شناسه : 24322490
رئیس گروه توسعه صنعتی فناوری شهرک‌های صنعتی استان یزد:

ایجاد انحصار برای تولیدکنندگان داخلی، آنها را از نوآوری باز می‌دارد/ عدم برندسازی، از مشکلات صنعت نساجی یزد


رئیس گروه توسعه صنعتی و فناوری شرکت شهرک‌های صنعتی استان یزد با بیان اینکه قاچاق تنها مشکل صنعت نساجی نیست، گفت: اینکه کلا از واردات به کشور جلوگیری و برای تولیدکنندگان انحصار ایجاد شود، انگیزه‌ای برای رشد و ارتقای صنعت نساجی در کشور به وجود نمی‌آید.

رئیس گروه توسعه صنعتی و فناوری شرکت شهرک‌های صنعتی استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، با اشاره به تقسیم‌بندی تولیدکنندگان نساجی استان اظهار کرد: بیش از 94 درصد از واحدهای تولیدی استان در حوزه نساجی را کارگاه‌های خرد و کوچک تشکیل می‌دهند که معمولا در زمینه کار بافندگی فعالیت می‌کنند و پارچه‌های رومبلی بیشترین حجم این بافندگی‌ها را به خود اختصاص داده است.

روند رو به رشد تولید روفرشی در یزد

محمد دهقان ادامه داد: تولید روفرشی نیز در سال‌های اخیر به دلیل استقبال مردم و وجود طرح‌های جدید در تولید،  روند روبه رشدی داشته است، و پارچه‌های پرده‌ای و پیراهنی و یک سری منسوجات قدیمی مانند دستمال سفره و لنگ که نیاز به تکنولوژی پایین تری در بافت دارند از دیگر تولیدات استان در حوزه نساجی به شمار می‌آیند.

سهم بالای ترمه در صنعت نساجی استان

وی با اشاره به گسترش بافت پارچه ترمه در سال‌های اخیر  به عنوان یکی از منسوجات سنتی و قدیمی استان، گفت: تولید صنعتی ترمه با ورود طرح‌، رنگ و نخ‌های جدید و از طرفی تولید محصولات جانبی از پارچه‌های خام ترمه و گسترش فروشگاه‌های عرضه این محصولات گسترش خوبی داشته و  سهم خوبی از صنعت نساجی استان را به خود اختصاص داده است.

دهقان با بیان اینکه یک سری صنایع  نیز در زنجیره صنعت نساجی استان فعال هستند، افزود: واحدهای چاپ، تکمیل و رنگرزی که در سال‌های اخیر در شهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی استان به بهره‌برداری رسیدند کمک خیلی خوبی به واحدهای نساجی استان کرده‌اند و در کیفیت محصول نهایی که به دست مصرف کننده می‌رسد تاثیر بسزایی داشتند.

ایده « نساجی، صنعتی ورشکسته است» نادرست است

وی این ایده که نساجی یک صنعت ورشکسته و غیر قابل توجیه اقتصادی است، را نادرست خواند و اظهار کرد: پارچه از پرمصرف‌ترین کالاهایی است که در زندگی روزمره و تمام سطوح جامعه ما وجود دارد ولی با این حال این صنعت ممکن است براساس شرایط کسب و کار مانند تورم، رکود و مشکلاتی که در حوزه اقتصاد کلان جامعه به وجود می‌آید دچار پستی و بلندی شود.

رئیس گروه توسعه صنعتی و فناوری شرکت شهرک‌های صنعتی استان با بیان اینکه صنعت نساجی از صنایع مادر محسوب می‌شود، افزود: معمولا کسانی که در این زمینه فعالیت دارند و نوآوری و حرف جدیدی برای گفتن دارند از بدی بازار شکایت ندارند و آنهایی از بدی بازار و  مشکل فروش گله دارند که خلاقیت و نوآوری در این زمینه ندارند.

قاچاق معضل بزرگ صنعت نساجی/ تنها مشکل این صنعت، قاچاق نیست

دهقان با اشاره به مشکلاتی که بر سر راه صنعت نساجی کشور وجود دارد، قاچاق را معضل بزرگی برای این صنعت دانست و ادامه داد: با وجود اینکه قاچاق اثرگذاری منفی بالایی دارد و کالای قاچاق نه تنها در این صنعت بلکه در همه حوزه‌ها تولیدکنندگان را با مشکل فروش مواجه می‌کند، اما همه مشکلات این صنعت به قاچاق  برنمی‌گردد و اگر تعرفه واردات به کشور صفر شود که دیگر مسلما کسی به سمت وارد کردن کالای قاچاق نمی‌رود همه مشکل صنایع نساجی کشور حل نخواهد شد.

وی افزود: در دنیا کشورهایی که در حوزه رقابت‌پذیری رفتند در تفاهم‌نامه‌هایی که با کشورهای دیگر دارند تعرفه‌های واردات و صادرات را صفر یا اندک قرار دادند و مسلما نگران تولید داخل خود هستند ولی تنها یکی از راه‌های که برای توسعه و ارتقای صنعت و تولید داخل آنها وجود دارد این است که تولید کنندگان خود را در معرض رقابت با رقیب جدی قرار دهند تا آنها با گذشت زمان سطح تکنولوژی خود را افزایش دهند.

رئیس گروه توسعه صنعتی و فناوری شرکت شهرک‌های صنعتی استان با تأکید بر اینکه نباید اینگونه عنوان شود که علاوه بر کنترل قاچاق، کلا از  واردات به کشور جلوگیری  و برای تولیدکنندگان انحصار ایجاد کرد، گفت: مثال بارزی از این وضعیت صنعت خودروسازی کشور است که در انحصار دو یا سه خودروساز بزرگ است و اجازه نمی‌دهند که خودروهای با کیفیت در بازارهای جهانی که با قیمت معقول به فروش می‌رسد به بازار ایران وارد شود و مردم مجبور هستند خودروهای داخلی با کیفیت پایین و قیمت گزاف را خریداری کنند.

ایجاد انحصار برای تولیدکنندگان داخلی، آنها را از نوآوری باز می‌دارد

دهقان تصریح کرد: ایجاد انحصار برای تولیدکنندگان داخلی برای اینکه خود را رشد و ارتقا دهند، نوآوری ایجاد کنند و خود را به سمت بازار صادراتی بکشانند هیچ انگیزه‌ای باقی نمی‌گذارد چرا که می‌بینند دولت بازار آماده‌ای در اختیار آنها گذاشته است  و مردم مجبور به خرید محصولاتی هستند که آنها تولید می‌کنند.

فروش جنس ایرانی با برند خارجی/ عدم برندسازی، از مشکلات صنعت نساجی یزد

وی با بیان اینکه عدم برندسازی یکی از مشکلات صنعت نساجی و تولیدکنندگان داخلی، گفت: با وجود اینکه تولیدکنندگان بسیار خوبی در زمینه تولید پارچه‌های رومبلی و پرده‌ای در استان وجود دارند و برخی واحدهای نساجی ما از لحاظ تکنولوژی از تولیدکنندگان مطرح در دنیا هیچ کمبودی ندارند،  اما محصولات آنها به اسم محصول خارجی در بازار به فروش می‌رسد.

دهقان تصریح کرد: برخی تولیدکنندگان ما جنس با کیفیت تولید می‌کنند اما روی بازار و برندسازی آنها به عنوان جنس با کیفیت ایرانی کار نکردند و این موجب شده آنچه را که در بازار به عنوان جنس ایرانی می بینیم ذهنیت بی کیفیت را ایجاد کند و کالاهای با کیفیت ایرانی به اسم جنس خارجی به فروش برسد.

صنعت نساجی کشور از دنیا عقب تر است

وی خاطرنشان کرد: صنعت نساجی کشور به طور کلی به دلیل عدم برندسازی، فرسوده بودن ماشین آلات، نداشتن آخرین تکنولوژی و در کنار آن نداشتن دانش فنی آن از صنعت نساجی دنیا عقب‌تر است و یا بعضا شاید آخرین تکنولوژی‌ها را در کشور داشته باشیم اما نیروی انسانی که برای آن آموزش دیده باشد وجود ندارد و نمی‌توان از تمام ظرفیت‌های آن استفاده کرد.

حل شدن مشکل رکود، موجب رونق صنعت نساجی است

رئیس گروه توسعه صنعتی و فناوری شرکت شهرک‌های صنعتی استان رکود حاکم بر بازار نیز بر صنعت نساجی تاثیرگذار دانست و گفت: آمارهایی که وجود دارد نشان می‌دهد که بخشی از واحدهای نساجی به دلیل رکود و نبود تقاضا با ظرفیت پایین در حال تولید هستند و به طور مسلم چنانچه مشکل رکود حل شود صنعت نساجی با رونق خوبی مواجه می‌شود با این حال نباید از مشکلات کیفیت، نبود نوآوری، محصولات جدید و دسترسی به بازارهای بین المللی و عدم نوسازی تکنولوژی و برندسازی در صنعت نساجی غافل بود و نیاز به اقدام دارد.

انتهای پیام/ ف




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.