حجم بالایی از بازار صنعت ساختمان استان در اختیار سازمان نظاممهندسی نیست/ وظیفه محوری بلای جان ساختمان سازی یزد
به گزارش خبرنگار یزد آوا، مهدی سالاری بعدازظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته مهندس گفت: در حال حاضر بالغ بر 500 هزار مهندس در هفت رشته در کشور در قالب 31 سازمان نظام مهندسی استانی سازماندهی شدهاند و در یزد نیز بالغ بر 6هزار و 650 مهندس عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد هستند.
وی ادامه داد: از مجموع اعضای مهندسین ساختمان استان، بیش از دو هزار و 740 مهندس دارای پروانه اشتغال از این سازمان هستند و برخی اعضا یا صلاحیت دریافت پروانه نداشتند و یا اینکه درخواستی برای آن نداشتند و هیچ مهندسی در استان حق ندارد بدون پروانه اشتغال به کار خدمات مهندسی در قالب فعالیتهای مختلف ارائه دهد و معمولاً اداره کل راه و شهرسازی این پروانه را برای مهندسان صادر میکند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد ادامه داد: 52 درصد از اعضای این سازمان را در رشته عمران، 16 درصد در رشته معماری، 13 درصد در رشته برق، 13 درصد رشته تأسیسات مکانیکی و مابقی در رشتههای شهرسازی، نقشهبرداری و ترافیک فعالیت دارند.
سالاری افزود: بخشی از مهندسین که پروانه اشتغال دارند به صورت حقیقی فعالیت میکنند و تعدادی در قالب شخصیتهای حقوقی هستند که شرکت ایجاد کردند که مجموعاً 91 شرکت حقوقی در سازمان نظام مهندسی استان وجود دارد و مجری هستند و یک تعدادی از اینها مجوز انبوهسازی هم دارند.
وی عنوان کرد: مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی استان یزد براساس آنچه در پروانه آنها درج شده ، بالغ بر 27.5 میلیون مترمربع ظرفیت طراحی، بالغ بر 30 میلیون مترمربع ظرفیت نظارت و بالغ بر دو میلیون و 800 هزار مترمربع ظرفیت اجرا در استان را دارند اما متوسط عملکرد و خدمات ارائه شده از سوی سازمان نظام مهندسی در این یازده ماه سال جاری بالغ بر 460 هزار مترمربع بوده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد گفت: کیفیت پایین ساختمانها، استفاده از مصالح غیراستاندارد و ... ناشی از این است که حجم بزرگی از بازار صنعت ساختمان استان در اختیار سازمان نظام مهندسی نیست و بخش کوچکی از بازار را این سازمان در اختیار دارد این در حالی است که قانونگذار به ما اجازه داده که براساس پشتوانه قانونی همه کسانی که به صورت غیرقانونی به ساختوساز میپردازند را با آنها برخورد کنیم که البته شرایط فعلی جامعه به ما این اجازه را نمیدهد.
سالاری با بیان اینکه یکی از رویکردهای هیئت مدیره فعلی در سال آینده برگرداندن بخش بزرگی از بازار ساختوساز استان به سازمان نظام مهندسی است، افزود: بالا رفتن بودجه این سازمان در سال آینده ناشی از این بود که با فرهنگسازی در بین مردم و همکاری و تفاهمنامه ای که با حوزه معاونت استانداری و شورای اسلامی شهر و شهرداری یزد امضا شد بتوانیم سال آینده درصدی از سهم بازار ساختوساز استان که متعلق به سازمان نظام مهندسی است را به آن برگردانیم.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی و هنگفت شدن هزینههای ساختوساز و همچنین گران شدن خدمات مهندسی دیگر نمیتوان ساختمانی با عمر مفید پایین ساخت که بعد از چند سال مجدداً وضعیت آن را بهبود بخشید باید ساختمانهایی با عمر مفید 100 سال به بالا ساخت که ضرورت استفاده از خدمات مهندسی را نشان میدهد و برای ساختن اینگونه ساختمانها چارهای جز استفاده از مصالح استاندارد و همچنین مهندسین و طراحانی که صاحبنظر، باتجربه و متخصص باشند نیست.
سالاری عنوان کرد: برای موفقیت سازمان نظام مهندسی باید این سازمان در قالب یک زیستبوم که بقیه بازیگران صنعت ساختمان وجود دارند نقشآفرینی کند، اینکه هر نهادی در صنعت ساختمان بدون توجه به بقیه نهادها حرکت کند درست نیست، نگاه وظیفه محوری در صنعت ساختمان بلای ساختمانسازی در استان یزد است. وقتی هزینه ساختوساز غیرمجاز پایین و هزینه ساختوساز مجاز بالا است جامعه به سمت نادرست حرکت میکند و این وظیفه محوری هزینهها را افزایش و کیفیت را کم کرده است و یزد را به شهری با بالاترین آمار تخلفات در زمینه ساختوساز در کشور تبدیل کرده است.
وی با اشاره به هفته مهندس و نامگذاریهایی که برای روزهای این هفته انجام شده، برگزاری مراسم روز مهندس با همکاری سازمانهای نظام مهندسی ساختمان کشاورزی و منابع طبیعی، نظاممهندسی معدن و سامان بسیج مهندسین استان در سالن همایشهای مرکز تربیت معلم پاکنژاد، برگزاری همایشهای تخصصی مهندسان برق، طراحی و مکانیک و برگزاری همایش دوچرخهسواری و همایش بزرگ کوهنوردی از جمله برنامههای پیشبینیشده در این هفته برشمرد.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
- شفافیت، اجرای دولت الکترونیک و بهبود خدمات مهندسی سه استراتژی هیات مدیره دور هشتم
- بهبود شاخصهای ساخت و ساز در استان یزد/ ساختمانهای خاص استان زیر ذرهبین سازمان نظام مهندسی قرار میگیرند
- فضا را برای سودجویان حوزه ساختوساز یزد سخت میکنیم
- ضوابط و مقررات ساختمانسازی به صورت کامل در یزد اجرا شود
- نظارت ادواری برای آسانسورها در یزد نیست/ نهادینه شدن مبحث 22 مقررات ساختمان در یزد نیازمند ورود دستگاههای مسئول
- بافق در معرض خطر جدی زلزله/ ساخت وسازها اصولی نیست
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|