برگزاری کارگاه تدوین تاریخ شفاهی در یزد
به گزارش یزد آوا، کارگاه تخصصی تدوین در تاریخ شفاهی با حضور محمد قاسمیپور مدیر دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری اداره کل امور استانها و مجلس حوزه هنری و حجتالاسلام سعید فخرزاده مشاور امور فرهنگ و ادبیات پایداری و انقلاب اسلامی امور مجلس و استانها در سالن اجتماعات حوزه هنری یزد برگزار شد.
در این کارگاه آموزشی نویسندگان، پژوهشگران، خاطرهنگاران و فعالان حوزه ادبیات پایداری با شیوههای تدوین مصاحبه در تاریخ شفاهی، اشتراکهای تدوین با مصاحبه و پیشنیازهای یک محقق برای تنظیم و تدوین مصاحبه در تاریخ شفاهی بیشتر آشنا شدند.
مدیر دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری اداره کل امور استانها و مجلس حوزه هنری در حاشیه این کارگاه با بیان اینکه این فراگیران در سالهای اخیر در زمینه ثبت و ضبط خاطرات دفاع مقدس و انقلاب اسلامی فعالیت خوبی در استان یزد داشتهاند و دارای قلم نگارشی و تولیدات مناسبی در این حوزه هستند، تکمیل آموزشهای تخصصی، مهارتافزایی و توانمندسازی آنها برای اجرا و تکمیل پروژهها را از اهداف این کارگاه برشمرد.
قاسمیپور بر ضرورت حمایت از محققان، استعدادها و علاقهمندانی که در زمینه ادبیات پایداری فعالیت میکنند تأکید کرد و گفت: برای تعدادی از شرکت کنندگان در این کارگاه برنامه و پروژه تعریف شده و هماکنون در حال تدوین و نگارش آثار هستند.
وی اظهار امیدواری کرد با برنامهریزی دقیق و هدفمند فعالان این عرصه در زمینه پژوهش، ثبت، ضبط و تدوین خاطرات تاریخ شفاهی فعالیت کنند و آثار ارزشمند و ماندگاری را بیافرینند.
این پژوهشگر، کمتوجهی به خاطره را از دغدغههای فعالان این عرصه عنوان کرد و افزود: متأسفانه مرزهای داستان و خاطره با هم ادغام شده و برخی مواقع از قالبها و ظرفیتهای داستانی در نگارش خاطرات استفاده میشود.
قاسمیپور ادامه داد: بعضی وقتها شاهد حمایت از تولید و انتشار آثاری هستیم که اساسا خیلی به ارکان و اصول خاطرهنگاری وفادار نماندهاند و دست به دامن تخیل، تکنیکها و شیوههای نویسندگی و داستاننویسی شدهاند که این روند باید متوقف یا تصحیح شود.
این کارشناس با اشاره به اهمیت صراحت و صداقت کاری در این زمینه بیان کرد: باید آگاهانه از قالبها و گونههای ادبی لازم و مورد نیاز استفاده نموده و عنوان اثر را هم دقیق و تخصصی انتخاب کنیم تا مخاطب بداند خاطراتی مستند و واقعگرا را مطالعه میکند و با یک محصول ادبی که زاییده تخیل نویسنده است، مواجه نیست.
مدیر دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری اداره کل امور استانها و مجلس حوزه هنری آموزش و تولید را رسالت این دفتر برشمرد و تصریح کرد: ما تلاش میکنیم با آسیب شناسی و رفع نواقص به وظیفه خود در این عرصه عمل کنیم.
وی افزود: باید با همگرایی، اتحاد و همفکری همه نهاد و سازمانهایی که در زمینه ادبیات پایداری فعالیت میکنند چالشها و آسیبهای این حوزه مرتفع گردد.
این مدرس دانشگاه انتشار، رونمایی، توزیع و نقد و بررسی علمی آثار را مشوقی مؤثر در جهت رشد و ارتقای فعالان این حوزه دانست و گفت: امیدوارم نیمه دوم سالجاری با معرفی و انتشار آثار در دست تولید، افق روشن و مناسبی پیش روی محققان این عرصه باشد.
وی در پایان با بیان اینکه حوزه هنری یزد آثار متعددی در زمینه ادبیات پایداری در دست تدوین و آمادهسازی دارد از انتشار آنها در آینده نزدیک خبر داد.
مطالب مرتبط:
- تولید 7فیلم کوتاه توسط با شگاه هنری سوره یزد
- رونمایی کتاب «کاکوتی» همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی در یزد
- کتاب خاطرات آیت الله ناصری در سال جاری به چاپ می رسد
- بازخوانی خاطرات طلايهداران حماسه و ايثار در یزد
- انتقال بیماری هاری از گرگ به گوسفندان زردین منتفی است/ شهرداریها مسئول کنترل سگهای بلاصاحب
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|