهیزات و مواد غذایی سالم برای افراد دیابتی در این مرکز ارائه می شود و اقداماتی از جمله راه‎‎اندازی مدرسه دیابت با ارائه مطالب آموزشی مفید برای پیشگیری و کنترل دیابت نیز انجام می شود.

آقایی با اعلام این که کلینیک طب سنتی تخصصی ویژه دیابت نیز در این مرکز فعال است، می‎‎گوید: اولین مرکز اوزن‎‎تراپی استان در مرکز دیابت راه اندازی شده است.

وی می‌گوید: این مرکز دارای کلینیک سلامت پا، تنها مرکز آموزش پرستاری ویژه دیابت، کلینیک دیابت بارداری، تست ورزش و اکو قلب، تجهیزات تخصصی و فوق تخصصی بررسی بیماری‎‎های چشم افراد دیابتی است.

این مسئول بیان می‌کند: به زودی اتاق عمل برای تزریق داخل چشمی نیز در این مرکز راه‎‎اندازی می‌شود.

آقایی اعلام می‌کند: دیابت بارداری در استان نسبت به گذشته افزایش داشته به طوری که ۲ برابر آمار کشوری است و ژنتیک و سبک نادرست زندگی مهم ترین عوامل بروز آن است.

این مقام مسئول بیان می‎‎کند: خدمات آزمایشگاه شبانه روزی و تنها متخصص رادیولوژی و سونوگرافی خانم در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی را در مرکز دیابت در اختیار داریم که در صبح و بعد از ظهر به ارائه خدمت می پردازند.

وی اظهار می‎‎کند: به زودی به مرکز دیابت استان اتاق عمل چشم و کلینیک درمان چاقی هم اضافه خواهد شد. همچنین با هماهنگی معاونت غذا و دارو قرار است که در آینده نزدیک داروخانه‎‎ای شبانه‎‎روزی با تاکید بر ارائه داروهای افراد دیابتی، خارج از مرکز دیابت افتتاح شود.

وی اعلام می‌کند: تعداد دندان پزشکان مرکز دیابت استان نیز از 40 به 68 نفر رسیده است و به زودی مرکز غذایی رژیمی و دیابتی مورد تایید بهداشت هم در این مرکز راه اندازی میشود که با این اقدامات خدمات مرکز دیابت استان ۳۰۰‌درصد و مراجعه کنندگان صد درصد افزایش یافته است.

آقایی میبدی می‎‎افزاید: برای ارتقای آگاهی های مردم در مورد این بیماری، طرح راهبران سلامت را با همکاری تاکسی‎‎رانی انجام دادیم و رانندگان را در مورد پیشگیری بیماری دیابت آموزش دادیم تا بتوانند به مردم اطلاعات صحیح را منتقل کنند.

مدیر مرکز دیابت یزد در مورد اقدامات خیران در این مرکز، عنوان می‌کند: با کمک خیران، داروهای بیماران نیازمند تا سه ماه رایگان می‎‎شود و در ۳ ماه اول سال 95 بیش از 25 میلیون تومان دارو از طریق خیران برای افراد دیابتی رایگان تهیه شد.

«محمدرضا آقایی میبدی» می‎افزاید: با همکاری هیات پزشکی ورزشی، کل بیماران دیابتی تا 15 میلیون تومان بیمه حوادث ورزشی می‎شوند و بعد از معاینات لازم و تشخیص پزشک، ورزش‎های مناسب به آنها توصیه می‎‎شود.

وی بیان می‎‎کند: با همکاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در مورد درمان دیابت کلینیک‌های تخصصی سطح ۲ نیز در بیمارستان‎‎های استان راه‌اندازی شده و در حال حاضر به صورت آزمایشی در حال فعالیت هستند.

آقایی میبدی با اعلام این که سند استانی دیابت در یزد تنظیم شده است، می‎‎افزاید: در سفر وزیر بهداشت به یزد برنامه‎‎های عملیاتی سال 96 نوشته شد ولی پیشگیری و کنترل دیابت در استان یزد توجه بیشتر مردم را می‎‎طلبد.

انتهای پیام/

همشهری




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.