شناسه : 32815855
کارشناس مسئول بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی علوم پزشکی یزد:

بیماری‌های قلبی و عروقی، علل 41 درصد مرگ‌ها در استان یزد/ 90 درصد یزدی‌ها بیش از حد نمک مصرف می‌کنند


کارشناس مسئول بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: بیماری‌های قلبی عروقی حدود 41 درصد از علل مرگ‌ در استان یزد را به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرنگار یزد آوا، کارشناس مسئول بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد در نشست کارگروه امنیت غذایی استان با اشاره به سند پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر گفت: بیماری‌های قلبی  و عروقی، سرطان‌ها، مزمن تنفسی و دیابت از جمله مهم‌ترین غیرواگیر هستند که سالانه 38 میلیون مرگ در دنیا به دلیل این بیماری‌ها اتفاق می‌افتد.

محمدرضا صادقیان با اشاره به علل مرگ در کشور ادامه داد: تقریبا 46 درصد مرگ‌ها و به عبارتی بخش اعظمی از مرگ‌ها در کشور به دلیل بیماری‌های قلبی و عروقی رخ می‌دهد و سرطان‌ها حدود 13 درصد، حوادث 14 درصد  و دیابت 2 درصد از علل مرگ در کشور را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه بیماری‌های قلبی عروقی حدود 41 درصد از علل مرگ‌ در استان یزد را به خود اختصاص داده است، افزود: سرطان‌ها در استان 16 درصد و مرگ‌هایی که به واسطه بیماری دیابت در استان اتفاق می‌افتد حدود 8 درصد است که از آمار کشوری بالاتر است و یکی از مواردی که در استان باید بیشتر مورد توجه باشد بیماری‌های مزمن تنفسی است که حدود 10 درصد از کل مرگ‌ها در استان را شامل می‌شود.

صادقیان با اشاره به آخرین پیمایشی که در استان همزمان با سراسر کشور در خرداد سال گذشته انجام شده است، گفت: استان یزد در چاقی و اضافه وزن در بین استان‌ها رتبه چهاردهم را دارد و تقریبا 30 درصد از زنان و 14 درصد از مردان استان اضافه وزن و چاقی دارند و در مصرف دخانیات نیز استان یزد رتبه 12 را داراست و 28 درصد مردان و دو درصد زنان یزدی دخانیات مصرف می‌کنند.

وی با بیان اینکه به طور میانگین تنها 10 درصد از مردم استان نمک را به میزان استاندارد مصرف می‌کنند، افزود: 90 درصد از مردم استان بیش از مقدار استاندارد نمک مصرف می‌کنند که پیامد آن فشار خون بالا و سکته‌های مغزی زودرس است.

کارشناس مسئول بیماریهای غیر واگیرمعاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: استان یزد در فعالیت جسمانی کم در جایگاه پنجم در بین دیگر استان‌ها قرار دارد و 98 درصد از بانوان و بیش از 85 درصد از مردان یزدی کم تحرک هستند.

صادقیان با بیان اینکه استان یزد در دیابت رتبه پنج کشوری را به خود اختصاص داده است، ادامه داد: 11 درصد از مردان و 14 در صد از بانوان یزدی به دیابت مبتلا هستند که باید 10 درصد نیز به این میزان به واسطه افرادی که در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند اضافه کرد که دیابت در استان به 20 تا 25 درصد خواهد رسید.

وی با بیان اینکه استان یزد ششمین استان کشور در مصرف فست‌فودهاست، گفت: میزان مصرف روزانه سبزی در استان 72 گرم، میزان مصرف روزانه میوه 68 گرم و میزان مصرف شیر و لبنیات روزانه 60 گرم از میانگین مصرف توصیه شده کمتر است و متاسفانه در مقابل میزان مصرفغ نمک در بین یزدی‌ها 10 تا 13 گرم از میزان توصیه شده از سازمان جهانی بهداشت بالاتر است.

کارشناس مسئول بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه با کنترل عوامل خطر قابل اصلاح می‌توان از 80 درصد از مرگ‌های زودرس جلوگیری کرد، ارتقای همکاری بین بخشی را مهم‌ترین عامل مهار بیماری‌های غیرواگیر دانست و افزود: حوزه سلامت 25 درصد، دستگاه‌های دورن بخشی 45 درصد و مردم 30 درصد در کنترل عوامل خطر و ارتقای سلامت جامعه نقش دارند.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.