جلیلی : به سولانا گفتم زرادخانه هستهای ما در قم است
به گزارش یزد آوا ، سعید جلیلی یک روز پیش از اعلام احراز صلاحیتهای کاندیداهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان به قم سفر کرد و ضمن زیارت بارگاه ملکوتی کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه به دیدار برخی از مراجع و علما قم رفت.
سعید جلیلی در سفر یک روزه خود به قم با حضرات آیات عظام صافی گلپایگانی، جوادی آملی، نوری همدانی، سبحانی، علوی گرگانی و همچنین حجتالاسلام والمسلمین سعیدی امام جمعه قم و تولیت حرم حضرت معصومه به طور جداگانه دیدار و گفتوگو کرد.
حجتالاسلام والمسلمین سید محمد سعیدی در دیدار با جلیلی در سخنانی اظهار داشت: امروز شیعیان برای زیارت حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها میتوانند به حرم کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها بیایند.
وی با استناد به روایات معصومین علیهم السلام، قم را عش آل محمد دانست و گفت: آل الله به این شهر توجه خاصی دارند و اینکه از میان اهل بیت علیهمالسلام، این بانو در این شهر حضور دارد از مقدرات خاص خداوند است.
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) با بیان اینکه افراد با حضور در این مکان مقدس میتوانند از اهل بهشت باشند، خاطرنشان کرد: خداوند بعد از حضور این بانو در قم برکات خود را در این منطقه گستراند.
آنچه در ایران اسلامی وجود دارد فراتر از دموکراسی است
در ادامه این نشست دکتر جلیلی در سخنانی با بیان اینکه امروز قم مرکز نشر معارف و محلی برای احیای اسلام است، اظهار داشت: امروز شاهدیم که دشمن در عرصههای مختلفی تسلیم قدرت نظام اسلامی ایران شده است.
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورها دموکراسی وجود دارد ولی آنچه در ایران اسلامی وجود دارد فراتر از دموکراسی است، گفت: نظامی که در ایران اسلامی وجود دارد، مبتنی بر اندیشه دینی است که موجب حمایت همه جانبه مردم از آن میشود، تا جایی که مردم حاضرند جان خود را نیز در این عرصه فدا کنند.
زرادخانه هستهای ایران اسلامی در قم است
وی در ابتدا با بیان خاطرهای درباره حوزه علمیه پرداخت و گفت: در دیداری که با آقای سولانا داشتیم و در میز ناهار با یکدیگر گفتوگو میکردیم، ایشان علاقهمند بود به موضوعات خارج از بحث هستهای که از آن سؤال میکرد که درباره نظام حکومتی ایران و ساختار حکومتی ایران سؤالاتی کرد، غربیها اعتراف میکنند که نظام جمهوری اسلامی ایران سلاح هستهای ندارد و حرفشان این است که ما میخواهیم پیشگیری کنیم، من از ایشان سؤال کردم که شما سی سال است علیه ایران فعالیت میکنید و چرا موفق نشدید؟ سولانا گفت خود شما پاسخ را بدهید، من گفتم باید دو نکته را در نظر داشت، یکی اینکه شما با نظامی روبرو هستید که مستظهر به پشتیبانی مردم است، همچنین این نظام مبتنی بر یک اندیشه دینی است و این ادعا را دارد که جامع است و برای همه عرصهها مانند اقتصاد، سیاست و فرهنگ حرف دارد و مردمی که پشتیبان این نظام هستند تنها دفاع نمیکنند از این نظام بلکه حاضر هستند جان خود را برای نظام بدهند و این امر به دلیل غنای اندیشه اسلامی است، من به ایشان گفتم شما بیخود دنبال نطنز و اصفهان هستید بلکه زاردخانه ما در قم است و شما باید جلوی آنجا را بگیرید.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه امروز دهها مثال تجربی و عملی از کارآمد بودن نظام دینی داریم، خاطرنشان کرد: ما حیاتبخشی دین در عرصه اجتماعی و فردی را تجربه کردیم و آنچه که امام خمینی(ره) برای ما به ارمغان آورد یک حیات جدید بود.وی خاطرنشان کرد: اگر انسان ایمان و عمل صالح را مبنا قرار داد و در عرصه اجتماعی ظهور کرد یک حیات طیبه را برای انسان به ارمغان میآورد، این اندیشه یک اندیشه جدی است و هر کسی نمیتواند درباره آن نظر بدهد.جلیلی ادامه داد: عرصه دینی یک عرصه جدی است و هر کس نمیتواند درباره آن نظر بدهد، اگر هم مطلبی درباره اینکه من قدرت استنباط دینی در هر یک از موضوعات را دارم، گفته شده است اشتباه است.
ماشین دولت پر هزینه و ضعیف
سعید جلیلی در دیدار آیت الله جوادی آملی که در موسسه اسراء برگزار شد با اشاره به اینکه علوم ارائه شده در دانشگاهها نوعاً غربی است اظهار داشت: ادعای انقلاب و جمهوری اسلامی این بود که برای جامعه و حکومت و مناسبات بین آدمها حرف دارد و اندیشه این انقلاب باید بیش از اینها در میدان جامعه جریان پیدا کند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: غیر از رشد علوم انسانی در بحثهای نظری، در میدانهای عملی هم باید ظاهر شود.
وی ادامه داد: در سالهای بعد از انقلاب هر قدر به اسلام عمل کردهایم، نتیجه هم گرفتهایم و موفقیتهای انقلاب همان جاهایی بود که به اندیشههای سیاسی اسلام عمل کردیم.
جلیلی با تاکید بر اینکه گفتمان انقلاب اسلامی باید در عرصه حکومت، جامعه، اقتصاد، فرهنگ و هنر و همه چیز جاری شود گفت: مردم باید اقناع شوند که دین، فقط به حوزه عبادات اختصاص ندارد و پیشرفت و رفاه و بهبود سطح معیشت هم در سایه اندیشه دینی قابل تحقق است.
وی ماشین دولت را پر هزینه و ضعیف توصیف کرد و ادامه داد: اگر ساختارهای اداری و دولتی را مبتنی بر اندیشه دینی اصلاح کنیم، سرعت رشد کشور زیاد میشود.
مردم ستون دین سیاست هستند
آیت الله جوادی آملی نیز در این دیدار با تبریک میلاد امام جواد(علیه السلام) روایتی از ایشان نقل کرد و گفت: اعتماد به خدا، بهای هر کالای گران و نردبان هر درجه بلندی است.
وی تاکید کرد: جهان، انسان و پیوند انسان و جهان را خداوند اداره میکند و اگر کسی بخواهد در عالم به جایی برسد باید از درایت این مدیر استفاده کند.
آیتالله جوادی آملی ادامه داد: وقتی اضلاع سه گانه مثلث به دست اوست، چارهای نیست که باید در همه حوزهها از او تبعیت کنیم.
وی دین را شامل دو عنصر حیاتی شریعت و سیاست اسلام معرفی کرد و گفت: شریعت احکام فراوانی دارد ولی نماز ستون دین است. در سیاست هم عناصر فراوان هست اما مردم ستون دین هستند.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به نامه ۵۳ امیر مومنان خطاب به مالک اشتر اظهار داشت: عماد و عمود دین در حوزه سیاست اسلام عامه مردم هستند و کسی که حرف مردم را بزند، ولی مشکل بیکاری را حل نکند مصداق لم تقولون مالا تفعلون است.
وی شهیدان سرافراز را سرمایههای کشور خواند و گفت: کسی که به این خونهای پاک توجه نکند، دریای بی کران خون شهیدان او را کنار میزند، چنان که هر کس در این ۳۴ سال با خون شهیدان بازی کرد، کنار زده شد و اکنون خانه نشین است.
آیتالله جوادی آملی عامل موثر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را عقیده و ایمان رزمندگان معرفی کرد و ادامه داد: پرچمهایی که در سراسر جبههها برافراشته بود، یا حسین، یا زهرا و یا ابوالفضل بود، نه پرچم سه رنگ و نوارها و نغمههایی که اینها را میخواندند و میشنیدند حسین حسین بود و از ای ایران مرز پر گهر خبری نبود.
وی با اشاره به روایتی از امام حسن عسگری(ع) گفت: میفرماید ایاک و ما یعتذر یعنی در کاری که بعد میخواهید از آن عذر خواهی کنید وارد نشوید. نباید کسی بگوید من میخواستم ولی نگذاشتند.
استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد: در این کشور به لطف الهی همه چیز هست. این تحریمها که مقطعی و ناقص است. حتی اگر تحریم صد درصد باشد و دور ما را سیم خاردار بکشند که حتی نتوانیم با کسی تماس داشته باشیم، این کشور میتواند خودش را اداره کند.
وی با اشاره به قدرت و توان مردم ایران اظهار داشت: آن چه در این مدت خودش را نشان داد ضعف مدیریت بود و در جزئیات زندگی مردم به نظر آمد.
آیتالله جوادی آملی با یادآوری خاطرهای از نشت چاه نفتی در نزدیکی قم ۶۰ سال قبل تاکید کرد: الان جوانهای ما قدرت و نورانیت دارند. امکانات و نیرو هم در کشور زیاد است و رئیس جمهور باید کار را مهندسی و مدیریت کند.
وی بیداری اسلامی در خاورمیانه را محصول انقلاب اسلامی معرفی کرد و گفت: کسی فکر نمیکرد روزی در مصر و تونس و عربستان و یمن نام امام خمینی(ره) بلند شود.
استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر ضرورت ادامه رفتار جدی در مذاکرات هستهای ادامه داد: آنها نمیآیند حرف ما را گوش کنند، بلکه میآیند که حرف خودشان را بزنند.
وی دین کلیسایی غرب را دین بدون عقل معرفی کرد که روزی گالیله و امروز قرآن را آتش میزند. وی تصریح کرد: علم غربی هم بدون دین است و اگر دین داران غربی خردمند و عاقل شدند از سوزاندن قرآن و هر پدیده علمی پشیمان بودند و اگر دانشمندان آنها دیگر مقهور علم نباشند و از جنگهای جهانی اعلام پشیمانی کردند، قابل گفتوگو خواهند بود وگرنه با اینکه به آنها احترام میگذاریم، احتیاجی به غرب نداریم و میتوانیم بدون نیاز به آنها کشور را اداره کنیم.
ولایت فقیه از ظرفیت های عظیم نظام اسلامی است
آیتالله حسین نوریهمدانی نیز در دیدار با سعید جلیلی گفت: شما توفیقات بسیار زیادی داشته و مواضع شما باعث عظمت نظام شده است.
وی با تاکید بر اینکه نظام اسلامی ما دارای ظرفیتهای زیادی است تاکید کرد: مهمترین این ظرفیتها اسلامی بودن و معنوی بودن است.
این مرجع تقلید با تاکید بر اینکه دیگر ظرفیت مهم نظام اسلامی ولایت فقیه است که محتوای والایی دارد بیان کرد: بروز مشکلات در کشورهای دیگر مثل عراق و سوریه نشان میدهد که چقدر ولی فقیه در کشور ما موثر است.
وی بیان کرد: از دیگر ظرفیتهای ایران اسلامی این است که غرب را شناخته و در مقابل آن هیچگونه خودباختگی نداشته و سیاست استکبار ستیزی و صهیونیست ستیزی را با جدیت دنبال میکنیم.
آیت الله نوری همدانی یادآور شد: مسئله مهم در شرایط کنونی این است که دشمنان هیچگاه تا این اندازه با کشور ما دشمنی نداشتند و در حال حاضر تهاجم شدیدی را علیه اسلام شروع کردهاند.
وی ادامه داد: علت این مسئله هم این است که اسلام قبل از انقلاب فقط در کتابها مطرح شده بود ولی انقلاب ایران اسلام را به صحنه جامعه آورد.
استاد حوزه علمیه قم با بیان توصیه به کاندیداهای ریاست جمهوری بیان کرد: کاندیداها باید درباره اوضاع سیاسی دنیا و شرایط کشور در بعد بین المللی دقت نظر لازم را داشته باشند.
وی بیان کرد: مسئله دوم تشریح مشکلات داخلی کشور است؛ ما در شرایط کنونی با مشکلات اقتصادی، گرانی، اشتغال، پایین بودن ارزش پول و… روبهرو هستیم که باید نسبت به حل این مشکلات چاره اندیشی شود.
آیت الله نوری همدانی با اشاره به خصوصیات کاندیداهای ریاست جمهوری بیان کرد: کسانی که به میدان میآیند باید ویژگیهایی نظیر تقوا، اعتقاد به ولایت فقیه، مدیریت و تدبیر، مردمی بودن و شجاع بودن در مقابل همه دشمنان را داشته باشند.
وی تاکید کرد: نکته مهم دیگر این است که رایها در یک جا متمرکز باشد و وقتی رای متمرکز شد به رئیس جمهور قدرت میدهد.
این مرجع تقلید با اشاره به تاکید رهبر انقلاب مبنی بر خلق حماسه سیاسی تصریح کرد: حماسه باید پرشور باشد و ما وظیفه داریم به گونهای عمل کنیم که این حماسه خلق شود و همه مردم باید به عنوان وظیفه در انتخابات شرکت کرده و با خلق حماسهای عظیم توطئههای دشمنان را خنثی کنند.
پیشرفت در سیاست خارجی نتیجه مقاومت بوده است نه سازش
سعید جلیلی نیز در این دیدار در سخنانی با اشاره به اینکه ظرفیتهای انقلاب اسلامی و گفتمان آن بسیار بالاست، تاکید کرد: ظرفیتها و فرصتهای بسیار خوبی داریم و بیشتر از آنکه نگران تهدیدها باشم نگران این هستم که از فرصتها به درستی استفاده نکنیم.
وی تاکید کرد: در هر کجا که فرصتهایی مهیا شده و پیشرفتها حاصل شده است به برکت بهرهمندی از اندیشه دینی بوده است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی اضافه کرد: بهرهگیری از اندیشه دینی در سیاست خارجی برای ما اقتدار به همراه داشته است.
وی تاکید کرد: ما در داخل کشور پیشرفت داشتهایم و رویکرد ما این است که بتوانیم اندیشه دینی را که باعث پیشرفت کشور است در تمام بخشها جاری کنیم.
جلیلی با بیان اینکه در برخی بخشها گفتمان انقلاب اسلامی به نوع دیگری القاء شده و نقاط قوت را به عنوان نقطه ضعف قلمداد کردهاند اظهار کرد: در سیاست خارجی اگر پیشرفتی حاصل شده نتیجه مقاومت بوده است نه سازش.
وی تاکید کرد: معتقد هستم رئیس جمهور به عنوان رئیس قوه مجریه وظیفه دارد ساختار دولت را به صورتی روان کند که از همه این ظرفیتها در کشور به بهترین شکل استفاده شود.
ضرورت اهتمام مسئولان به جلب رضایت و خدمت به مردم
آیتالله سید محمدعلی علوی گرگانی نیز در دیدار با کاندیدای احراز صلاحیت شده یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ضرورت اهتمام مسئولان به جلب رضایت مردم و ارائه خدمت به آنان را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: رضای خداوند در جلب رضایت مردم است و اگر مردم رضایت داشته باشند رضایت خداوند متعال نیز جلب شده است.
وی با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) تصریح کرد: ایشان میفرماید به گونهای در میان مردم زیست داشته باشید تا زمانی که از دنیا رفتید، آنها برای شما طلب آمرزش کنند.
این مرجع تقلید چگونگی خدمت به مردم را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: یکی از اصحاب امام صادق برای منصبی انتخاب شد و خدمت امام رسید تا از ایشان راهنمایی بگیرد و امام فرمودند که این خبر هم مرا خوشحال و هم ناراحت کرد.
وی گفت: امام عنوان کردند که خرسندی ایشان این است کسی بر این منصب مینشیند که میتوان گرفتاریهای دوستان ما و شیعیان ما را حل میکند ولی از این بیم دارم که در این منصب خودت را گم کرده و مستحق را نادیده بگیری.
آیتالله علوی گرگانی ادامه داد: امام راحل هم می گفتند از خدا خواستهاند همیشه حالت قبل از رسیدن به مقام را تا آخر عمر برای ایشان حفظ کند.
وی تصریح کرد: هر کسی که توفیق خدمت به مردم نصیب وی شد باید اصل خدمت به مردم را در همه بخشها رعایت کند.
این مرجع تقلید با تقدیر از مواضع جلیلی بیان کرد: امیدواریم در پرونده هستهای، به موفقیت دست یافته و از شیطنتها در امان باشید.
دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز در این دیدار اظهار کرد: اگر در مسئله هستهای ما شاهد پیشرفتهایی بودهایم مدیون استعداد نیروهای جوان با تکیه بر انگیزه دینی بوده است و امیدواریم که با دعای خیر بزرگان و مراجع بتوانیم این مسیر را ادامه دهیم.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پس از دیدار با مراجع عظام با برخی از اساتید و فضلای حوزه علمیه قم دیدار کرد و در سخنانی به روند پیگیری پرونده هستهای ایران اشاره و اظهار کرد: با وجود اینکه چند سال در حال مذاکره هستیم، ولی اروپاییها معترف هستند که ایران سلاح هستهای ندارد.
وی با اشاره به اینکه غربیها به دنبال این هستند که از دستیابی ایران به سلاح هستهای جلوگیری کنند، اضافه کرد: پشتیبانی مردم و اندیشه دینی موجب شده است که ما در مقابل غربیها تسلیم نشویم.
دبیر شورایعالی امنیت ملی با اشاره به اینکه مردم ایران با تکیه بر اندیشه دینی همیشه آماده جانفشانی برای نظام هستند، تاکید کرد: مرکز این اندیشه و فکر دینی قم است و این سخن یک ادعا یا شعار نیست بلکه یک باور است.
وی با بیان اینکه اگر در عرصه حکومت و اداره کشور به اندیشه دینی تکیه کنیم مشکلات حل میشوند، گفت: ایران اسلامی بعد از انقلاب حیات دوبارهای یافت.
رییس جمهور در عمل باید تابع ولایت فقیه باشد
جلیلی تبعیت از ولایت فقیه را مورد تاکید قرار داد و گفت: رییس جمهور باید تابع ولایت فقیه باشد و این تبعیت باید در مقام عمل نشان داده شود.
وی با طرح سئوالی مبنی بر اینکه اگر نظر ما با ولی فقیه مخالف بود، چه باید کرد بیان داشت: در نظام جمهوری اسلامی ایران ولایت فقیه فصل الخطاب است و امروز شاهد هستیم که بعد از گذشت ۳۴ سال انقلاب اسلامی با تکیه بر ولایت فقیه در همه زمینهها پیشرفت کرده است.
دبیر شورایعالی امنیت ملی با اشاره به اینکه کشور در بخشهای مختلف شاهد پیشرفت بوده است، بیان کرد: امروز ایران در یک طرف میز مذاکره مینشیند و در طرف دیگر شش قدرت جهان حضور دارند و همه اینها از ظرفیت ولایت فقیه است.
وی با اشاره به اینکه علیه رژیم صهیونیستی با وجود آغاز جنگ از سوی سازمان ملل حتی یک قطعنامه هم صادر نمیشود، ادامه داد: به قول سید حسن نصرالله سریال شکستهای این رژیم با وجود حمایتهای بیشتر ادامه دارد و همه اینها به دلیل ظرفیت سازی گفتمان انقلاب اسلامی، حضرت امام و رهبر معظم انقلاب است.
جلیلی با اشاره به مطرح شدن شبهه تنشزدایی و تنش زایی افزود: مگر ما تنشزا بودهایم؟ اصل برای ما تهدید زدایی است.
باید گفتمان مقاومت در جامعه و حکومت جریان پیدا کند
وی با تاکید بر اینکه باید گفتمان مقاومت در جامعه و حکومت جریان پیدا کند، گفت: اگر در کشور اینگونه مطرح شد که مقاومت به ضرر کشور بوده و باید راه مصالحه را در پیش گرفت، باید به شکل دقیق این اشتباه را ثابت کرد.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ضرورت ایجاد ارتباط سیستماتیک بین بخشهای حکومت با حوزه علمیه را مورد تاکید قرار داد و یادآور شد: باید الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در جامعه جریان یابد و با بهرهگیری از ساز و کار دقیق کار مبتنی بر اندیشه دینی در کشور جریان پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه ساز و کارهای مبتنی بر دفاع از انقلاب و اندیشه دینی انقلاب اسلامی امروز به ثبات کامل رسیده است، تاکید کرد: در دوران دفاع مقدس ساز و کار شهادتطلبی موجب پیروزی ما شد.
جلیلی توجه به ساز و کارهای اندیشه دینی در بعد اقتصادی را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: در بخش فرهنگ نیز میتوانیم از این ساز و کارها بهرهبرداری کنیم.
دبیر شورایعالی امنیت ملی با بیان اینکه نباید افق دستاوردها را برای چهار سال در نظر گرفت، افزود: باید برنامهریزی دستگاهها نتیجه محور باشد و در بخشهای مختلف از ظرفیت نخبگان به شکل مطلوب استفاده شود.
وی با اشاره به ظرفیتهای کشور در بخشهای مختلف اضافه کرد: باید کسانی که باور دینی دارند ساز و کارهای صحیح را شکل دهند.
جلیلی با اشاره به اینکه از پنج سال پیش ستاد ویژه تدابیر اقتصادی تشکیل شده است، بیان کرد: کمیته مقابله با تحریمها شکل گرفته است و نتیجه تدابیر اندیشیده شده که در راس آنها مقام معظم رهبری بودند خلق حماسه ۲۲ بهمن و حضور مردم در صحنه بود.
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|