بازیگران فراری به فکر بازگشت به ایراناند
به گزارش یزد آوا؛ قرار بود با رفتنشان به ترکیه از بیکاری رها شوند و بتوانند در سریالهایی که بناست از سوی این شبکه تلویزیونی خارجنشین ساخته شود، حضور پیدا کنند. خیلیهاشان البته قبل از رفتن از ایران حضور کمرنگی در تولیدات تلویزیونی و سینمایی داشتند یا مهارتشان در کاری که بنا بود، انجام دهند در حد کافی نبود یا با کاهش معنادار حجم تولیدات صداوسیما که مسئولان وقت این سازمان دلیلش را کمبود بودجه میدانستند، فرصتی برای حضورشان در سریالها نبود. با وجود این وقتی خبرهای ریز و درشتی از راه رسیدند که هر کدامشان حکایت از ساختهشدن سریالهایی با حجم گسترده و با حضور بازیگران ایرانی را روایت میکردند، تعجبها آغاز شد. در ادامه با شنیدن خبر ادامهدار شدن مهاجرت برخی از بازیگران به ترکیه وعده داده شده قوت گرفت و کسانی چون رامسین کبریتی هم بدهکاری و بیکاری در ایران را دلیل اصلی برای رفتن دانستند.
شاید نخستین نفری که خبر از رفتنش داد و بعد از مدتی هم رسما اعلام شد به جم پیوسته مهدی مظلومی بود که نامش برای بینندگان سریالهای طنز سالهای اخیر تلویزیون آشناست. مظلومی پیش از رفتن سریالی ساخته بود که در ابتدا بنا بود از تلویزیون پخش شود، اما آنطور که خودش میگفت مسئولان سازمان صداوسیما سریالش را نخواستند و او مجبور شد آن کار را در شبکه نمایش خانگی ارایه دهد. آن سریال البته آن طور که کارگردانش انتظار داشت، دیده نشد؛ چنین عواملی دست به دست هم دادند و باعث شدند کسی چون مهدی مظلومی از ایران برود.
خبر رفتن چکامه چمنماه، رابعه اسکویی، رامسین کبریتی، صدف طاهریان و... آرام آرام رسید و به آنها وعده درآمد چندهزار دلاری ثابت و پاداشهای مختلف برای پروژههایی که بنا بود در آنها نقشآفرینی کنند، داده شد.
با وجود این حدسزدن اتفاقی که جمعهشب در شبکههای اجتماعی پیچید از همان اول هم کار چندان سختی نبود. سریالهای ایرانی شبکه جم بنا به دلایل مختلفی چون ضعف تکنیکی، استفاده از بازیگران کارنابلد و فیلمنامههایی که به نظر کپی فیلمنامههای ترکیهای بودند با توفیق مواجه نشدند و بیننده چندانی هم جذب تماشایشان نشد. حالا خبر رسیده مدیر شبکه جم در تازهترین تصمیم خود حقوق بازیگران ایرانی را قطع کرده است و با این تصمیم وضع بازیگران ایرانی حاضر در ترکیه به خطر افتاده است.
مسئولان این شبکه ماهوارهای به دلیل کیفیت پایین سریالها و فیلمهای تولیدشده اعلام کردهاند دستمزدهای ماهانه را قطع کرده و از این پس با همه هنرمندان حاضر در شبکه به صورت پروژهای همکاری میکنند.
در متن نامهای که با امضای مدیر این شبکه در شبکههای مجازی دست به دست شد، آمده بود در کارهای پروژهای هم در صورت دعوت از بازیگران، آنها میتوانند انتظار دستمزد داشته باشند.
از سوی دیگر به نظر میرسد مدیر این شبکه خارجنشین فقط دستمزد بازیگران ایرانی که از کشور مهاجرت کردهاند را قطع کرده است و دستمزد کارکنان ستادی و کارمندان ترکیهای مانند سابق پرداخت میشود.
در حال حاضر حدود 10بازیگر ایرانی که در بین آنها افرادی همانند مهدی مظلومی، سعید ابراهیمیفر، پردیس افکاری، رابعه اسکویی، صدف طاهریان، ساناز زرینمهر، بنیامین احمدی، سارا باهنر و بهارک صالحنیا دیده میشوند و اکثر آنها از بازیگران تلویزیون بودهاند؛ در این شبکه فعالیت میکنند که با این تصمیم مدیر شبکه جم راهی جز بازگشت به کشور برای آنها وجود ندارد.
اما فرض بازگشت آنها به کشور هم فرض چندان سادهای نیست. خیلی از این بازیگران عرفهای موجود در جامعه ایرانی را زیر پا گذاشتند اما حالا دستهایشان خالی مانده. از سوی دیگر در زمان خروج این افراد از کشور از سوی وزارت ارشاد و صداوسیما به صورت مستقیم و غیرمستقیم به آنها تذکراتی داده شده و اعلام شده بود مدیران شبکه جم دَرِ باغِ سبز نشان میدهند و پیشنهادات آنها فریبی بیش نیست.
با این توضیحات حتی اگر بتوان بازگشت این افراد به ایران را متصور شد، احتمالا برای حضور دوباره در تلویزیون یا سینما با مشکلاتی مواجه خواهند بود و مورد سوال و جواب قرار خواهند گرفت. خیلی از آنها هم که احتمالا باید حالا حالاها قید حضور در تلویزیون و سینمای داخل کشور را بزنند.
موقعیتی که این بازیگران در آن قرار گرفتهاند، موقعیت بسیار سختی است. آنها قید برخی از عرفهای اجتماعی داخل ایران را زدند تا هم دیده شوند و هم درآمدی داشته باشند اما حالا آبرویشان رفته است. در چنین وضعی آیا آب رفته به جوی بازمیگردد؟
شهروند
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|