شناسه : 6270214
رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس سنا آمریکا

ایران بزرگترین چالش پیش روی آمریکا در عرصه جهانی است


رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس سنا که ریاست جلسه استماعی با موضوع سیاست گذاری آمریکا در قبال ایران را عهده‌دار بود، در سخنانی آغازین جلسه، ایران را بزرگترین چالش پیش‌روی آمریکا در عرصه جهانی توصیف کرد.

به گزارش یزد آوا ، به نقل از مجلس سنای آمریکا، سناتور رابرت منندز، رئیس کمیسون روابط خارجی مجلس سنا، تأکید کرد که آمریکا باید تمام تلاش خود را به کار گیرد تا رهبری ایران قانع شود، ادامه برنامه هسته‌ای به ضرر منافع ملی ایران تمام خواهد شد.

امروز قرار است ضمن بحث در مورد سیاست گذاری آمریکا در قبال ایران، نگاه دقیقی به این کشور داشته باشیم.

اقدامات تحریک کننده ایران نه تنها ثبات منطقه‌ای را در هم ریخته است، بلکه تهدیدی جدی را متوجه متحد اصلی ما در منطقه، یعنی اسرائیل کرده است و به منزله تهدیدی است برای امنیت ملی آمریکا.  ایران همچنان تروریسم را به صورت مستقیم و از طریق عوامل خود همچون حزب‌الله، صادر می‌کند؛ این کشور به صورت فعال از حکومت اسد در سوریه حمایت می‌کند و مبارز، تسلیحات و سوخت لازم را به این کشور می‌رساند؛ همچنین تلاش سرسختانه این کشور برای دسترسی به تسلیحات هسته‌ای، ایران را در صدر فهرست نگرانی‌های امنیت ملی ما قرار می‌دهد.

به نظر من ایران همچنان در قله چالش‌های امنیت ملی ما در خاورمیانه اگر نگوییم در کل دنیا، قرار می‌گیرد. جلسه استماع امروز به این دلیل برگزار می‌شود که اکنون در مرحله گذار سیاست گذاری خود در قبال ایران قرار گرفته‌آیم و این مسئله مطرح است که از این پس چه باید کنیم؟

دولت اوباما ـ در هماهنگی با مجلس سنا ـ رویکرد دوگانه دیپلماسی و تحریم‌ها را در پیش گرفته است. هفته گذشته اعضای کمیسیون با خانوم اشتون دیدار داشتند؛ وی راهبری مذاکرات دیپلماتیک گروه 1+5 را عهده‌دار است. گفتگوها روی این موضوع متمرکز شده بود که به جهانیان نشان دهیم که ایران ـ و نه آمریکا ـ است که سوء نیت دارد، و این ایران است که ـ به واسطه سرسختی خود ـ جامعه بین‌الملل را وادار کرده است تا فشار خود را افزایش دهد.

اما مذاکرات تا کنون به هدف اصلی خود نرسیده است؛ یعنی وادار کردن ایران به دادن امتیاز در مورد برنامه هسته‌ای خود.برای من آشکار است که نمی‌توانیم به ایرانیان اجازه دهیم کار خود را پیش برده و زمان بخیر ـ حتی در زمانی که سانتریفیوژها همچنان به گردش خود ادامه می‌دهند.

یک ایران مجهز به تسلیحات هسته‌ای به هیچ وجه گزینه قابل قبولی نیست ... به همین دلیل است که تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ام تا مانع عبور ایران از این خط قرمز شوم. به همین دلیل است که به همراه سناتور گراهام قطعنامه 65 سنا را صادر کردیم که تأکید می‌کند ایران هسته‌ای گزینه قابل قبول نبوده و آمریکا از اسرائیل حمایت خواهد کرد.

به نظر من لازم است به افزایش فشارها ادامه دهیم و باید جامعه بین‌الملل را با تلاش‌های خود هماهنگ کنیم. هر چند که صادرات نفت ایران به نصف کاهش یافته است ـ از 2.5 میلیون بشکه در روز در سال 2011 تا تقریباً 1.25 میلیون بشکه در روز در تاریخ فعلی ـ ایران همچنان بخش صادرات انرژی خود را حفظ کرده است که 83 میلیارد دلار در سال 2012 برای این کشور درامدزایی داشته که 60 میلیارد دلار آن از نفت و 23 میلیارد دلار دیگر آن از صادرات گاز طبیعی، نفت سوختی و محصولات جانبی آن بوده است.

بنابراین با اینکه تحریم‌ها تا حدی مؤثر واقع شده‌اند، اما تأثیر آنها کافی نبوده و از سرعت لازم برخوردار نیست. در حال حاضر ما باید در چهار جبهه وارد عمل شویم.

اول، لازم است باید تلاش کنیم در بخش انرژی خرید از ایران کاهش پیدا کند، از جمله خرید تولیدات پتروشیمی، نفت سوختی و تولیدات جانبی. همچنین باید تلاش شود مانع آن شویم که ایران با استفاده از فلزات گرانبها به معامله پرداخته و تحریم‌ها را دور بزند.

دوم، باید اطمینان حاصل کنیم که نقل و انتقال امتعه‌ای که استفاده‌های دوگانه دارند و می‌توانند در برنامه هسته‌ای ایران به کار گرفته شوند، متوقف می‌شود. این بدان معناست که بخش‌های دیگری از صنعت را به فهرست ممنوعیت تجاری خود اضافه کنیم.

سوم، لازم است که از جامعه بین‌الملل بخواهیم که فشار بر ایران را افزایش دهند تا تهران طریقت کنونی خود را تغییر دهد. همه باید به یاد داشته باشیم که یک ایران هسته‌ای، فقط برای آمریکا مشکل آفرین نخواهد بود.

چهارم، شاید زمان آن نیز فرا رسیده باشد که توجه جدید‌تری به همه گزینه‌های روی میز داشته باشیم ـ که این شامل افزایش فشار نظامی علیه ایران نیز می‌شود. من بر این باورم که هنوز زمان داریم تا با افزایش فشار نظامی و دادن این پیام به رهبری ایران که برنامه هسته‌ای امنیت حکومت ایران را تضعیف و نه تقویت می‌کند، از مذاکرات دیپلماتیک نتیجه بگیریم.

اساساً چالش ایران همچنان چالشی بسیار دشوار است و اکنون روی تار مویی حرکت می‌کنیم. چگونه می‌توانیم رهبری ایران را قانع کنیم که ادامه برنامه هسته‌ای، موجودیت حکومت ایران را تهدید می‌کند؟

منبع : تسنیم




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.