تسهیلات اقتصاد مقاومتی؛ محرک در اشتغالزایی جوانان/ وجود مافیا در صادرات محصولات گلخانهای
محمد زارعین از فعالان اقتصاد مقاومتی در یزد است وی با داشتن مدرک تحصیلی لیسانس در رشته عمران و کارشناسی ارشد معماری با مشاهده رکود در بخش مسکن که چند سالی گریبانگیر آن است، به کار گلخانهداری روی آورده است.
وی در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، با بیان اینکه گلخانهداری کاری با ریسکپذیری بالاست، گفت: تقریبا یک سال است که کار گلخانه داری را انجام میدهم و اکنون زمینی به مساحت 11 هزار مترمربع را زیر کشت گلخانهای خیارسبز قرار دادهام.
زارعین ادامه داد: با وجود اینکه میزان برداشت محصول از گلخانهها خوب است اما قیمت محصولات آن را دلالان تعیین میکنند و در واقع سود زحمت کشاورزان به جیب آنها میرود و گلخانهداران و کشاورزان که ناچار به فروش محصولات خود به دلالان هستند متضرر میشوند.
وی گفت: برای اینکه گلخانهدار درآمد خوبی از فروش محصولات داشته باشد باید عرضه و تقاضا در بازار همخوانی داشته باشد در غیر اینصورت محصولات با قیمت پایینی به فروش میرسند و هم اکنون به دلیل نبود برنامه قیمت خیارسبز گلخانهای از 500 تومان تا 1000 هزار تومان متغیر است.
وی با بیان اینکه میزان برداشت محصول گلخانه نیز متغیر است، افزود: چنانچه بذر سالم باشد، بوتهها به خوبی نگهداری شوند، کشاورز بتواند مرض و آفت محصولات را بشناسد و به خوبی از محصولات نگهدای شود می توان در سال از هزار متر مربع 30 تن خیارسبز برداشت کرد.
این فعال اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه این گلخانه برای سه نفر دیگر نیز اشتغال ایجاد کرده است، ادامه داد: دریافت تسهیلات اقتصاد مقاومتی از بسیج سازندگی میتواند محرکی برای راهاندازی گلخانه باشد و چنانچه جوانان علاقمند به گلخانهداری باشند این کار میتواند شغل بسیار مناسبی باشد و درآمد خوبی از آن کسب کرد.
زارعین با اشاره به گلایه ازعدم نظارت نهادها بر عرضه و تقاضای محصولات تصریح کرد: مسئولان و دولتمردان باید تدبیری بیندیشند و کنترلی بر میزان کشت محصولات کشاورزی داشته باشند تا کشاورزان و گلخانهداران بنا به نیاز مردم اقدام به کاشت محصول کنند و متضرر نشوند و از طرفی محصولات به دلیل عدم هماهنگی بین عرضه و تقاضا فاسد و دو ریخته نشود و مردم نیز مجبور نباشند با قیمت بالا محصولات را تهیه کنند.
وی با اشاره به هزینههای جاری بالا گلخانهها گفت: علاوه بر هزینههای برق و پلاستیک و غیره، هزینههای نظام مهندسی نیز بار اضافهای بر دوش کشاورزان است، هزینههای پروانه کسب، ناظر نظام مهندسی، هزینه 5 درصدی این نهاد و غیره، کشاورزان را با مشکل مواجه کرده است و باید مسئولان در این زمینه به کشاورزان تسهیلاتی ارائه کنند.
این کارآفرین یزدی با بیان اینکه صادرات محصولات گلخانهای مافیایی است، تصریح کرد: باید مسئولان این امکان را فراهم کنند تا صادرات محصولات تنها دست گروه خاصی نباشد و با تسهیل روند صادرات و کم کردن عوارض آن، به کشاورزان کمک کنند.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
- اجرای طرح کشت توأمان در 40 درصد از گلخانه های استان یزد
- فعالیت سه هزار و 400 واحد گلخانه در استان یزد/ سالانه 200 هزار تن محصولات گلخانهای از یزد صادر میشود
- راهاندازی 4 سالن تولید قارچ خوراکی به همت جوان یزدی
- تولید سالانه 750 هزار شاخه گل رز هلندی در یزد، به همت کارآفرین یزدی
- پرداخت 15هزار میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید در استان یزد/ فرایند صدور مجوز سرمایهگذاری در استان کاهش یابد
- قاچاق سوخت از گلخانههای استان یزد؟!
- دولت هیچ اهمیتی برای تولید و اشتغال قائل نیست/ فقط دوربین هایشان را می آورند و گزارش می گیرند!
- نباید سود یک سال زحمت کشاورزان به جیب دلالها برود/ زعفران، نماد اقتصاد مقاومتی در کم آبی
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|