شناسه : 8289773

تمکین دولت تدبیر به حکم قوه قضائیه از ادعا تا عمل/ فیلترینگ آری یا نه؟


اگرچه جامعه هدف این نرم افزار ها گستردگی بسیار بالایی دارد و شاید تصمیم برای مسدود سازی این سرویس ها برای حجم بالای مخاطبان کار سهلی نباشد اما باید به عمق فجایع زیانبار استفاده از این بسترهای نامطمئن و غیر ایمن توجه داشت و نباید با چنین مباحثی با نگرشی احساسی و عملکردی مغرورانه و از سر خوشحال نگه داشتن مخاطبان این نرم افزار های بیگانه مواجه شد.

به گزارش یزد آوا به نقل از راه دانا،شب گذشته خبرگزاری قوه قضائیه اعلام کرد که حجت الاسلام محسنی اژه‌ای در نامه‌ای به وزیر ارتباطات نوشته است: در اجرای دستور ریاست محترم قوه قضائیه حضرت آیت‌الله آملی ظرف مدت حداکثر یک ماه نسبت به فراهم آوری زمینه و بستر فنی مورد نیاز مسدودسازی و کنترل اطلاعاتی مؤثر شبکه‌های اجتماعی نظیر واتس‌آپ، وایبر و تانگو شده اقدام عاجل صورت پذیرد، در غیر این صورت قوه قضائیه در راستای وظایف ذاتی خود نسبت به مسدودسازی شبکه‌های اجتماعی دارای محتوای مجرمانه اقدام مقتضی به عمل می‌آورد.


پیچ و خم کنترل و نظارت بر فضای مجازی چند صباحی است که  مسئولین و همچنین افکار عمومی را درگیر خود کرده، چراکه با گسترش شبکه های اجتماعی تحت نرم افزار های گوشی تلفن همراه و گسترش سریع ضریب نفوذ آنها در مخاطبین با رنگ و لعاب های فریبنده و بسیار کارآمد این نرم افزار ها هیچ گونه نظارت درست و اصولی بر محتوای تبادل شده در فضای واتس اپ، وایبر و تانگو از سوی دستگاه های مسئول محقق نشده است.


مبحث فیلتر شدن شبکه‌های اجتماعی با روی کار آمدن و گسترش شبکه های اجتماعی و نرم افزارهای موبایلی در باره این شبکه‌ها از سال گذشته آغاز شد.


دکترخرم آبادی دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اردیبهشت ماه سال جاری در گفت و گو با خبرنگار حقوقی و قضایی ایرنا اعلام کرد: دلایل زیادی برای فیلتر نرم افزارهای خارجی ارتباطی تلفن همراه وجود دارد اما علت اصلی فیلتر اینگونه نرم افزارها توزیع، انتشار و اشتراک گذاری غیرقابل کنترل محتوای مجرمانه خلاف اخلاق، عفت عمومی، مقدسات، فرهنگ و ارزشهای اسلامی است .


البته دلایل زیادی برای فیلتر و مسدود سازی نرم افزارهای خارجی ارتباطی در تلفن همراه وجود دارد اما علت اصلی فیلتر اینگونه نرم افزارها توزیع، انتشار و اشتراک گذاری غیرقابل کنترل محتوای مجرمانه خلاف اخلاق، عفت عمومی، مقدسات، فرهنگ و ضد ارزشهای اسلامی است .


اما بلافاصله پس از انتشار اظهارات دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه دولت موافق ‌بستن شبکه‌های اجتماعی خارجی که مخرب نیستند و در کشور جایگزین ندارند نیست، گفت: دستور توقف فیلتر شبکه اجتماعی «واتس اپ» که از سوی کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اعلام شده، از سوی رئیس جمهور صادر شده است.

بر اساس گزارش سایت تابناک محمود واعظی در واکنش به اظهارات دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه درباره فیلتر شبکه اجتماعی «واتس اپ» مبنی بر اینکه رئیس‌جمهور رأسا نمی‌تواند مانع اقدامات کارگروه تعیین مصادیق شود، اظهار داشت: وظیفه دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، دبیری یک کارگروه است. وظیفه‌اش این نیست که برای شخص رئیس‌جمهور و ‌شورای‌عالی فضای مجازی که هیچ ارتباطی با این کارگروه نداشته و یک مجموعه بالادستی است، تعیین تکلیف کند.


و اما اکنون که مسئولین دستگاه قضا با صلابت هر چه بیشتر در پرتو دغدغه های فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری بر آن شده اند تا جلوی فساد، لجام گسیختگی و بمباران اطلاعاتی غرب در فضای مجازی  بایستند؛ وزارت مطبوع یعنی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز می بایست به استقلال قوه قضائیه و لزوم اجرای حکم دستگاه قضا  احترام بگذارد تا  بار دیگر دشمنان نظام جمهوری اسلامی به عمق همکاری و پیوستگی دستگاه های اجرایی و قانونی کشور پی ببرند.


اما آنچه ذهن مطالبه گر مخاطبان شبکه های اجتماعی و نیز فعالان فضای مجازی را به خود مشغول کرده آن است که دولت تدبیر و امید تا کنون و بر اساس آنچه در بسیاری از رسانه ها به آن پرداخته شده است از تمکین به رای فیلترینگ و فراهم آوری تجهیزات نظارتی بر این شبکه های مجازی سر باز زده است و با توجه به درخواست استمهال سه ماهه و گذشت این زمان دیگر بار نیز باید منتظر بود تا تمکین یا عدم تمکین دولت یازدهم به این مهم را نظاره گر باشیم.


البته نمی توان این موضوع را نادیده گرفت که رئیس جمهور کشورمان در سخنرانی های خود همواره بر نقش موثر همه قوای کشور اعم از مجریه، قضائیه و مقننه و ضرورت تعامل و همکاری و همدلی بین دستگاه های مسئول سخن به میان آورده است و اکنون به نظر می رسد که با توجه به همین بیانات به رای قوه قضائیه در مورد مسدود سازی و فراهم آوردن تجهیزات نظارت و کنترل بر فضای مجازی مورد بحث تمکین کرده و نظام را در راه اعتلای هرچه بیشتر پایه های فرهنگی و اعتقادی انقلاب اسلامی یاری خواهد داد.


در پایان لازم به یادآوری است که اگرچه جامعه هدف این نرم افزار ها گستردگی بسیار بالایی دارد و شاید تصمیم برای مسدود سازی این سرویس ها برای حجم بالای مخاطبان کار سهلی نباشد اما باید به عمق فجایع زیانبار استفاده از این بسترهای نامطمئن و غیر ایمن توجه داشت و نباید با چنین مباحثی با نگرشی احساسی و عملکردی مغرورانه و از سر خوشحال نگه داشتن مخاطبان این نرم افزار های بیگانه مواجه شد.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.